Lezzet Durağı: Klasik İtalyan tatlısı tiramisu tarifi

Tiramisu... Kahvenin ve kakaonun uyumuyla mest eden, mascarpone peynirinin kremalı dokusuyla büyüleyen, İtalyan mutfağının en sevilen klasiklerinden biri...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
Lezzet Durağı: Klasik İtalyan tatlısı tiramisu tarifi

Bu yazıda, evinizde kolayca yapabileceğiniz, misafirlerinizi mest edecek lezzetli bir tiramisu tarifi paylaşacağım.

Malzemeler:

Kreması için:

4 adet yumurta sarısı

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

250 gr mascarpone peyniri

250 ml sıvı krema

Şurubu için:

2 su bardağı soğuk su

2 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı nescafe

Tabanı için:

2 paket kedi dili bisküvi

Üzeri için:

Kakao tozu

Hazırlanışı:

Kremayı hazırlamak için: Bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın. Benmari usulü, bir tencerenin içerisine su koyup kaynatın. Kaynayan suyun buharı ile yumurta sarısı ve şeker karışımını mikserle çırparak beyazlaşıp kabarana kadar çırpın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma vanilya ve mascarpone peynirini ekleyin ve mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Son olarak, sıvı kremayı ekleyin ve mikserle tekrar çırpın. Kremanızı buzdolabında en az 30 dakika soğutun.

Şurubu hazırlamak için: Bir tencerede su ve şekeri karıştırın. Kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan alın ve nescafeyi ekleyip karıştırın. Şurubu soğumaya bırakın.

Tiramisuyu kurmak için: Bir borcam veya tepsiye kedi dili bisküvileri dizelim. Soğuyan şuruptan bir miktar dökerek bisküvileri ıslatalım. Üzerine kremadan bir kat yayalım. Bu işlemi tekrarlayarak kat kat tiramisuyu oluşturalım. En üst kata krema ile bitirelim.

Tiramisuyu buzdolabında dinlendirmek için: Tiramisuyu streç film ile kaplayıp buzdolabına koyalım. En az 4 saat, tercihen bir gece boyunca dinlendirelim.

Servis: Dinlenen tiramisuyu buzdolabından çıkaralım. Kakao tozu ile bolca süsleyerek servis edelim.

Püf Noktaları:

Krema için yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırparak beyazlaştırmalısınız. Bu, kremanın daha kabarık ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Mascarpone peyniri oda sıcaklığında olmalıdır. Soğuk mascarpone peyniri, kremada topaklanmalara neden olabilir.

Şurubu çok fazla ıslatmadan bisküvileri nemlendirmeye dikkat edin. Fazla ıslatılan bisküviler tiramisuyu lapa yapabilir.

Tiramisuyu en az 4 saat dinlendirmeniz önemlidir. Bu sayede krema ve bisküviler tatlarını birbirine verecek ve tiramisu tam kıvamını alacaktır.

Dilerseniz tiramisuya kakao yerine bitter çikolata rendesi de ekleyebilirsiniz.

Tiramisu, hazırladıktan sonra 3-4 gün içerisinde tüketilmelidir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.