Hava Durumu

#Ekonomi

Bursa Hayat Gazetesi - Ekonomi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ekonomi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Doğal gaz destek ödemeleri başladı! Kimler ne kadar destek alabilecek? Haber

Doğal gaz destek ödemeleri başladı! Kimler ne kadar destek alabilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzenli Doğal Gaz Tüketim Destek Programı kapsamında kış dönemine ilişkin ödemelerin başladığını açıkladı. Göktaş, bu kapsamda 521 bin 411 hak sahibine toplam 153,3 milyon lira ödeme yapılacağını duyurdu. 2022 YILINDAN BERİ UYGULANIYOR Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, Düzenli Doğal Gaz Tüketim Destek Programı’nın 2022 yılından itibaren uygulamaya konulduğunu belirtti. Göktaş, bu yılın Ocak-Kasım döneminde 653 bin 461 hak sahibine yaklaşık 1,4 milyar lira ödeme yapılmış olacağını ifade etti. BAŞVURULAR E-DEVLET’TEN Destekten yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını e-Devlet üzerinden yapabileceklerini belirten Göktaş, başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından titizlikle incelendiğini ve onay sonrası ödemelerin gerçekleştirildiğini söyledi. DESTEK TUTARI BELLİ OLDU Doğal Gaz Tüketim Desteği, aylık 188 TL ile 438 TL arasında değişen tutarlarda olup, il bazında farklılık göstermektedir. Desteği almaya hak kazanan vatandaşlar, doğal gaz faturalarını PTT ödeme noktalarına ibraz ederek desteği alabilecek. Bakan Göktaş, "Destek programı, doğal gaz aboneliği olan ve ikamet adresi uygun vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak" dedi. BAŞVURU ŞARTLARI NE? Destekten yararlanabilmek için Türk vatandaşı olmak, doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet etmek, e-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvurmak, ikamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması, ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması, hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi gerekiyor.

Yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi, dolar tahmini geriledi Haber

Yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi, dolar tahmini geriledi

Merkez Bankası 2024 yılı Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını açıkladı. YILLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ Yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,11 iken bu anket döneminde yüzde 44,81 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 27,44’ten yüzde 27,20’ye düştü. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 18,08 ve yüzde 18,33 olarak gerçekleşti. FAİZ BEKLENTİSİ DEĞİŞMEDİ Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi ile TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 50,00 olarak gerçekleşti. YIL SONU DOLAR TAHMİN DÜŞTÜ Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 36,63 TL iken, bu anket döneminde 35,72 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 42,73 TL iken, bu anket döneminde 42,75 TL olarak gerçekleşmiştir. GSYH BÜYÜME BEKLENTİLERİ Katılımcıların GSYH 2024 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 3,1 olarak gerçekleşti. GSYH 2025 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 3,3 iken, bu anket döneminde yüzde 3,2 olarak gerçekleşti.

Hafta sonu sosyalleşme maliyeti: Bir gününüz ne kadar tutar? Haber

Hafta sonu sosyalleşme maliyeti: Bir gününüz ne kadar tutar?

