#Yemek Tarifleri

Bursa Hayat Gazetesi - Yemek Tarifleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yemek Tarifleri haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kahvaltıların vazgeçilmezi: Kaşarlı kıymalı ekmek pizza! Haber

Kahvaltıların vazgeçilmezi: Kaşarlı kıymalı ekmek pizza!

Kahvaltı sofralarında çeşitlilik olmasını isteyenler için lezzetli mi lezzetli, hem kolay hem de oldukça pratik olan bu ekmek pizzasını denemek için hazır olun. İşte kaşarlı kıymalı ekmek pizzası tarifinin tüm detayları… KAŞARLI KIYMALI EKMEK PİZZASI TARİFİNİN MALZEMELERİ 1 adet büyük baget ekmek         2 yemek kaşığı zeytinyağı         200 gram kaşar peynir         1 çay kaşığı kekik         1 çay kaşığı nane         Yarım çay kaşığı tuz         Yarım çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı PİZZA HARCI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER: Orta boy yarım soğan         2 diş ince ince doğranmış sarımsak         400 gram kıyma         Domates sosu         1 adet kırmızı biber         1 çay kaşığı İtalyan baharatı (dilerseniz damak zevkinize göre farklı baharatlar da kullanabilirsiniz. KAŞARLI KIYMALI PİZZA TARİFİNİN YAPILIŞI 1.İlk önce fırınımızı 190 dereceye ayarlayalım ve önceden ısıtalım. 2.Ardından baget ekmeğini ikiye bölelim ve ekmeklerin üzerine zeytinyağı sürelim. Ardından tuz serpelim ve baharatları da ekleyelim. 3. Önceden ısıttığımız fırında ekmeklerimizi kızartalım. 7-8 dakika kadar kızarttıktan sonra ekmekleri fırından alalım. 4.Bir kabın içinde kaşarı rendeleyelim ve ekmeklerin her yerine gelecek şekilde üzerine koyalım. Ardından ekmekleri fırına alalım ve kaşar peyniri eriyene kadar pişirelim. Daha sonra fırından çıkartalım. 5.Ardından pizzanın harcını yapmaya geçelim. Soğanı ve biberleri küp küp doğrayalım. Tereyağını bir tencerenin içine alalım ve eritelim. Üzerine soğan ve biberleri ekleyelim ve karıştıralım. Tuzunu da ekledikten sonra yaklaşık 5-6 dakika pişirelim. 6.Rendelenmiş sarımsakları ve baharatları ekleyelim. Bir defa karıştırdıktan sonra kıymayı da ilave edelim. Kıyma ve sebzeleri de 8 dakikaya kadar pişirelim. 7.Ardından domates sosunu ekleyelim. Domates sosu ile birlikte 6 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. 8.Harcın soğuması için bir kenara alalım ve soğumuş ekmeklerimizin üzerine kıymalı harcı sürelim. 9.Kalan kaşar peynirlerini de ekmeklerin üzerine serpelim. Ardından fırına sürelim ve peynirler eriyene kadar pişirelim. 5 dakika sonra dilimleyerek servis edelim.

Evde en kolay rulo pasta tarifi: Lezzetine bayılacaksınız! Haber

Evde en kolay rulo pasta tarifi: Lezzetine bayılacaksınız!

Kekin yumuşaklığı ve kremanın lezzetiyle tadına doyulamayan bu rulo pastayı hazırlamak için malzemeleri hazırlayın. İşte tarifin tüm detayları… RULO PASTA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER Kek hamuru için gerekli malzemeler: 3 tane yumurta         1 su bardağı toz şeker (1 parmak eksik olacak)         1 su bardağı un         1 paket şeker vanilin         1 paket hamur kabartma tozu Kekin kreması için gerekli malzemeler: 500 ml süt         2 buçuk yemek kaşığı un         4 yemek kaşığı toz şeker         1 yemek kaşığı nişasta         1 yemek kaşığı tereyağı Pastanın arasına koymak için: Muz (Dilerseniz damak zevkinize göre farklı meyve de ekleyebilirsiniz) Pastanın üzeri için: 150 ml soğuk süt ve 1 poşet krem şanti RULO PASTA TARİFİNİN YAPILIŞI 1.Rulo pastanın hazırlanışına geçmeden önce ilk önce kremanın hazırlanması gerekir. Bunun için bir tencerenin içine un, süt, şeker ve nişastayı ekleyelim. Malzemeleri karıştırdıktan sonra ocağa alalım. Malzemeler koyulaşana kadar karıştıralım. Kremamız piştikten sonra içine vanilyayı ve tereyağını ilave edelim, karıştıralım. Soğuması için başka bir kaba alalım ve üzerini hava almayacak şekilde streçleyelim. 2. Pandispanya için yumurta ve şekeri bir kabın içine alalım. Ardından kıvam alıncaya kadar çırpalım. Daha sonra unumuzu, şeker vanilini ve hamur kabartma tozunu ekleyelim. Malzemeleri iyice çırpalım. 3.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye eşit şekilde dağıtalım. Ardından önceden ısıtılan 170 derecelik fırında yaklaşık 12-13 dakika kontrollü şekilde pişirelim. 4.Pişen keki başka bir pişirme kağıdının üzerine ters bir şekilde çevirelim. Ardından altta kalan pişirme kağıdını çıkartalım. Kenarlarının düzgün olması için bıçakla kesebilirsiniz. 5. Keke kremayı sürelim ve ikiye kesilen muzları ekleyelim. Ardından rulo şeklinde saralım. 6.Kekimizi streçleyelim ve en az 2 ila 3 saat arasında buzdolabında dinlendirelim. 7.Soğuduktan sonra üzerine krem şanti sürelim. Dilediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz. Deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.

