MasterChef hamsikoli nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

MasterChef programında dün akşam Karadeniz mutfağından meşhur lezzetler hazırlandı. Peki Hamsikoli nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 13:32
Kaynak: İHA
MasterChef hamsikoli nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

Hamsikoli tarifi, MasterChef programında yapılmasıyla merak edildi. Özellikle Karadeniz Bölgesi ile özdeşleşmiş olan hamsikoli tarifinin içeriğinde hamsi ve çeşitli sebzeler bulunuyor. 3 Ekim Salı akşamı yayınlanan MasterChef'te haftanın ilk dokunulmazlık oyununda Karadeniz mutfağından lezzetler yapıldı. Bu tariflerden biri olan hamsikoli seyircilerin dikkatini çekti. Peki, hamsikoli nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Hamsikoli tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından gündeme yer aldı. Hamsikoli veya hamsili ekmek olarak bilinen bu yemek, 2021 yılında Hopa Hamsili Ekmeği adıyla coğrafi işaret belgesi almıştır. İşte hamsikoli yapımı ve malzeme listesi..

HAMSİKOLİ TARİFİ

MALZEMELER

1 kg kılçıkları ayıklanmış hamsi

1 demet taze soğan1 demet maydanoz

1 demet taze nane

1 demet pazı

2 adet kuru soğan

Tuz

Mısır unu

Gerekirse su

TARİF

Bir kiloya yakın kılçıkları ayıklanmış hamsi ile birer demet ince doğranmış maydanoz, nane, pazı, iki adet kuru soğan harmanlanır.

Mısır unu ve tuz ilave edilir ve yoğurulur.

Kıvamı yoğun, akışkan olmayan bir hamur elde edilir.Hamsinin kendi suyu yeterli gelmeyebilir, bu durumda bir miktar su ilave edilerek kıvamı ayarlanır.

Tepsiye bastırılarak yayılır.170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.