Bugün iftara ne pişirsem? /12 Mart Salı iftar menüsü/

Ramazan iftar menüsü için yemek tarifi arayışları, genellikle günün erken saatlerinde başlıyor. 12 Mart 2024 Salı günü, orucun 1. gününde çeşit çeşit tarifler, iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, yemek tarifi listesini derledik. İşte 12 Mart Salı Ramazan menüsü…

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
Bugün iftara ne pişirsem? /12 Mart Salı iftar menüsü/

İftar için ne pişirileceği, kişisel tercihlere, kültürel geleneklere, sağlık durumuna ve bulunulan coğrafyaya göre değişebilir. Örneğin, bazı evlerde çorba ile başlanan iftar menüleri tercih edilirken, diğerleri direkt ana yemeğe geçmeyi tercih edebilirler. Ana yemek olarak tavuk, balık, et veya sebze yemekleri sıklıkla tercih edilirken, yanında pilav, bulgur pilavı veya makarna gibi karbonhidrat kaynakları da sunulabilir. Salatalar, iftar sofralarında sağlıklı bir seçenek olabilirken, tatlılar da özel bir lezzet katar. Peki, bugün iftarda ne pişirsem? İşte detaylar... 

BUGÜN İÇİN İFTAR MENÜSÜ:

TARHANA:

Tarhana nasıl yapılır?

Bölgelere göre değişiklik göstermekle birlikte, tarhana genellikle şu şekilde yapılır:

Tarhana çorbası yapmak oldukça kolay ve lezzetli bir süreçtir. İşte adım adım tarhana çorbası yapımı:

  • Malzemeler:

1 su bardağı tarhana

6 su bardağı su veya tavuk suyu

1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

İsteğe bağlı olarak pul biber veya nane

  • Yapılışı:

Bir tencereye suyu veya tavuk suyunu ekleyin ve kaynatın.

Ayrı bir kapta tarhanayı sıcak suyla karıştırarak ezin. Karışımı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice çırpın.

Tarhana karışımını kaynayan suya ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.

Orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Tarhana çorbası kıvam aldığında ocaktan alın.

Ayrı bir tavada tereyağını veya sıvı yağı eritin. Üzerine domates salçasını ekleyin ve salçayı kavurun.

Kavrulmuş salçayı tarhana çorbasına ekleyin ve karıştırın. Tuzunu ekleyerek tatlandırın.

İsteğe bağlı olarak pul biber veya nane ile servis yapabilirsiniz.

Tarhana çorbası sıcak olarak servis edilir. Üzerine tereyağı veya yoğurt ekleyerek de servis yapabilirsiniz.

Bugün iftara ne pişirsem? /12 Mart Salı iftar menüsü/ -Bursa Hayat Gazetesi -2

PİLAV:

Pilav nasıl yapılır? 

Pirinç pilavı yapmak, birçok kişinin mutfakta denediği ancak bazen istenilen sonucu alamadığı bir tariftir. Çok az malzeme ve basit adımlarla hazırlanabilmesine rağmen, pilav yapmak aslında incelik gerektiren bir işlemdir. Ben bu tarifimde, pirinç pilavı yapmanın tüm detaylarını ve püf noktalarını sizlerle paylaşmaya çalıştım. Ayrıca, tarifi videolu olarak da detaylandırdım, böylece adım adım izleyerek daha kolay uygulayabilirsiniz. Umarım tarifimi denedikten sonra pirinç pilavı yapmak sizin için de keyifli bir deneyime dönüşür.

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Pirinçleri ıslatmak için;

Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su

  • Tuz

Bugün iftara ne pişirsem? /12 Mart Salı iftar menüsü/ -Bursa Hayat Gazetesi -3

ETLİ NOHUT:

Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber

ETLİ NOHUT NASIL YAPILIR? 

Nohutları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün nohutları süzün ve temiz su ilave ederek kaynatın. Üzerinde oluşan köpüğü alın ve süzgeçten geçirerek süzün.

Etleri, yağ eklenmemiş bir tencereye alın ve suyunu salıp çekene kadar ağzı açık pişirin. Suyunu çektikten sonra etleri çıkarın ve aynı tencerede yağ ve doğranmış soğanı ekleyip iyice kavurun. Salçayı ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Pişirilmiş nohutları, pişirilmiş etleri ve baharatları tencereye ekleyin. Üstünü üç parmak geçecek kadar su ilave edin ve kapağını kapatın. Düdüklü tencereniz varsa, düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Aksi halde normal tencere kullanabilirsiniz. Pişirme süresi biraz daha uzun olabilir.

Tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte 20-30 dakika kadar lezzetlerin bütünleşmesi için pişirin. Ardından ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.

Bugün iftara ne pişirsem? /12 Mart Salı iftar menüsü/ -Bursa Hayat Gazetesi -4

SÜTLAÇ:

MALZEMELER:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı pirinç (üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu veya buğday unu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta sarısı (isteğe bağlı)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı kadar fındık veya ceviz (üzeri için, isteğe bağlı)
  • Tarçın (üzeri için, isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

Pirinci yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine su ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinçlerin tamamen suyunu çekmesine gerek yok, hafifçe diri kalması daha iyi olur.

Bir başka tencerede sütü kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine pirinçleri ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.

Pirinçler yumuşayınca toz şekeri ekleyin ve karıştırarak eritin.

Bir kase içerisinde pirinç ununu veya buğday ununu su ile karıştırın. Daha sonra bu karışımı süte ekleyin ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Kıvamı isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

Eğer sütlacın üzerine yumurta sarısı eklemek istiyorsanız, yumurta sarısını bir kaseye alın ve bir miktar sütlacın sıcaklığını alarak karıştırın. Sonra bu karışımı sütlaca ekleyin ve hızlıca karıştırarak pişirmeye devam edin.

Vanilyayı ekleyin ve karıştırın.

Pişen sütlacı ocaktan alın ve kaselere veya cam kaplara paylaştırın.

Üzerlerini fındık veya ceviz ile süsleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak tarçın serpiştirebilirsiniz.

Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın ve soğuttuktan sonra servis yapın.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.