Emekli maaş farkları ne zaman yatacak?

Emekli maaş farkı ödeme tarihleri yüzbinlerce emekli tarafından merak edilerek araştırılıyor. Peki, Emekli maaş farkları yattı mı? Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
Emekli maaş farkları ne zaman yatacak?

Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri, kök maaşlarına yapılan yüzde 24,73 oranında bir zam aldı. Bu artış, mevcut maaşlara eklenmişti. En düşük emekli aylığıyla ilgili yasal düzenlemeler tamamlandıktan sonra, en düşük emekli maağı 12.500 liraya yükseltildi. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda teklifin onaylanmasının ardından, maaş farkı ödemelerinin yapılacağı tarih de kesinleşti. Emekliler, maaş farkı ödemelerinin yatırılıp yatırılmadığını telefonları aracılığıyla sorgulayabilirler. Şubelere gitmelerine gerek kalmadan bu işlemi yapabilecekler. Peki, emekli maaş farkı ödemeleri nasıl sorgulanır? SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Temmuz maaş farkları yatırıldı mı? İşte detaylı sorgulama yöntemi…

Emekli maaş farkı ödeme işlemleri 4A, 4B ve 4C emeklileri için başlatıldı. Toplamda 2 milyon 441 bin 795 kişi, zamlı maaş farklarını alabilecek. Maaş farkı ödemeleri, emekli aylığının yatırıldığı hesaplara yapılacak. Bu nedenle, sorgulama işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Emekliler, maaş farklarını mobil bankacılıktan veya bankayı arayarak öğrenebilirler.Maaş farkı sorgulaması için emekliler mobil bankacılığı veya müşteri hizmetlerini tercih edebilir.

  • Ziraat Bankası müşterileri 0850 258 00 00 numarasından,
  • Halkbank müşterileri 0850 222 0400 numarasından,
  • Vakıfbank müşterileri 0850 222 0724 numarasından müşteri hizmetlerine ulaşarak hesap bakiyelerini kontrol edebilir ve sorgulama yapabilirler.

TEMMUZ EMEKLİ MAAŞ FARKLARI YATTI MI?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, “Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı Temmuz dönemi zam farklarının ödemesi 26 Temmuz 2024 tarihinde yapılacaktır." denildi.

KİMLER KAÇ AYLIK ÖDEME ALACAK?

Ödeme detayları şu şekildedir:

Aylık olarak maaş alanlar: Temmuz ayı itibarıyla 1 aylık maaş farkı tutarında ödeme alacaklar.Üçer aylık dönemlerle maaş alanlar:

1. grup: Mayıs-Haziran-Temmuz dönemi aylıklarını alanlar, Temmuz ayı itibarıyla 1 aylık maaş farkı tutarında ödeme alacaklar.

2. grup: Haziran-Temmuz-Ağustos dönemi aylıklarını alanlar, Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere 2 aylık maaş farkı tutarında ödeme alacaklar.

3. grup: Temmuz-Ağustos-Eylül dönemi aylıklarını alanlar, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere 3 aylık maaş farkı tutarında ödeme alacaklar.

Toplam maaş farkı ödemesi tutarı ise 11 milyar lira olarak belirlenmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.