İnsanın olmadığı dünya

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2024 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2024 08:34

İftar sevincini yaşayan sahur bereketini hissedene bayram; orucu tutmayan, orucu tutunmayana şeker bayramı. Şekerin bayramı olursa o kadar olur, onların hazzı tatil, bayramla ulvi buluşma, sevinç ve coşkunluk değil.

Ulvi ile süfli olan bir olur mu? “Ben “ merkezli hazcı hayat hürmet bilir, edep tanır mı? Büyüklerin ellerinden küçüklerinin gözlerinden uzak zevk ufkuyla yaşayan çerçöp hayatlardır onların ki!

Gündüz lokanta açan çay ocağı açan hiç sıkılmadan yiyen içenler gerçekte kendilerine hürmetleri yoktur; hürmet edilmesi gerekene hürmet etmeyen, sevgiyi bilmeyen sevgiyi yanlış yerde yanlış dozda kullanıyordur.

Apartman dairesinde baktığı köpeği gece yarısından sabahlara kadar havlıyor komşuları rahatsız ediyor uyutmuyorsa bunun adı nedir? Hayvan sevgisi mi insan düşmanlığı mı? İt oğlu itler insanı önünde mi? onlar itleri de sevmiyor sevse evin içinde hapsederler mi, bırak tabiata hür yaşasınlar, rahatça köpekliklerine yapsınlar!

Yaşayan zihin kayması, kalp sektesi!

Maalesef hastalık derinleşiyor, tedbir teşhis tedavi edilmezse yarınlarda onulmaz yaralar açılabilinir! Siyaseti ekonomiyi konuştuğumuz kafa yorduğumuz kadar, konuşulacak kafa yorulacak bir mesele bu.

İnsan yoksa insansızlık vardır, insafsızlık vardır dünya haraptır. Mutsuzluk ve umutsuzluk çukuruna düşmüş yığınlar dünyaya ne verebilir, gelecekte karanlıktan başka ne olur?

İnsaniyete isyan insanın yok oluşudur, isterse maddi refah çok yüksek olsun. Mide gıda ile dolması kadar gönlün marifet ve muhabbetle dolması gerekli değil mi? Biri beşer yönü diğeri insan, tek kanatlı uçmaz.

İnsanlık bayramını arıyor çoğu da başka yerde yanlış yollarda. Gazze’de çocuk öldürenler kadın öldürenler mutlu mu olacak, huzur mu tadacak? Önceki zalimlerin sonu ne oldu ise aynısını tadacak asıl tadacakları ötedeki hayatta; o zaman gözleri yerinden oynayacak lakin geri dönüş yok.

Yarın bayram güzel şeyler yazmak isterdim kalem böyle aktı, kötümserlik değil demek istediğimiz kötülükleri de görmezlikten gelemeyiz, bir şeyler yapmalıyız.

Evin önünden önce içini temizlemeliyiz; Çakal sürülerinin kapladığı dünyada mücadele etmek böylesi temizlikle başlıyor.

Evet hürmet ve edep yoksa insan yoktur, insanın olmadığı yerde kaos vardır vesselam. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.