Hava Durumu

#Lahmacun

Bursa Hayat Gazetesi - Lahmacun haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Lahmacun haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

MasterChef  Lahmacun Tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Haber

MasterChef  Lahmacun Tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır?

MasterChef 2024'te dün akşam ekranlara gelen kaptanlık oyunu, izleyicileri televizyon başına kilitledi. Haftanın ilk kaptanlık yarışmasında yarışmacılardan geleneksel bir Türk yemeği olan lahmacun yapılması istendi. Ekran başında MasterChef'i izleyenler ise, "Lahmacun nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir ve püf noktaları nelerdir?" sorularını araştırmaya başladı. İşte evde lahmacun yapmanın detayları: MASTERCHEF 2024 LAHMACUN TARİFİ Malzemeler: İç Harcı İçin: 1 adet soğan 1 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 2 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 1 tutam maydanoz 500 gram kıyma 1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber 1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Hamuru İçin: 4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 2 su bardağı su LAHMACUN NASIL YAPILIR? İç Harcını Hazırlama: Soğanı, yeşil ve kırmızı biberleri birkaç parçaya bölün ve rondodan geçirin. Doğranmış domates, sarımsak, salça ve maydanozu da ekleyip tekrar rondodan geçirin. Elde edilen karışımı uygun bir kaba alın. Üzerine kıyma, baharatlar ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Karışımın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında dinlendirin. Hamuru Hazırlama: Unu bir yoğurma kabına alın, tuz ve şekeri ekleyin. Ortasında bir çukur açın. Çukura suyu dökün ve kenarlarından un alarak yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç film ile kapatıp 20 dakika dinlendirin. Hamuru Şekillendirme ve Pişirme:  Dinlenmiş hamuru un serptiğiniz tezgaha alın ve eşit şekilde 4 parçaya bölün. Her bir parçayı 3’e bölerek toplam 12 bezeye ayırın. Bezeleri un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile ince açın. Yaklaşık 23-24 cm çapında açılan hamurların altına pişirme kağıdı yerleştirin. Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı kıymalı harcı yayın. Lahmacunu ısıttığınız tavada altı hafif kızarana kadar pişirin, ardından 250°C’de ızgara ayarında fırında kenarları kızarana kadar pişirin. Pişen lahmacunları temiz bir bez ile kapatarak kurumalarını önleyin. Servis ve İpuçları Lahmacunlar kısa sürede pişeceğinden, biri pişerken diğerini hazırlamak işinizi kolaylaştırır. Her pişirme için aynı pişirme kağıdını kullanabilirsiniz. Tüm lahmacunları pişirip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun!

Evde yapabileceğini en lezzetli Lahmacun tarifi! Haber

Evde yapabileceğini en lezzetli Lahmacun tarifi!

Lahmacun tarifi için gerekli malzemeler İÇ HARCI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER: 1 adet yeşil biber         1 adet kırmızı biber         1 adet soğan         2 diş sarımsak         2 adet soğan         1 tutam maydanoz         500 gram kıyma         1 yemek kaşığı salça         1 tatlı kaşığı pulbiber ve kırmızı toz biber         1 çay kaşığı karabiber, kimyon         1 tatlı kaşığı tuz LAHMACUN HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER: 2 su bardağı su         4 su bardağı un         1 tatlı kaşığı tuz         1 çay kaşığı şeker LAHMACUN TARİFİNİN YAPILIŞI       1. İlk önce lahmacunların iç harcını hazırlayalım. Rondonun için dilimlediğimiz soğanları, biberleri ekleyelim. Rondodan geçirelim ve ardından domates, maydanoz, sarımsak ve salçayı ekleyelim. Bir kez daha rondodan geçirelim. 2.Hazırladığımız lahmacun içini bir kabın içine alalım ve kıymayı ekleyim. Ardından baharatlarımızı ekleyelim ve son olarak tuzu da ilave ettikten sonra malzemeleri iyice karıştıralım. 3. Malzemeleri karıştırdıktan sonra iç harcın üzerine streçleyelim ve buzdolabında dinlenmesi için bekletelim. 4.İç harcımız dolapta dinlenirken biz de lahmacun hamurunu yapmaya geçelim. Lahmacun hamuru için bir kabın içine un, tuz, şekeri ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra ortasını havuz şeklinde açalım. 5.Ardından suyu ekleyelim ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. 6.İyice yoğurduktan sonra hamurun üzerine streçleyelim ve buzdolabına kaldıralım. Buzdolabında yaklaşık 20 dakika dinlenecektir. 7. Dinlenen hamuru ve iç harcı çıkartalım. Un serptiğimiz tezgahta hamuru bezelere ayıralım ve 12 beze elde edelim. Ardından bezeyi merdane yardımıyla açalım ve üzerine iç harcımızı ekleyelim. Tüm hamurlara aynı işlemi yapalım. 8.250 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim. Deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.