#Masterchef

Bursa Hayat Gazetesi - Masterchef haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Masterchef haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

MasterChef  Lahmacun Tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Haber

MasterChef  Lahmacun Tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır?

MasterChef 2024'te dün akşam ekranlara gelen kaptanlık oyunu, izleyicileri televizyon başına kilitledi. Haftanın ilk kaptanlık yarışmasında yarışmacılardan geleneksel bir Türk yemeği olan lahmacun yapılması istendi. Ekran başında MasterChef'i izleyenler ise, "Lahmacun nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir ve püf noktaları nelerdir?" sorularını araştırmaya başladı. İşte evde lahmacun yapmanın detayları: MASTERCHEF 2024 LAHMACUN TARİFİ Malzemeler: İç Harcı İçin: 1 adet soğan 1 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 2 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 1 tutam maydanoz 500 gram kıyma 1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber 1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Hamuru İçin: 4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 2 su bardağı su LAHMACUN NASIL YAPILIR? İç Harcını Hazırlama: Soğanı, yeşil ve kırmızı biberleri birkaç parçaya bölün ve rondodan geçirin. Doğranmış domates, sarımsak, salça ve maydanozu da ekleyip tekrar rondodan geçirin. Elde edilen karışımı uygun bir kaba alın. Üzerine kıyma, baharatlar ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Karışımın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında dinlendirin. Hamuru Hazırlama: Unu bir yoğurma kabına alın, tuz ve şekeri ekleyin. Ortasında bir çukur açın. Çukura suyu dökün ve kenarlarından un alarak yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç film ile kapatıp 20 dakika dinlendirin. Hamuru Şekillendirme ve Pişirme:  Dinlenmiş hamuru un serptiğiniz tezgaha alın ve eşit şekilde 4 parçaya bölün. Her bir parçayı 3’e bölerek toplam 12 bezeye ayırın. Bezeleri un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile ince açın. Yaklaşık 23-24 cm çapında açılan hamurların altına pişirme kağıdı yerleştirin. Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı kıymalı harcı yayın. Lahmacunu ısıttığınız tavada altı hafif kızarana kadar pişirin, ardından 250°C’de ızgara ayarında fırında kenarları kızarana kadar pişirin. Pişen lahmacunları temiz bir bez ile kapatarak kurumalarını önleyin. Servis ve İpuçları Lahmacunlar kısa sürede pişeceğinden, biri pişerken diğerini hazırlamak işinizi kolaylaştırır. Her pişirme için aynı pişirme kağıdını kullanabilirsiniz. Tüm lahmacunları pişirip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun!

MasterChef kazandibi nasıl yapılır? Haber

MasterChef kazandibi nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye 2024 yarışmasının son bölümünde yarışmacıların hazırladığı kazandibi, izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Sosyal medyada kazandibi hakkında yapılan paylaşımların artmasıyla birlikte, bu lezzetli tatlıya olan ilgi de bir hayli arttı. Peki, evde de mükemmel bir kazandibi yapmak mümkün mü? İşte kazandibinin püf noktaları ve en doğru tarifi... MasterChef’teki son bölümde öne çıkan kazandibi tarifi, izleyicilerin ilgisini çekti ve en çok araştırılan konular arasında yer aldı. İşte, MasterChef'te sergilenen kazandibi tarifi ile ilgili bilmeniz gerekenler: Kazandibi nasıl yapılır? Kazandibi, Türk mutfağının sevilen tatlılarından biridir. MasterChef’te yapılan kazandibi, sunumuyla göz doldurdu ve iştah kabarttı. Kazandibi Malzemeleri şunlardır:  1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı pirinç unu 1/2 su bardağı nişasta 1 tatlı kaşığı vanilin 1 yemek kaşığı tereyağı Püf Noktaları: Karışımı Karıştırma: Süt, şeker, pirinç unu ve nişastayı karıştırırken, topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Kaynatma: Karışım kaynamaya başladığında kıvamını kontrol edin. Koyu kıvamlı olmalı, ancak çok sertleşmemelidir. Karamelize Etme: Kazandibinin alt kısmının karamelize olması için, tatlının üstüne tereyağı sürüp fırına verin veya ocakta kısık ateşte karamelize edin. Soğutma: Kazandibini fırından veya ocaktan aldıktan sonra, oda sıcaklığında soğutun ve buzdolabında birkaç saat bekletin. MasterChef'te yapılan kazandibi, bu tarife ve püf noktalarına dikkat edilerek evde de hazırlanabilir. İştah açıcı sunumu ve lezzetiyle, kazandibi tatlısı mutfağınızda kolayca yer bulacak.