Yoğun bir iş haftasının ardından, hafta sonu tatilinde biraz rahatlamak ve sevdiklerinizle vakit geçirmek, çoğumuzun en büyük motivasyonu. Ancak, günümüz ekonomik şartlarında, dışarıda vakit geçirmek ve sosyalleşmek giderek daha pahalı hale geliyor. Peki, Bursa'da yaşayan bir kişinin bir hafta sonunu dışarıda çeşitli aktivitelerle geçirmek için ne kadar para harcası gerekiyor? Araştırdığımız rakamlara göre, Bursa'da hafta sonu dışarıda vakit geçirmek isteyen bir kişi, ortalama 1000 ile 1250 TL arasında bir bütçe ayırmak zorunda. Bu maliyet, bir gün boyunca yemekten sinemaya, kahve içmekten ulaşım masraflarına kadar birçok farklı harcamayı içeriyor. BİR GÜNÜN MALİYETİ İşte bir hafta sonu günü için tipik bir harcama tablosu: Kahve İçmek: 100-150 TL Tatlı: 250-300 TL Yemek: 300 TL Sinema Bileti: 150-200 TL Sinema Atıştırmalıkları: 200 TL Çay: 25-30 TL Ulaşım Giderleri: 50-60 TL Bu hesaplamalara göre, bir hafta sonu dışarıda kahve içmek, yemek yemek, sinemaya gitmek ve bazı atıştırmalıkları almak gibi aktivitelerle geçirildiğinde toplamda yaklaşık 1000-1250 TL gibi bir harcama yapmanız gerekiyor. MALİYET ARTIŞI SOSYALLEŞMEYİ ETKİLİYOR Ancak, maliyetlerin artması ile birlikte, sosyal aktivitelerden kısmaya başlayanlar da artıyor.  Dışarıda sosyalleşmeye daha çok vakit harcayanlar artık bu süreyi iki haftada bir veya ayda bir olarak azaltmış durumda. Kahve içmek için kafelere gitmek yerine, evde demledikleri kahveleri içmeyi tercih edenlerin sayısı da giderek artıyor. Bu durum, sosyal yaşamda harcamaların azalması ve kişisel bütçelerin daha dikkatli kullanılmaya başlanmasıyla paralel bir gelişim gösteriyor. DAHA AZ HARCAMA YAPIP KENDİNİ ÖDÜLLENDİRENLER VAR Elbette, bu hesaplamalar bireysel tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Sosyal alışkanlıklarınız, dışarıda geçirdiğiniz zamanın sıklığı ve harcama alışkanlıklarınız, toplam maliyeti etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Kimisi kahve içmeye dışarı çıkmayı tercih ederken, kimisi evde daha az harcama yaparak kendini ödüllendirmeyi tercih ediyor. SOSYAL AKTİVİTELERDEN KISANLAR VAR Sonuç olarak bir hafta sonunu dışarıda geçirme maliyeti, ortalama 1000 TL ile 1250 TL arasında değişiyor. Bu bütçe, sinema biletlerinden yeme içme masraflarına, ulaşım giderlerinden tatlı ve kahve gibi küçük harcamalara kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Ancak, artan yaşam maliyetleriyle birlikte, daha fazla kişi sosyal aktivitelerinden kısıtlamalar yapmayı tercih ediyor. Bu durum, bireylerin sosyal harcamalarını yeniden gözden geçirmelerini ve daha ekonomik seçeneklere yönelmelerini sağlıyor.

