Yıllardır vazgeçilmeyen lezzetlerden biri olan anne kurabiyesini evde denemek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Tadıyla ve dokusuyla yemelere doyamayacağınız bu lezzet, tüm püf noktalarıyla anlatıldı.
Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 13:58
Kaynak:
Haber Merkezi
Çocukluğunuzun en güzel kurabiyelerinden biri olan anne kurabiyesini denemek istiyorsanız malzemeleri hazırlayın. Kokusu evinizi buram buram saracak. İşte anne kurabiyesi tarifinin tüm detayları…
ANNE KURABİYESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (Yumurtalardan birinin sarısı kurabiye hamurunun üzerine sürülmesi için ayırılacak)
4 buçuk su bardağı un
1 portakalın veya limon kabuğunun rendesi (dilerseniz eklemeyebilirsiniz)
1 paket şeker vanilin
1 paket hamur kabartma tozu
ANNE KURABİYESİ TARİFİNİN YAPILIŞI
• Anne kurabiyesinin yapılışına ilk olarak yumurta, toz şeker, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırarak başlayalım. Ardından içine dilerseniz limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
• Daha sonra kuru malzemelere geçelim. Kabın içine unu, vanilini ve kabartma tozunu ilave edelim. Ardından hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzun kulak memesi kıvamında olmasına dikkat edelim.
• Dilerseniz bu aşamada unu kontrollü bir şekilde eklemelisiniz. Hamurun sert olmamasına özen gösterelim.
• Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım ve yuvarlak şekil verelim. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin içine alalım. Ayırdığımız yumurtanın sarısını kurabiye hamurlarımızın üzerine sürelim.
• Daha sonra 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Bu tarifi deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.
Anne Kurabiyesi tarifinin püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikle hamurun sert olmamasına dikkat etmelisiniz. Hamur yoğurma aşamasında unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve kulak memesi kıvamında olmasına özen gösterelim.
Kurabiyeleri fırında pişirmeden önce fırını önceden ısıtırsanız kurabiyeleriniz daha güzel ve şeklinin de bozulmadan pişmesini sağlarsınız. Damak zevkinize göre kurabiye hamurunun içine portakal kabuğu rendesi ya da limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
Portakal ve limon kabuğu rendesinin yanı sıra yine damak zevkinize göre kurabiye hamurunun içine kuru üzüm, ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Lezzetine doyulamayan anne kurabiyesi tarifi!
Yıllardır vazgeçilmeyen lezzetlerden biri olan anne kurabiyesini evde denemek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Tadıyla ve dokusuyla yemelere doyamayacağınız bu lezzet, tüm püf noktalarıyla anlatıldı.
Çocukluğunuzun en güzel kurabiyelerinden biri olan anne kurabiyesini denemek istiyorsanız malzemeleri hazırlayın. Kokusu evinizi buram buram saracak. İşte anne kurabiyesi tarifinin tüm detayları…
ANNE KURABİYESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
ANNE KURABİYESİ TARİFİNİN YAPILIŞI
• Anne kurabiyesinin yapılışına ilk olarak yumurta, toz şeker, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırarak başlayalım. Ardından içine dilerseniz limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
• Daha sonra kuru malzemelere geçelim. Kabın içine unu, vanilini ve kabartma tozunu ilave edelim. Ardından hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzun kulak memesi kıvamında olmasına dikkat edelim.
• Dilerseniz bu aşamada unu kontrollü bir şekilde eklemelisiniz. Hamurun sert olmamasına özen gösterelim.
• Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım ve yuvarlak şekil verelim. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin içine alalım. Ayırdığımız yumurtanın sarısını kurabiye hamurlarımızın üzerine sürelim.
• Daha sonra 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Bu tarifi deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.
Anne Kurabiyesi tarifinin püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikle hamurun sert olmamasına dikkat etmelisiniz. Hamur yoğurma aşamasında unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve kulak memesi kıvamında olmasına özen gösterelim.
Kurabiyeleri fırında pişirmeden önce fırını önceden ısıtırsanız kurabiyeleriniz daha güzel ve şeklinin de bozulmadan pişmesini sağlarsınız. Damak zevkinize göre kurabiye hamurunun içine portakal kabuğu rendesi ya da limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
Portakal ve limon kabuğu rendesinin yanı sıra yine damak zevkinize göre kurabiye hamurunun içine kuru üzüm, ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi
Son Haberler
Uludağ beyaza büründü
Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü engel tanımıyor!
ANASİAD’dan Yenişehir’e tam destek!