Masterchef kazandibi tarifi! Kazandibi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Haber

Masterchef kazandibi tarifi! Kazandibi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Kazandibi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden... Karamelize alt kısmı ve sütlaç kıvamındaki üst kısmıyla oldukça lezzetlidir. Yapımı biraz zahmetli gibi görünse de, doğru püf noktalarıyla evinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz. KAZANDİBİ TARİFİ  Malzemeler: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı pirinç unu 1 çay bardağı mısır nişastası 1 paket vanilin 1 yemek kaşığı tereyağı Karamelize alt için: 1/2 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı su Kazandibi Yapılışı: KARAMELİ HAZIRLAYIN Küçük bir tencereye şekeri ve suyu alın. Orta ateşte karıştırmadan şeker eriyip karamel rengi alıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız karameli yağlanmış borcam veya fırın kabına eşit şekilde yayın. MUHALLEBİYİ HAZIRLAYIN Büyük bir tencereye sütü alın ve ısıtın. Ayrı bir kapta unu ve şekeri karıştırın. Üzerine yavaş yavaş ılık sütü ekleyerek çırpın. Topaklanma olmamasına dikkat edin. Unlu karışımı sütlü karışıma ekleyip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız muhallebiyi karamelli kabın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan kazandibini buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. KAZANDİBİ YAPIMININ PÜF NOKTALARI NE? Karameli hazırlarken dikkatli olun, yanmamasına özen gösterin. Muhallebiyi pişirilirken sürekli karıştırmak önemlidir, aksi takdirde dibi tutar veya topaklanabilir. Fırınların ısıları farklılık gösterebilir, bu nedenle pişirme süresini fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. Kazandibinin kıvamını tutturması için mutlaka buzdolabında soğumasını bekleyin. Kazandibi için düz tabanlı, genişçe bir borcam veya fırın kabı kullanmanız, karamelin eşit dağılmasını sağlayacaktır. Muhallebiye ekleyeceğiniz tereyağı, kazandibinize daha yumuşak bir kıvam verecektir. Vanilya, kazandibinizin aromasını zenginleştirecektir.

MasterChef'te kuymak yapıldı, sosyal medya karıştı! Haber

MasterChef'te kuymak yapıldı, sosyal medya karıştı!

MasterChef Türkiye'de haftanın ikinci dokunulmazlık oyunu gerçekleşti. Mehmet, Danilo ve Somer şeflerin liderliğinde ilerleyen yarışmada, günün yemeği olarak muhlama seçildi. MasterChef'i pür dikkat izleyen kullanıcılar, muhlamayı görünce evlerinde işe koyuldu. Malzemeleri hazır hale getiren vatandaşlar, evlerinde muhlama yaparak afiyetle yedi. O anları sosyal medyada paylaşan kullancılar şu ifadeleri kullandı:  *Masterchef kapatılsın arkadaşlar TV de görüp bu saatte bana kuymak yaptıran bir Trabzonlu eşim var *61 de Kuymak 53 te Muhlama, bize her daim Kuymak. *Dün akşam mastercheffte bugün de akışta önüme düştüğüne göre bu bi işaret olmalı. Kendime not; en kısa sürede muhlama yapılıp yenilecek. Öte yandan yarışmanın ardından yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi. MasterChef Türkiye'nin resmi sosyal medya hesabından "Muhlama mı? Kuymak mı? #MasterChefTürkiye #MasterChef" sorusu vatandaşlara yöneltildi. Vatandaşlar ise bu konu hakkında görüşlerini dile getirdi. Peki, MasterChef usulü muhlama nasıl yapılır? İşte detaylar... İşte MasterChef'ten alınan muhlama tarifi, malzemeleri ve yapılış aşamaları: MASTERCHEF MUHLAMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER: 300 gram Trabzon veya çeçil peyniri 3 yemek kaşığı mısır unu 2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı su MASTERCHEF MUHLAMA TARİFİ NASIL YAPILIR? Tereyağını tavada eritin. Tereyağı köpürmeye başladığında, mısır ununu ilave edip kavurun. Mısır unu renk almaya başlayınca üzerine su ve tuzu ekleyin. Kaynayan suda şişen mısır ununun üzerine tel peynirini ilave edin. Ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıktığında ocaktan alın. Bu tarif, MasterChef Türkiye'deki yarışmacılara ilham verecek ve izleyicilere Trabzon'un yöresel lezzetlerinden biri olan muhlamanın nasıl yapıldığını gösterecek.