Türkiye'nin su ürünleri ihracatı yükselişte Haber

Türkiye'nin su ürünleri ihracatı yükselişte

Türkiye, 2024 yılının Ocak-Ekim döneminde su ürünleri ihracatında önemli bir artış yaşadı. Ege İhracatçı Birliklerinden alınan verilere göre, bu dönemde toplam su ürünleri ihracatı, miktar olarak yüzde 16 artarak 257 bin 712 tona ulaşırken, değer olarak da yüzde 16'lık bir artışla 1 milyar 623 milyon dolara yükseldi. ÇİPURA İHRACATINDA YÜZDE 21'LİK ARTIŞ Öne çıkan ürünlerden biri olan çipurada ciddi bir değer artışı sağladı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla çipura ihracatından elde edilen döviz, yüzde 21 oranında artarak 427 milyon dolara yükseldi. Miktar olarak ise çipura ihracatı 67 bin 581 tonla geçen yılki seviyeye yakın kaldı. Ancak, birim fiyatındaki artış dikkat çekti. Çipura ihracatının birim fiyatı 5,22 dolardan 6,32 dolara çıkarak, fiyat artışının etkisiyle toplam gelirde önemli bir artış sağladı. LEVREK VE TÜRK SOMONU İHRACATINDA GÜÇLÜ PERFORMANS Levrek ihracatı, Türkiye'nin su ürünleri sektöründe önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Levrek ihracatında miktar yüzde 19 artarak 68 bin 119 tona, değer ise yüzde 17,6'lık bir artışla 473 milyon dolara ulaştı. Türk somonu da büyük bir ivme kazandı. Somon ihracatında miktar yüzde 32 artarak 63 bin 664 tona çıkarken, değer olarak da yüzde 30’luk bir yükselişle 380 milyon dolara ulaştı. Özellikle Rusya, Japonya ve Vietnam gibi pazarlar, Türk somonuna olan talebi artırdı. EN FAZLA BALIK RUSYA'YA İHRAÇ EDİLDİ Rusya, Türk su ürünlerinin en büyük alıcısı konumunda bulunuyor. Rusya'ya yapılan su ürünleri ihracatı, miktar olarak yüzde 21 artışla 62 bin 532 tona ve değer olarak ise yüzde 28 artışla 357 milyon 266 bin dolara yükseldi. Bunun dışında, İtalya'ya yapılan ihracat da dikkat çekici bir artış gösterdi; İtalya'ya yapılan su ürünleri ihracatı, yüzde 30,3 artışla 206 milyon dolara çıktı. YUNANİSTAN’DAKİ ÇİPURA ÜRETİMİ DÜŞÜŞTE, TÜRKİYE FIRSAT YARATIYOR Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir, Avrupa pazarında çipuraya olan talebin arttığını belirterek, bu durumun büyük ölçüde Yunanistan’daki çipura üretimindeki azalmadan kaynaklandığını ifade etti. Demir, “Yunan şirketlerinin arzının düşmesi, Türk çipurasına olan talebi artırdı. Bu da fiyatların yükselmesinde etkili oldu” dedi. TÜRK SU ÜRÜNLERİNE KÜRESEL TALEP ARTIYOR Türk su ürünleri, özellikle son yıllarda uluslararası pazarlarda giderek daha fazla ilgi görüyor. Artan kalite, çeşitlilik ve üretim kapasitesi ile Türkiye, dünya genelinde daha fazla pazar payı kazanmayı hedefliyor. Yunan çipurasındaki üretim düşüşü ve Türk somonuna olan artan talep, bu alandaki yükselişi destekleyen faktörlerden sadece bazıları.

