TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmaları başladı!

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, teknoloji tutkunlarını Antalya’da buluşturuyor. 5-8 Eylül tarihleri arasında Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan teknoloji yarışmaları, heyecan dolu bir yolculuğa ev sahipliği yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmaları başladı!

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST Akdeniz, Antalya'da kapılarını açtı. Bu yılki festivalde, 49 ana kategori ve 127 alt kategoride düzenlenen yarışmalara toplam 1 milyon 650 bin başvuru alındı. Özellikle Antalya'da gerçekleştirilecek 25 teknoloji yarışması için ise 1 milyon 500 binin üzerinde başvuru yapıldı.

Yapay zekâ, haberleşme, biyoteknoloji ve tarım teknolojileri gibi çeşitli alanlarda gençler projeleri ile kıyasıya yarışacak. Etkinlik boyunca Türkiye'nin önde gelen teknoloji firmaları tarafından sunulacak eğitimler, paneller ve sunumlar, katılımcılara ve ziyaretçilere unutulmaz bir TEKNOFEST deneyimi yaşatacak.

TEKNOFEST Akdeniz, ayrıca Türkiye’nin Büyük Dil Modeli T3 AI’ın lansmanına da ev sahipliği yapacak. Etkinlikte T3 AI Hackathon Yarışması'nın final sunumları, Yapay Zekâ Okuryazarlığı ve Prompt Yazma Eğitimi gibi etkinliklerle yapay zekâ alanının derinliklerine inilecek. Ayrıca, TUAC 2024 Lisans Öğrencileri Akademik Konferansı ile yapay zekâ temalı keyifli bir öğrenme deneyimi sunulacak.

İklim değişikliği konusuna da odaklanacak festivalde, Girişimci Yetiştirme Programı Fikir Maratonu düzenlenecek. Bunun yanı sıra, nükleer enerji, uzay ve havacılık, patent ve tasarım, İHA/SİHA pilotluğu gibi çeşitli alanlarda uzmanlar ziyaretçilerle buluşacak.

TEKNOFEST AKDENİZ TEKNOLOJİ YARIŞMALARINA ZİYARETÇİ KAYDI NASIL OLUŞTURULUR? 

Teknoloji yarışmalarını yakından takip etmek isteyen ziyaretçiler, etkinlik alanına www.teknofest.org web sitesi üzerinden online kayıt yaptırarak hızlı giriş yapabilirler.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.