MasterChef 16.yarışmacı kim oldu? Haber

MasterChef 16.yarışmacı kim oldu?

MasterChef ana kadrosu, her geçen gün netlik kazanıyor.30 Temmuz Salı akşamı ana kadroya dahil olan 16. yarışmacı belli oldu. Şefler Somer, Danilo ve Mehmet'in değerlendirmeleri sonucunda ana kadro şekilleniyor. MasterChef'te 30 Temmuz Salı akşamı 16. ana kadro yarışmacısı açıklandı. Peki, bu akşam MasterChef'te kim kazandı ve ana kadroya kim girdi? MasterChef’te toplam dört gruptan oluşan takımlardan her hafta beş kişi ana kadroya girmekte. İlk üç gruptan toplam 15 yarışmacı ana kadrodaki yerini aldı. Son bölümde ise dördüncü grubun yarışmacıları, ana kadroya dahil olabilmek için yoğun bir mücadele verdi. Her zaman olduğu gibi, ana kadroya girmek için iki etaplı bir yarışma yapıldı. İlk etapta yarışmacılardan Gaziantep'in ünlü lezzetlerinden altı ezmeli kebap yapmaları istendi. Bu yemeği en iyi yapan yarışmacılar, Beyza, Nevzat, Beyza Nur, Sevim, Kaan ve Emre olarak belirlendi ve ilk turu geçtiler. İlk etabı başarıyla tamamlayan yarışmacılar, ikinci etapta tekrar yarışarak ana kadroya giriş mücadelesini sürdürdü. BEYZA, ANA KADROYA 16. İSİM OLARAK GİRDİ İkinci etapta, yarışmacılara yaratıcılık tabağı hazırlamaları için çilek verildi. Şeflerin tadım ve değerlendirmeleri sonucunda, en iyi tabağın sahibi belirlendi. Rakiplerini geride bırakarak birinci seçilen tabağın sahibi Beyza oldu. Beyza, son grubun kazananı olarak ana kadroya girme hakkını elde etti ve 16. yarışmacı olarak ana kadroya dahil oldu. MASTERCHEF ANA KADRO YARIŞMACILARI 1. Zeynep 2. Hakan 3. Onur 4. Ümmühan 5. Deniz 6. Çağlar 7. Serhat 8. Alper 9. Ayşe 10. Beril 11. Semih 12. Eda 13. Muratcan 14. Zeynep 15. Nigar 16.Beyza MASTERCHEF BEYZA KİMDİR?  Bu sezon MasterChef Türkiye’de dikkat çeken isimlerden biri olan 23 yaşındaki Beyza Aydın, aslen Konyalıdır ve Fransa’dan gelerek yarışmaya katıldı. Yemek yapma konusundaki yeteneği ve kendine olan güveniyle öne çıkan Beyza, büyük bir motivasyonla yarışmaya adım attı. Beyza, “Sürekli yemek yapan birisiyim ve bugün buraya hayalimi gerçekleştirmeye geldim” diyerek, yemek yapma konusundaki tutkusunu ve hedeflerini ifade etti.

MasterChef'te gündem oldu! Yüksük çorbasın nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi Haber

MasterChef'te gündem oldu! Yüksük çorbasın nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi

Yüksük çorbasının kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne özgü bir çorba olduğu düşünülmektedir. Özellikle Adana ve Mersin mutfaklarında oldukça popüler olan bu çorba, ismini mantıların hazırlanması için kullanılan yüksükten almaktadır. Yüksük çorbasının tarihi hakkında net bilgiler bulunmasa da, yüzyıllardır Türk mutfağında yer aldığı bilinmektedir. Geçmişte, evlerde el yapımı mantı ve yüksük kullanılarak hazırlanan bu çorba, günümüzde hazır mantı ve yüksüklerin de olmasıyla daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. Yüksük çorbası, lezzetli ve doyurucu bir çorba olmasının yanı sıra, besleyici bir öğün seçeneği de sunmaktadır. Nohut ve mantı içeren bu çorba, protein, lif ve vitaminler açısından zengindir. YÜKSÜK ÇORBASI NASIL YAPILIR? Yüksük çorbası, lezzetli ve doyurucu bir Türk çorbasıdır. Hazırlaması oldukça kolaydır ve az malzeme ile yapılır. Malzemeler: Çorba için:1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı hazır mantı 6 su bardağı kadar su (miktar değişebilir) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 dolu yemek kaşığı domates salçası 2 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber Tuz Yüksük hamuru için: 1 yumurta 1 çorba kaşığı İrmik (1/2 (yarım) su bardağı su ile ıslatılacak) 400-450 gr un1/2 (yarım) su bardağı su Tuz YÜKSÜK ÇORBASI HAZIRLANIŞI Yüksük hamuru için: Bir kapta irmik ve suyu karıştırın. 10 dakika kadar dinlendirin. Unu, yumurtayı, tuzu ve dinlenmiş irmikli karışımı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan küçük bezeler koparıp, unlanmış tezgahta parmaklarınızla bastırarak açın. Bezelerin ortalarını parmağınızla bastırarak halka şekli verin. Çorba için: Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp eritin. Salçayı ekleyip kavurun. Haşlanmış nohutları ve suyu ekleyip kaynatın. Mantı ve baharatları ekleyip tekrar kaynatın. Mantılar pişene kadar kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız yüksükleri çorbanın içine atın ve 5 dakika kadar pişirin. Sıcak servis edin. Püf Noktaları: Yüksük çorbası için hazır mantı kullanabilirsiniz. Dilerseniz ev yapımı mantı da hazırlayabilirsiniz. Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını değiştirebilirsiniz. Yüksük çorbasını limonla servis edebilirsiniz. Yüksük çorbasının tarihiyle ilgili bazı bilgiler: Yüksük çorbasının ilk kez hangi bölgede yapıldığı bilinmemekle birlikte, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne özgü bir çorba olduğu düşünülmektedir. Çorba, ismini mantıların hazırlanması için kullanılan yüksükten almaktadır. Geçmişte, evlerde el yapımı mantı ve yüksük kullanılarak hazırlanan bu çorba, günümüzde hazır mantı ve yüksüklerin de olmasıyla daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. Yüksük çorbası, lezzetli ve doyurucu bir çorba olmasının yanı sıra, besleyici bir öğün seçeneği de sunmaktadır. Nohut ve mantı içeren bu çorba, protein, lif ve vitaminler açısından zengindir.

MasterChef 5. ceketi kim kazandı? Haber

MasterChef 5. ceketi kim kazandı?

TV8 ekranlarında izleyicilerle buluşan MasterChef Türkiye yarışmasının nefes kesen finalinde şampiyon belli oldu. Kıran kırana geçen mücadelede, son önlüğü kazanan yarışmacı Hasan Biltekin oldu. Son Önlük Hasan'ın: MasterChef finalinin heyecan dolu anları arasında şampiyonluğa giden yolda son adımı atan yarışmacı, son önlüğü kazanan Hasan Biltekin oldu. Maksut Aşkar'ın konuk şef olarak yer aldığı ikinci turda, yarışmacılar 'Kuzugöbeği Mantısı' tabağı yaparak jüriyi etkilemeye çalıştılar. Bu aşamada Hasan, performansıyla öne çıkarak şef önlüğünü giymeye hak kazandı. Eren ve Kıvanç'ın Yolculuğu Son Buldu: Hasan'ın şef önlüğünü almasının ardından Eren ve Kıvanç için final yolculuğu sona erdi. İkinci tur puanlarına göre değerlendirildiğinde, Eren 28 puan alarak 47 puana ulaştı ve yarışmaya veda etti. Kıvanç ise 24 puanla aynı puana ulaştığı için 6. sırayı paylaştı. MASTERCHEF HASAN KİMDİR? MasterChef Hasan Biltekin 29 yaşında ve Nevşehirli. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ÜSET Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan yarışmacı Lise yıllarından bu yana mutfakta olduğunu söylüyor.  2021 yılında katıldığı ve finalde Eren Kaşıkçı'ya kaybettiği şampiyonluk sonrası ikincilik elde eden yarışmacı memleketi Nevşehir'de "Hasan Şef Burger & Patisserie" ismini verdiği hamburger restoranını açtı. Yarışmacının Instagram'da 918 bin takipçisi bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.