Ekonomide zorlu dönem: Bursa'da 2025 stratejileri konuşuldu Haber

Ekonomide zorlu dönem: Bursa'da 2025 stratejileri konuşuldu

Uluslararası Ticaret İş İnsanları ve Yatırımcılar Derneği (UTİYAP) tarafından, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nin (NOSAB) ev sahipliğinde düzenlenen “Durgunluk Dönemi İçin Stratejiler” programında, Türkiye ekonomisinin geleceği ele alındı. Etkinlikte konuşan NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, Türkiye ekonomisinin zorlu bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, orta ve uzun vadeli planların devlet tarafından hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Program, NOSAB Yalçın Aras Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi ve Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, UTİYAP Başkanı Halil Coşkun, Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi, ALB Yatırım Başekonomisti ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz ve ALB Yatırım Şubeler Direktörü Ahmet Cevdet Tokkuzu katıldı. “YANLIŞ EKONOMİ YÖNETİMİNİ BEDELİNİ TOPLUM ÖDÜYOR” NOSAB Başkanı Gülmez, Türkiye ekonomisinin içinden geçtiği sürecin oldukça zor olduğunu belirterek, geçmişteki yanlış ekonomik yönetimlerin bedelinin toplum olarak ödendiğini ifade etti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in uygulamalarını desteklediğini dile getiren Gülmez, “Neden ekonomi bu kadar kötü?” sorusunu sorarak yapılan hataları sorgulamak gerektiğini söyledi. 2025 YILI DAHA DA ZOR GEÇECEK Gülmez, özellikle Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işletmelerin büyük bir kısmının finansmana ulaşmada zorluk çektiğini belirterek, 2025 yılının daha da zor geçeceği öngörüsünde bulundu. 6 BİN KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI Pandemiden sonraki kötü tabloya dikkat çeken Gülmez, NOSAB içerisinde yaklaşık 6 bin kişinin işten çıkarıldığını açıkladı. “40 yıllık iş hayatımda bugün olduğu kadar zor bir dönem yaşamadım. Maliyetlerin artmasıyla birlikte herkes çıkış yolu arıyor ve ayakta kalmaya çalışıyor” dedi. YENİ EKONOMİ STRATEJİSİ VURGUSU UTİYAP Başkanı Halil Coşkun da Türkiye ekonomisinin zorlu sınavına dikkat çekerek, yeni bir planlı sanayileşme stratejisinin belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Coşkun, ihracat potansiyelinin göz önünde bulundurulması, dış kaynak bağımlılığının azaltılması, tasarrufların artırılması ve finansmana erişimin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kayıt dışı ekonomiyle mücadele edilmesi ve istihdamı korumaya yönelik ilave önlemler alınması gerektiğini belirtti. 2025 YILI EKONOMİ TAHMİNLERİ Konuşmaların ardından, Erol Gülmez’e UTİYAP Başkanı Halil Coşkun tarafından Onursal Üyelik belgesi verildi. Programın ikinci bölümünde ise ALB Yatırım Başekonomisti ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz ile ALB Yatırım Şubeler Direktörü Ahmet Cevdet Tokkuzu, 2025 yılı ekonomi tahminleri ve yatırımcıların dikkat etmesi gereken konular hakkında sunumlar yaptı. Etkinlik, katılımcılara önemli bilgiler sunarak, Türkiye ekonomisinin geleceği hakkında farkındalık oluşturdu.

