İmamoğlu'nun hapis cezası onandı mı? Avukat'tan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cezasının onandığı iddia edilmesinin ardından avukat Kemal Polat konuya ilişkin açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İmamoğlu'nun hapis cezası onandı mı? Avukat'tan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili iddia bugün kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

İddianın ardından Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, şu ifadelere yer verdi;  “Bir gazeteci arkadaş bugün, müvekkilim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hapis kararının istinafta onandığını yazmış. Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı son açıklamaları da bu davanın sonucuna bağlamış. İmamoğlu dosyası istinafta, henüz bir karara bağlanmadı. Bugün de ilgili mahkemenin kalemiyle konuştum, dosya sırada bekliyor. Henüz bir işlem yapılmadı.”

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ekim 2019'da Fransa'nın Strasburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak katılmıştı. İmamoğlu, bu kongrede yapmış olduğu konuşmada; seçim sürecinde kamu kaynaklarının iktidar lehine sınırsız bir şekilde kullanıldığını, seçim süresince toplumu bölen ve kutuplaştıran dil kullanıldığını, Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerinin seçim yasaklarını dikkate almayan eylem ve uygulamalarını, devletin haber ajansı olan Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçlarını manipüle etmek istediğini söylemişti. İmamoğlu, iktidarın 31 Mart seçimini yönetmekle yetkili olan YSK kararı ile iptal ettirerek kazanmak istediğini savunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.