Evde yapabileceğini en lezzetli Lahmacun tarifi! Haber

Evde yapabileceğini en lezzetli Lahmacun tarifi!

Lahmacun tarifi için gerekli malzemeler İÇ HARCI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER: 1 adet yeşil biber         1 adet kırmızı biber         1 adet soğan         2 diş sarımsak         2 adet soğan         1 tutam maydanoz         500 gram kıyma         1 yemek kaşığı salça         1 tatlı kaşığı pulbiber ve kırmızı toz biber         1 çay kaşığı karabiber, kimyon         1 tatlı kaşığı tuz LAHMACUN HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER: 2 su bardağı su         4 su bardağı un         1 tatlı kaşığı tuz         1 çay kaşığı şeker LAHMACUN TARİFİNİN YAPILIŞI       1. İlk önce lahmacunların iç harcını hazırlayalım. Rondonun için dilimlediğimiz soğanları, biberleri ekleyelim. Rondodan geçirelim ve ardından domates, maydanoz, sarımsak ve salçayı ekleyelim. Bir kez daha rondodan geçirelim. 2.Hazırladığımız lahmacun içini bir kabın içine alalım ve kıymayı ekleyim. Ardından baharatlarımızı ekleyelim ve son olarak tuzu da ilave ettikten sonra malzemeleri iyice karıştıralım. 3. Malzemeleri karıştırdıktan sonra iç harcın üzerine streçleyelim ve buzdolabında dinlenmesi için bekletelim. 4.İç harcımız dolapta dinlenirken biz de lahmacun hamurunu yapmaya geçelim. Lahmacun hamuru için bir kabın içine un, tuz, şekeri ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra ortasını havuz şeklinde açalım. 5.Ardından suyu ekleyelim ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. 6.İyice yoğurduktan sonra hamurun üzerine streçleyelim ve buzdolabına kaldıralım. Buzdolabında yaklaşık 20 dakika dinlenecektir. 7. Dinlenen hamuru ve iç harcı çıkartalım. Un serptiğimiz tezgahta hamuru bezelere ayıralım ve 12 beze elde edelim. Ardından bezeyi merdane yardımıyla açalım ve üzerine iç harcımızı ekleyelim. Tüm hamurlara aynı işlemi yapalım. 8.250 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim. Deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.

Lezzetine doyulamayan anne kurabiyesi tarifi! Haber

Lezzetine doyulamayan anne kurabiyesi tarifi!

Çocukluğunuzun en güzel kurabiyelerinden biri olan anne kurabiyesini denemek istiyorsanız malzemeleri hazırlayın. Kokusu evinizi buram buram saracak. İşte anne kurabiyesi tarifinin tüm detayları… ANNE KURABİYESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 1 çay bardağı yoğurt         1 su bardağı toz şeker         1 çay bardağı sıvı yağ         2 adet yumurta (Yumurtalardan birinin sarısı kurabiye hamurunun üzerine sürülmesi için ayırılacak)         4 buçuk su bardağı un         1 portakalın veya limon kabuğunun rendesi (dilerseniz eklemeyebilirsiniz)         1 paket şeker vanilin         1 paket hamur kabartma tozu ANNE KURABİYESİ TARİFİNİN YAPILIŞI • Anne kurabiyesinin yapılışına ilk olarak yumurta, toz şeker, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırarak başlayalım. Ardından içine dilerseniz limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. • Daha sonra kuru malzemelere geçelim. Kabın içine unu, vanilini ve kabartma tozunu ilave edelim. Ardından hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzun kulak memesi kıvamında olmasına dikkat edelim. • Dilerseniz bu aşamada unu kontrollü bir şekilde eklemelisiniz. Hamurun sert olmamasına özen gösterelim. • Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım ve yuvarlak şekil verelim. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin içine alalım. Ayırdığımız yumurtanın sarısını kurabiye hamurlarımızın üzerine sürelim. • Daha sonra 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Bu tarifi deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun. Anne Kurabiyesi tarifinin püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikle hamurun sert olmamasına dikkat etmelisiniz. Hamur yoğurma aşamasında unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve kulak memesi kıvamında olmasına özen gösterelim. Kurabiyeleri fırında pişirmeden önce fırını önceden ısıtırsanız kurabiyeleriniz daha güzel ve şeklinin de bozulmadan pişmesini sağlarsınız. Damak zevkinize göre kurabiye hamurunun içine portakal kabuğu rendesi ya da limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Portakal ve limon kabuğu rendesinin yanı sıra yine damak zevkinize göre kurabiye hamurunun içine kuru üzüm, ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.