Borsada bugün en çok hangi hisseler düştü? | 25 Ekim 2024 Cuma Haber

Borsada bugün en çok hangi hisseler düştü? | 25 Ekim 2024 Cuma

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 35,63 puan artarken, toplam işlem hacmi 59,9 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,40, holding endeksi yüzde 0,56 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,96 ile finansal kiralama faktoring, en çok kaybettiren yüzde 0,64 ile inşaat oldu. Peki,  25 Ekim 2024 Cuma günü borsada en çok değer kaybeden hisseler hangisi? Borsada bugün dibi gören kağıtlar hangisi? En çok kaybettiren kağıtlar neler? 25 Ekim 2024 Cuma Borsa İstanbul’da işlem gören ve günlük en çok düşen hisseler listesi... 25 EKİM 2024 CUMA BORSADA EN ÇOK DÜŞÜŞ GÖSTEREN HİSSELER Son En Yüksek En Düşük Değişim SURGY SUR TATIL EVLERI GMYO 66,35 74,10 66,35 %-9,97 OZYSR OZYASAR TEL 27,00 32,00 27,00 %-8,47 TDGYO TREND GMYO 11,82 12,70 11,82 %-6,93 OTTO OTTO HOLDING 420,00 450,00 420,00 %-6,25 AYCES ALTINYUNUS CESME 483,00 514,00 480,00 %-6,03 TOASO TOFAS OTO. FAB. 189,90 194,00 189,20 %-5,90 ULAS ULASLAR TURIZM YAT. 28,56 30,30 28,56 %-5,74 ANGEN ANATOLIA TANI VE BIYOTEKNOLOJI 14,26 15,65 14,26 %-4,30 AZTEK AZTEK TEKNOLOJI 48,48 50,90 48,44 %-4,19 YBTAS YIBITAS INSAAT MALZEME 112.000,00 115.997,50 110.475,00 %-4,10 DZGYO DENIZ GMYO 10,40 10,76 10,22 %-3,97 PEHOL PERA YATIRIM HOLDING 1,73 1,80 1,71 %-3,89 BALAT BALATACILAR BALATACILIK 47,12 48,50 47,12 %-3,84 MERKO MERKO GIDA 15,35 15,93 15,25 %-3,76 NIBAS NIGBAS NIGDE BETON 19,64 21,58 19,50 %-3,73 BFREN BOSCH FREN SISTEMLERI 817,00 856,00 806,50 %-3,54 ANHYT ANADOLU HAYAT EMEK. 85,35 89,00 85,25 %-3,34 SNGYO SINPAS GMYO 7,28 7,58 7,27 %-3,32 SONME SONMEZ FILAMENT 74,95 77,00 74,60 %-3,04 FLAP FLAP KONGRE TOPLANTI HIZ. 10,45 10,71 10,43 %-2,97 MARKA MARKA YATIRIM HOLDING 65,80 69,70 64,95 %-2,95 RTALB RTA LABORATUVARLARI 17,36 18,96 17,30 %-2,91 CEMAS CEMAS DOKUM 3,69 3,83 3,66 %-2,89 ERSU ERSU GIDA 19,26 19,96 19,02 %-2,87 MRSHL MARSHALL 1.666,00 1.725,00 1.638,00 %-2,40 ARTMS ARTEMIS HALI 42,14 44,80 41,42 %-2,27 TTRAK TURK TRAKTOR 721,50 724,50 715,00 %-2,17 PSDTC PERGAMON DIS TICARET 113,30 114,50 110,50 %-2,16 SOKE SOKE DEGIRMENCILIK 14,31 14,82 14,10 %-2,12 SKTAS SOKTAS 5,18 5,38 5,06 %-2,08 DNISI DINAMIK ISI MAKINA YALITIM 18,81 19,45 18,63 %-2,03 KRGYO KORFEZ GMYO 31,16 31,86 30,54 %-2,01 MAVI MAVI GIYIM 76,10 77,65 75,40 %-2,00

