Hava Durumu

Evde yapabileceğini en lezzetli Lahmacun tarifi!

Evde yapabileceğiniz kolay ve pratik bir lahmacun tarifi arıyorsanız, malzemeleri hazırlayın ve bu tarifi denemek için hazır olun. Tam ayarında, lezzetli mi lezzetli bu tarif için gerekli malzemeler ve yapılışı anlatıldı. İşte evde lahmacun tarifinin tüm detayları…

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
Evde yapabileceğini en lezzetli Lahmacun tarifi!

Lahmacun tarifi için gerekli malzemeler

İÇ HARCI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

  • 1 adet yeşil biber        
  • 1 adet kırmızı biber        
  • 1 adet soğan        
  • 2 diş sarımsak        
  • 2 adet soğan        
  • 1 tutam maydanoz        
  • 500 gram kıyma        
  • 1 yemek kaşığı salça        
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber ve kırmızı toz biber        
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon        
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fenomen Sibil Çetinkaya kim? Sibil Çetinkaya’nın sevgilisi kimdir? -Bursa Hayat Gazetesi -2

LAHMACUN HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

  • 2 su bardağı su        
  • 4 su bardağı un        
  • 1 tatlı kaşığı tuz        
  • 1 çay kaşığı şeker

Fenomen Sibil Çetinkaya kim? Sibil Çetinkaya’nın sevgilisi kimdir? -Bursa Hayat Gazetesi -3

LAHMACUN TARİFİNİN YAPILIŞI      

1. İlk önce lahmacunların iç harcını hazırlayalım. Rondonun için dilimlediğimiz soğanları, biberleri ekleyelim. Rondodan geçirelim ve ardından domates, maydanoz, sarımsak ve salçayı ekleyelim. Bir kez daha rondodan geçirelim.

2.Hazırladığımız lahmacun içini bir kabın içine alalım ve kıymayı ekleyim. Ardından baharatlarımızı ekleyelim ve son olarak tuzu da ilave ettikten sonra malzemeleri iyice karıştıralım.

3. Malzemeleri karıştırdıktan sonra iç harcın üzerine streçleyelim ve buzdolabında dinlenmesi için bekletelim.

4.İç harcımız dolapta dinlenirken biz de lahmacun hamurunu yapmaya geçelim. Lahmacun hamuru için bir kabın içine un, tuz, şekeri ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra ortasını havuz şeklinde açalım.

5.Ardından suyu ekleyelim ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.

6.İyice yoğurduktan sonra hamurun üzerine streçleyelim ve buzdolabına kaldıralım. Buzdolabında yaklaşık 20 dakika dinlenecektir.

7. Dinlenen hamuru ve iç harcı çıkartalım. Un serptiğimiz tezgahta hamuru bezelere ayıralım ve 12 beze elde edelim. Ardından bezeyi merdane yardımıyla açalım ve üzerine iç harcımızı ekleyelim. Tüm hamurlara aynı işlemi yapalım.

8.250 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim. Deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.