Kalp ve damar cerrahisi neye bakar?

Kalp ve damar cerrahisi neye bakar? sorusuna arama motorlarında yapılan araştırmayla yanıt aranıyor. Peki, Kalp ve damar cerrahisi neye bakar?

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
Kalp ve damar cerrahisi neye bakar?

Kalp, insan vücudunun en hayati organlarından biri olup, sağlık ve yaşam süresi açısından kritik bir rol oynamaktadır. Dolaşım sistemi içinde yer alan kalp, vücudun her noktasından karbondioksit ve diğer metabolik atıkları uzaklaştırmaktan sorumludur. Kalpte meydana gelebilecek en küçük bir hasar bile ciddi sonuçlara yol açabilir.

Kalp ve Damar Cerrahisi (KVC), kalp ve damarlarla ilgili ciddi sorunların cerrahi müdahalelerle tedavi edilmesini kapsayan bir tıp dalıdır. Kardiyovasküler cerrahi olarak da bilinen bu alan, kalp ve büyük damarların yanı sıra periferik damarlarda yapılan ameliyatları içerir. Kalp ve damar cerrahisi doktorları, hastanın tetkiklerinde ilaç veya diğer tedavi yöntemlerinin yeterli olmadığı durumlarda bu cerrahi yöntemleri uygular.

KALP HASTALIKLARI NELERDİR?

Kalp ve damar hastalıkları arasında kalp ritim sorunları, doğuştan kalp anomalileri, kalp kapak hastalıkları, koroner arter hastalığı, kalp kası hastalığı, kardiyak tümörler, periferik arter hastalığı, venöz yetmezlik, varis ve derin ven trombozu gibi rahatsızlıklar yer alır. Bu tür hastalıklar, zamanında müdahale edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğinden, cerrahi müdahaleler büyük önem taşımaktadır.

KALP VE DAMAR CERRAHİSİ HANGİ HASTALIKLARA BAKAR?

Kalp ve damar cerrahisinin ilgilendiği başlıca hastalıklar şunlardır

Kalp kapak hastalıkları

Koroner arter hastalığı

Toplardamar ve atardamar hastalıklar

ıAyar damar tıkanıkları

Şah damar tıkanıkları

Varis hastalıkları

Fistül ameliyatları

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.