Borsada bugün en çok yükselen hisseler | 24 Ekim 2024 Perşembe Haber

Borsada bugün en çok yükselen hisseler | 24 Ekim 2024 Perşembe

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 158,16 puan artarken, toplam işlem hacmi 61 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,22, holding endeksi yüzde 1,88 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yüzde 3,74 ile ticaret oldu. Peki, 24 Ekim 2024 Perşembe günü borsada en çok kazandıran hisseler hangisi? Borsada bugün çok yükselen hisseler hangisi? En çok kazandıran kağıtlar neler? 24 Ekim 2024 Perşembe Borsa İstanbul’da işlem gören ve günlük en çok yükselen hisseler listesi... 24 EKİM 2024 PERŞEMBE BORSADA EN ÇOK DEĞER KAZANAN HİSSELER Son En Yüksek En Düşük Değişim HOROZ HOROZ LOJISTIK 53,90 53,90 49,16  10.00 BRKVY BIRIKIM VARLIK YONETIM 44,44 44,44 40,50 10.00 ARTMS ARTEMIS HALI 43,12 43,12 39,60 10.00 KRONT KRON TEKNOLOJI 19,80 19,80 18,05 10.00 PATEK PASIFIK TEKNOLOJI 94,85 94,85 85,55 %9,97 NIBAS NIGBAS NIGDE BETON 20,40 20,40 18,54 %9,97 RTALB RTA LABORATUVARLARI 17,88 17,88 16,40 %9,96 RALYH RAL YATIRIM HOLDING 243,90 243,90 222,50 %9,96 ANGEN ANATOLIA TANI VE BIYOTEKNOLOJI 14,90 14,90 13,75 %9,96 YIGIT YIGIT AKU 36,02 36,02 33,00 %9,95 AGROT AGROTECH TEKNOLOJI 14,06 14,06 12,82 %9,93 RODRG RODRIGO TEKSTIL 21,36 21,36 19,21 %9,93 ATLAS ATLAS YAT. ORT. 5,37 5,37 4,72 %9,82 OZYSR OZYASAR TEL 29,50 29,50 27,10 %9,26 BIGCH BUYUK SEFLER BIGCHEFS 23,48 23,68 21,50 %9,01 ISGYO IS GMYO 16,66 16,87 15,91 %8,39 EUPWR EUROPOWER ENERJI 30,76 31,34 28,80 %7,85 ELITE ELITE NATUREL ORGANIK GIDA 37,04 37,86 34,54 %7,61 REEDR REEDER TEKNOLOJI 21,88 22,38 20,42 %7,47 DAGHL DAGI YATIRIM HOLDING 18,23 18,50 17,07 %6,80 EKOS EKOS TEKNOLOJI 24,86 25,08 23,36 %6,70 ESCOM ESCORT TEKNOLOJI 52,05 53,00 49,16 %6,70 TURSG TURKIYE SIGORTA 12,90 13,10 12,14 %6,61 BORSK BOR SEKER 22,42 22,60 21,26 %5,66 OTTO OTTO HOLDING 448,00 448,00 432,00 %5,66 KONYA KONYA CIMENTO 6.680,00 6.750,00 6.335,00 %5,61 HKTM HIDROPAR HAREKET KONTROL 16,20 16,79 15,38 %5,61 TATGD TAT GIDA 24,98 24,98 23,50 %5,40 BIMAS BIM MAGAZALAR 475,50 479,25 455,00 %5,32 ANSGR ANADOLU SIGORTA 82,80 83,25 79,25 %5,21 DAGI DAGI GIYIM 11,70 11,88 11,14 %5,03 OYAYO OYAK YAT. ORT. 26,80 27,86 25,76 %5,02 CVKMD CVK MADEN 286,00 295,75 276,00 %4,95 SNKRN SENKRON SIBER GUVENLIK YAZILIM 52,50 54,80 52,05 %4,90 KFEIN KAFEIN YAZILIM 91,15 93,00 86,90 %4,89 TSGYO TSKB GMYO 19,83 19,84 18,91 %4,87 LMKDC LIMAK DOGU ANADOLU 21,60 21,60 20,74 %4,65 SKYLP SKYALP FINANSAL TEKNOLOJILER 93,60 93,90 90,05 %4,52 TNZTP TAPDI TINAZTEPE 56,40 57,75 53,95 %4,44 TOASO TOFAS OTO. FAB. 201,80 202,40 194,50 %4,40 KOPOL KOZA POLYESTER 29,88 30,00 28,74 %4,40 KERVT KEREVITAS GIDA 12,80 12,89 12,37 %4,40 ONRYT ONUR TEKNOLOJI 74,05 74,75 71,35 %4,37 RYGYO REYSAS GMYO 11,34 11,34 10,81 %4,32 