Sağlıklı yaşam için önemli beslenme ipuçları: Tatlı tüketimine dikkat
Sağlıklı yaşam için önemli beslenme ipuçları: Tatlı tüketimine dikkat
Ramazan sonrası başlayan 9 günlük tatilde nasıl beslenilmeli? Anne Şehir Merkezi Mimoza Diyetisyeni Seval Taşkan,9 günlük bayram tatilinde yapılan beslenme değişikliklerinin sindirim sistemini zorlayabileceği konusunda uyarılarda bulundu ve sağlıklı yaşam için önerilerde bulundu.
Haber Giriş Tarihi: 05.04.2025 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2025 10:25
Muhabir:
Fethiye AKIN
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını desteklemeye devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Anne Şehir Merkezi Mimoza Diyetisyeni Seval Taşkan, Ramazan Bayramı sonrası sağlıklı beslenme konusunda vatandaşları bilgilendiriyor.
Ramazan boyunca öğün sayısının azalması nedeniyle bayram tatilinde beslenme düzeninde ani değişiklikler yapılmaması gerektiğini belirten Diyetisyen Taşkan, sindirim sistemini zorlamamak adına dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı. Bayramda dengeli bir kahvaltının günün geri kalanına da iyi bir başlangıç yapmayı sağlayacağını belirten Taşkan, “Yumurta, peynir ve yeşillik içeren bir kahvaltı, sindirim sistemine yardımcı olur. Yanında yarım simit de tüketilebilir” dedi.
TATLI TÜKETİMİNE DİKKAT EDİN
Bayramın vazgeçilmezi olan tatlıların fazla tüketilmesinin sağlık açısından olumsuz etkiler yaratabileceğini söyleyen Taşkan, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar veya bitter çikolatanın tercih edilmesini önerdi. “Tatlıyı yemekten hemen sonra değil, 1-2 saat sonra tüketmek kan şekerinin dengede kalmasına yardımcı olur. Ayrıca, bol bol su içmeyi unutmayın. Kilo başına 30 ml su içmek iyi bir ölçü olabilir” diyerek, ödem yapmaması adına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Uyku düzeninin de bayram sonrası toparlanmasının önemli olduğunu ekledi.
SAĞLIKLI RUTİNLERE GERİ DÖNÜN
Beslenme düzeninde yapılan kaçamaklardan sonra sağlıklı alışkanlıklara dönmenin önemine değinen Taşkan, sindirimi destekleyen probiyotikler olan yoğurt ve kefir tüketilmesini önerdi. Aynı zamanda, uzun süre hareketsiz kalmamak gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Taşkan, hafif yürüyüşler yapmanın sindirimi kolaylaştıracağına işaret etti.
Bayramda keyifli sofraların tadını çıkarırken sağlık konusunda da dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Taşkan, “Bayramda keyifli sofraların tadını çıkarırken sağlığımızı da göz ardı etmeyelim” açıklamasını yaptı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Sağlıklı yaşam için önemli beslenme ipuçları: Tatlı tüketimine dikkat
Ramazan sonrası başlayan 9 günlük tatilde nasıl beslenilmeli? Anne Şehir Merkezi Mimoza Diyetisyeni Seval Taşkan,9 günlük bayram tatilinde yapılan beslenme değişikliklerinin sindirim sistemini zorlayabileceği konusunda uyarılarda bulundu ve sağlıklı yaşam için önerilerde bulundu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını desteklemeye devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Anne Şehir Merkezi Mimoza Diyetisyeni Seval Taşkan, Ramazan Bayramı sonrası sağlıklı beslenme konusunda vatandaşları bilgilendiriyor.
Ramazan boyunca öğün sayısının azalması nedeniyle bayram tatilinde beslenme düzeninde ani değişiklikler yapılmaması gerektiğini belirten Diyetisyen Taşkan, sindirim sistemini zorlamamak adına dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı. Bayramda dengeli bir kahvaltının günün geri kalanına da iyi bir başlangıç yapmayı sağlayacağını belirten Taşkan, “Yumurta, peynir ve yeşillik içeren bir kahvaltı, sindirim sistemine yardımcı olur. Yanında yarım simit de tüketilebilir” dedi.
TATLI TÜKETİMİNE DİKKAT EDİN
Bayramın vazgeçilmezi olan tatlıların fazla tüketilmesinin sağlık açısından olumsuz etkiler yaratabileceğini söyleyen Taşkan, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar veya bitter çikolatanın tercih edilmesini önerdi. “Tatlıyı yemekten hemen sonra değil, 1-2 saat sonra tüketmek kan şekerinin dengede kalmasına yardımcı olur. Ayrıca, bol bol su içmeyi unutmayın. Kilo başına 30 ml su içmek iyi bir ölçü olabilir” diyerek, ödem yapmaması adına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Uyku düzeninin de bayram sonrası toparlanmasının önemli olduğunu ekledi.
SAĞLIKLI RUTİNLERE GERİ DÖNÜN
Beslenme düzeninde yapılan kaçamaklardan sonra sağlıklı alışkanlıklara dönmenin önemine değinen Taşkan, sindirimi destekleyen probiyotikler olan yoğurt ve kefir tüketilmesini önerdi. Aynı zamanda, uzun süre hareketsiz kalmamak gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Taşkan, hafif yürüyüşler yapmanın sindirimi kolaylaştıracağına işaret etti.
Bayramda keyifli sofraların tadını çıkarırken sağlık konusunda da dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Taşkan, “Bayramda keyifli sofraların tadını çıkarırken sağlığımızı da göz ardı etmeyelim” açıklamasını yaptı.
Kaynak: Fethiye AKIN
Son Haberler
Bursa'da feci kaza! Araç, yol kenarındaki alt geçidin duvarına çarparak durabildi
Bankalar kesenin ağzını açtı! 75.000 TL faizsiz kredi fırsatı… Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor?
İnegöl'de fabrika işçileri gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı