Erişim engeli gelmişti: Roblox'tan açıklama!

Türkiye’de erişime engellenen Roblox'tan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
Erişim engeli gelmişti: Roblox'tan açıklama!

Dünyanın en büyük oyun platformlarından biri olan Roblox'a Türkiye'de erişim engeli geldi.

Bilgi İletişim ve Teknoloji Kurumu (BTK), 7 Ağustos Çarşamba günü Roblox oyununa erişim engeli getirildiğini duyurdu.

ROBLOX NEDEN YASAKLANDI?

Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırdığı gerekçesiyle oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirdi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu'nun yaptığı tespitler sonucunda, www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklere erişimin engellenmesi talep edildi.

Hakimlik, sunulan dilekçeyi ve belirtilen internet adresleriyle ilgili araştırma tutanaklarını inceleyerek erişim engeli kararı verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, çevrimiçi oyun platformu Roblox’un erişime kapatılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, "Çevrimiçi oyun platformu Roblox’un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı iledir" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bakan Tunç paylaşımında, "Devletimiz, anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir. Türkiye, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir. Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

ROBLOX'TAN AÇIKLAMA 

Gelişmelerin ardından Roblox'un sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Türkiye'de Roblox'a erişim engeli geldi. Roblox'u en kısa süre içinde tekrar kullanılabilir hale getirebilmek için ilgili yetkililerle birlikte çalışıyoruz. Türkiye'de her gün milyonlarca insanın platformumuzu kullandığını ve bunların arasında işlerini Roblox üzerine inşa eden canlı bir geliştirici topluluğunun da bulunduğunu biliyoruz. Topluluğumuzu güvende tutmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız ve küresel politika yapıcıların çocukları koruma konusundaki kararlılığını paylaşıyoruz."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.