DOKTA DOKTAS DOKUMCULUK 23,34 23,36 22,60 %4,29 EMKEL EMEK ELEKTRIK 11,00 11,10 10,65 %4,27 LYDHO LYDIA HOLDING 90,75 91,35 87,05 %4,25 KZBGY KIZILBUK GYO 30,74 31,10 29,56 %4,20 SEGMN SEGMEN KARDESLER GIDA 17,55 17,95 16,85 %4,15 TRILC TURK ILAC SERUM 18,18 18,85 17,72 %4,00 IMASM IMAS MAKINA 2,34 2,43 2,27 %4,00 DERHL DERLUKS YATIRIM HOLDING 11,14 11,27 10,59 %3,92 VKFYO VAKIF YAT. ORT. 19,27 20,00 18,11 %3,88 BINHO 1000 YATIRIMLAR HOL. 296,25 313,75 286,75 %3,86 PENTA PENTA TEKNOLOJI URUNLERI DAGITIM 13,84 14,20 13,48 %3,83 EDATA E-DATA TEKNOLOJI 14,13 14,34 13,61 %3,82 AYEN AYEN ENERJI 27,82 29,36 26,80 %3,81 DGATE DATAGATE BILGISAYAR 39,52 39,52 38,10 %3,78 AVGYO AVRASYA GMYO 8,80 9,04 8,47 %3,77 MIATK MIA TEKNOLOJI 39,96 40,76 38,70 %3,68 KOTON KOTON MAGAZACILIK 16,97 17,19 16,37 %3,67 AKGRT AKSIGORTA 5,67 5,70 5,48 %3,66 OBAMS OBA MAKARNACILIK 37,50 37,70 36,10 %3,65 POLTK POLITEKNIK METAL 6.300,00 6.300,00 6.102,50 %3,62 TGSAS TGS DIS TICARET 56,15 56,15 54,20 %3,60 EKIZ EKIZ KIMYA 61,90 62,00 60,90 %3,60 MEGMT MEGA METAL 30,28 30,46 29,38 %3,56 DESPC DESPEC BILGISAYAR 46,50 47,46 44,40 %3,56 METUR METEMTUR YATIRIM 16,90 16,90 16,31 %3,55 CEMAS CEMAS DOKUM 3,80 3,89 3,67 %3,54 PKART PLASTIKKART 56,70 57,25 54,80 %3,47 GRSEL GUR-SEL TURIZM TASIMACILIK 135,00 135,50 130,40 %3,45 TLMAN TRABZON LIMAN 86,90 89,00 84,10 %3,45 HATSN HATSAN GEMI 39,10 41,36 38,06 %3,44 TERA TERA YATIRIM MENKUL DEGERLER 24,78 25,04 23,62 %3,42 ALVES ALVES KABLO 32,18 32,30 31,20 %3,41 MERIT MERIT TURIZM 159,20 160,60 154,40 %3,38 ICBCT ICBC TURKEY BANK 13,18 13,66 12,82 %3,37 ONCSM ONCOSEM ONKOLOJIK SISTEMLER 95,65 99,85 92,85 %3,35 EGEEN EGE ENDUSTRI 10.097,50 10.137,50 9.810,00 %3,33 KONTR KONTROLMATIK TEKNOLOJI 42,60 42,82 41,66 %3,30 ULUSE ULUSOY ELEKTRIK 158,00 161,80 153,00 %3,27 IZENR IZDEMIR ENERJI 19,40 19,90 18,80 %3,25 ULKER ULKER BISKUVI 124,10 124,50 121,10 %3,24 ALARK ALARKO HOLDING 87,75 87,75 85,35 %3,24 UFUK UFUK YATIRIM 471,50 495,00 448,50 %3,23 BMSCH BMS CELIK HASIR 25,62 26,00 24,40 %3,22 INVEO INVEO YATIRIM HOLDING 7,74 7,79 7,54 %3,20 GUBRF GUBRE FABRIK. 190,90 194,70 185,90 %3,19 BASCM BASTAS BASKENT CIMENTO 12,40 12,40 12,15 %3,16 KARSN KARSAN OTOMOTIV 15,10 15,16 14,69 %3,14 SELEC SELCUK ECZA DEPOSU 64,90 66,00 63,80 %3,10 AHSGY AHES GMYO 18,61 19,05 18,05 %3,10 KIMMR KIM MARKET-ERSAN ALISVERIS 9,31 9,36 9,11 %3,10 BAYRK BAYRAK TABAN SANAYI 18,34 19,10 17,90 %3,09 PRDGS PARDUS GIRISIM 5,00 5,02 4,85 %3,09 ARSAN ARSAN TEKSTIL 22,10 22,18 21,44 %3,08 PENGD PENGUEN GIDA 6,03 6,03 5,88 %3,08 LIDER LDR TURIZM 84,00 84,95 81,05 %3,07 GIPTA GIPTA OFIS KIRTASIYE 27,64 28,10 26,50 %3,06 OZSUB OZSU BALIK 31,64 31,84 30,68 %3,06 KNFRT KONFRUT GIDA 8,82 8,88 8,58 %3,04 ATSYH ATLANTIS YATIRIM HOLDING 44,04 44,04 42,70 %3,04 KZGYO KUZUGRUP GMYO 22,66 23,24 22,00 %3,00

