Hava Durumu

TBMM'de komisyon kuruluyor! Bebek ölümleri araştırılacak

TBMM, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştırmak üzere bir Meclis Araştırma Komisyonu kurma kararı aldı. MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, bebek ölümlerini "insanlığın yüz karaları" olarak tanımlayarak, bu durumu eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 00:59
Kaynak: AA
TBMM'de komisyon kuruluyor! Bebek ölümleri araştırılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin derinlemesine incelenmesi amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verdi.

Siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle oluşturulan komisyon, özel sağlık kuruluşlarının yenidoğan, çocuk engelli ve yaşlılara yönelik işlemlerini de inceleyecek.

Genel Kurulda, bebek ölümleriyle ilgili önerilerin birleştirilerek ele alınmasına yönelik Danışma Kurulu önerisi kabul edildi. Ardından milletvekilleri, konuya dair görüşlerini dile getirdi.

BURSA MİLLETVEKİLİ ZIRHLIOĞLU’NDAN SERT ELEŞTRİ

MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, bebek ölümlerine yol açan uygulamaları sert bir dille eleştirerek, bu durumu "insanlığın yüz karaları" olarak tanımladı.

Zırhlıoğlu, yenidoğan bebeklerden SGK'dan günlük 8 bin lira almak amacıyla yoğun bakımda tutulan bebeklerin ölümlerinin bir cinayet olduğunu ifade etti. Sağlık çalışanlarının, salgın döneminde gösterdikleri fedakarlıkları hatırlatarak, baskı altında hissetmemeleri gerektiğini vurguladı.

Zırhlıoğlu, konunun hukuki, vicdani ve diğer boyutlarıyla ele alınması gerektiğini belirterek, sistemdeki boşlukların da doldurulması gerektiğini ifade etti.

22 ÜYEDEN OLUŞAN KOMİSYON KURULACAK

Yapılan görüşmelerin ardından, tüm siyasi parti gruplarının oylarıyla 22 üyeden oluşacak komisyonun kurulmasına karar verildi. Komisyonun çalışma süresi 3 ay olarak belirlendi ve gerektiğinde Ankara dışında da araştırmalar yapabileceği açıklandı.

Genel Kurulda daha sonra tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifinin görüşmelerine geçildi. Bu gelişmeler, Türkiye’de sağlık hizmetlerinin denetimi ve bebek ölümlerinin önlenmesi konusunda atılacak adımları gündeme getirdi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.