Borsada bugün en çok hangi hisseler düştü? | 24 Ekim 2024 Perşembe Haber

Borsada bugün en çok hangi hisseler düştü? | 24 Ekim 2024 Perşembe

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 158,16 puan artarken, toplam işlem hacmi 61 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,22, holding endeksi yüzde 1,88 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yüzde 3,74 ile ticaret oldu. Peki,  24 Ekim 2024 Perşembe günü borsada en çok değer kaybeden hisseler hangisi? Borsada bugün dibi gören kağıtlar hangisi? En çok kaybettiren kağıtlar neler? 24 Ekim 2024 Perşembe Borsa İstanbul’da işlem gören ve günlük en çok düşen hisseler listesi... 24 EKİM 2024 PERŞEMBE BORSADA EN ÇOK DÜŞÜŞ GÖSTEREN HİSSELER Son En Yüksek En Düşük Değişim EUHOL EURO YATIRIM HOLDING 8,60 8,60 8,53 %-6,93 SAFKR SAFKAR EGE SOGUTMACILIK 51,50 55,75 50,05 %-5,76 BRKO BIRKO MENSUCAT 9,65 10,00 9,65 %-5,39 BRMEN BIRLIK MENSUCAT 5,10 5,20 5,10 %-5,38 MERKO MERKO GIDA 15,95 17,08 15,95 %-5,12 AYCES ALTINYUNUS CESME 514,00 555,00 513,50 %-4,99 SANKO SANKO PAZARLAMA 23,20 25,74 23,14 %-4,45 ANHYT ANADOLU HAYAT EMEK. 88,30 93,65 87,60 %-4,02 MTRYO METRO YAT. ORT. 6,48 6,93 6,48 %-4,00 PRZMA PRIZMA PRESS MATBAACILIK 33,40 35,00 33,40 %-3,58 BAKAB BAK AMBALAJ 35,70 40,40 35,04 %-2,83 KAPLM KAPLAMIN 185,30 197,50 181,00 %-2,73 ATEKS AKIN TEKSTIL 157,00 169,50 156,30 %-2,42 ESCAR ESCAR FILO 350,50 365,00 348,75 %-2,23 MEKAG MEKA GLOBAL MAKINE 42,32 43,60 42,22 %-2,13 TUREX TUREKS TURIZM TASIMACILIK 85,30 88,20 85,10 %-2,12 KRGYO KORFEZ GMYO 31,80 32,88 31,60 %-2,09 TURGG TURKER PROJE GAYRIMENKUL 469,25 491,00 465,50 %-2,04 GSRAY GALATASARAY SPORTIF 7,16 7,26 7,09 %-1,78 FRIGO FRIGO PAK GIDA 7,73 7,99 7,60 %-1,78 KERVN KERVANSARAY YAT. HOLDING 1,66 1,69 1,66 %-1,78 ICUGS ICU GIRISIM 25,60 26,04 25,40 %-1,77 SDTTR SDT UZAY VE SAVUNMA 248,10 260,00 247,60 %-1,74 BSOKE BATISOKE CIMENTO 52,20 53,40 51,80 %-1,60 KTLEV KATILIMEVIM TAS. FIN. 52,70 54,65 52,70 %-1,59 KLKIM KALEKIM KIMYEVI MADDELER 28,46 29,22 28,36 %-1,59 CEOEM CEO EVENT MEDYA 58,25 59,45 58,20 %-1,44 PASEU PASIFIK EURASIA LOJISTIK 23,68 24,66 23,68 %-1,25 DZGYO DENIZ GMYO 10,83 11,29 10,32 %-1,19 EUKYO EURO KAPITAL YAT. ORT. 11,90 12,21 11,90 %-1,16 AZTEK AZTEK TEKNOLOJI 50,60 54,00 49,82 %-1,08 TAVHL TAV HAVALIMANLARI 224,20 229,50 217,50 %-1,06 ULAS ULASLAR TURIZM YAT. 30,30 31,10 30,00 %-1,05 AKMGY AKMERKEZ GMYO 201,50 206,50 201,20 %-1,03

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.