#Siyaset

Bursa Hayat Gazetesi - Siyaset haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Siyaset haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Siyasi partilere üye olma yaşı kaçtır? Partilere üye olma şartları Haber

Siyasi partilere üye olma yaşı kaçtır? Partilere üye olma şartları

Türkiye’de birçok siyasi parti ve üyesi bulunmaktadır. Bir siyasi partiye üye olmak için üye olacak kişinin belli şartları taşıması gerekmektedir. Bunlardan biri de yaş kriteridir. Peki siyasi partilere üye olma yaşı kaçtır? İşte merak edilen sorunun cevabı... SİYASİ PARTİLERE ÜYE OLMA YAŞI KAÇTIR? Türkiye'de siyasi partilere üye olma yaşı 18'dir. Yani 18 yaşını doldurmuş ve Türk vatandaşı olan herkes, medeni ve siyasi hakları kullanma ehliyetine sahip olduğu sürece bir siyasi partiye üye olabilir. SİYASİ PARTİYE ÜYE OLMA ŞARTLARI Türk vatandaşı olmak: Yabancı uyruklular siyasi partilere üye olamazlar. 18 yaşını doldurmuş olmak: 18 yaşından küçük olanlar siyasi partiye üye olamazlar. Medeni ve siyasi hakları kullanma ehliyetine sahip olmak: Hükümlü veya kısıtlı olanlar gibi bazı kişiler bu haktan yoksun olabilirler. Başka bir siyasi partiye üye olmamak: Aynı anda birden fazla siyasi partiye üye olmak mümkün değildir. Not: Siyasi partilerin kendi iç tüzüklerinde üyelik şartları ile ilgili daha detaylı hükümler bulunabilir. NEDEN 18 YAŞ SINIRI VARDIR? Olgunluk: 18 yaş, bireylerin hukuki olarak yetişkin sayıldığı ve kendi kararlarını verebilecekleri kabul edilen bir yaştır.Siyasi bilinç: Siyasi partilere üye olmak, siyasi bir karar almaktır. Bu kararın bilinçli ve sorumlu bir şekilde verilmesi için belli bir olgunluk seviyesine ulaşılması beklenir.Oy kullanma yaşı ile uyum: Türkiye'de oy kullanma yaşı da 18'dir. Bu nedenle siyasi partilere üye olma yaşı ile oy kullanma yaşı aynı tutularak bir tutarlılık sağlanmıştır. ÖZETLE Türkiye'de siyasi partilere üye olmak isteyenlerin Türk vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması ve medeni ve siyasi haklarını kullanma ehliyetine sahip olması gerekmektedir. Bu şartlar, demokratik bir sistemde siyasi partilerin sağlıklı bir şekilde işlemesi için önemlidir. EK BİLGİLER Siyasi partilere üye olmak, vatandaşlık görevlerinin yerine getirilmesi açısından önemlidir.Siyasi partiler, demokratik süreçlerin işleyişinde önemli bir role sahiptir.Siyasi partilere üye olarak, ülkenin yönetimine katılma ve siyasi karar alma süreçlerine etkide bulunma imkanı elde edilir.

39 yıldır hizmet veriyordu: Görevini devretti! Haber

39 yıldır hizmet veriyordu: Görevini devretti!

İstanbul Bağcılar Güneşli Mahallesi'ne 39 yıldır hizmet eden İstanbul'un en yaşlı muhtarı Atik Yağmur (87), görevini seçimi kazanan Engin Kılıç'a devretti. Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne yaşı nedeniyle katılmayan Yağmur ile yeni muhtar Kılıç arasında devir teslim töreni yapıldı. Törene Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Eski muhtara teşekkür eden Özdemir, Kılıç'a muhtarlık mazbatasını takdim etti. Eski muhtar Yağmur, burada yaptığı konuşmada, 39 yıldır görev yaptığı mahallenin sakinleriyle artık aile gibi olduklarını söyledi. Sultanahmet'te bir basımevinden emekli olduktan sonra 5 yıl gezip, dolaştığını dile getiren Yağmur, "Daha sonra eşim 'Ayaklarım ağrıyor.' demeye başladı. Hanıma, 'Ben muhtar olmaya gidiyorum.' dedim. Burası 150 haneli bir köydü. Su, elektrik, okul yoktu. Bürokrasiyle aram iyiydi. İnsanları tavlamayı, işi almayı biliyorum. Elim de cömert. Yedirmekle içirmekle 7 okul yaptırdık. Bunları buraya getirdik." dedi. Yağmur, Güneşli Mahallesi'nin sokaklarına asfalt yaptıklarını anlatarak, "O zaman Bakırköy'e bağlıydık, 125 tane muhtarlık vardı. Burayı ihya ettim. Güle güle kullansınlar. Küçük çocuklar doğdu, askere gittiler, evlendiler. Koca koca oldular. Küçükken çikolata verirdim. Kız çocuklarına 1 lira, mendil ve çikolata verirdim. Erkek çocukları gelirdi, onlara vermezdim." diye konuştu. Yeni muhtara işlerinde kolaylık dileyen Yağmur, muhtarlıkta başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini sözlerine ekledi. Yeni muhtar Kılıç, görevi devraldığı için mutlu olduğunu söyledi. Yağmur'un mahallenin kurucu muhtarı olduğuna değinerek, "İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Biz ona rakip olmadık. Biz, Atik Amca bırakınca aday olduk. Halkın tercihiyle de kazandık." ifadelerini kullandı. "MUHTAR, VATANDAŞLA DİYALOĞUN DOĞRUDAN KÖPRÜSÜDÜR" Bağcılar Belediye Başkanı Özdemir de eski muhtar Yağmur'u tanıdığı için onur duyduğunu belirtti. Özdemir, muhtarlığın demokrasinin en temel yapı taşı olduğu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Muhtar, vatandaşla diyaloğun doğrudan köprüsüdür. Bunun sandığa yansımasıdır. Atik amcamız, kendi isteğiyle bırakıyor. Kendisini tanımaktan onur duydum. Mahalleliye olan sevgisiyle, ilgisiyle gönüllere giren biridir. Cep telefonu kullanmazdı, ona sabit telefondan ulaşabilirdik. Düzenli bir hayatı vardı. Yeni muhtarımıza da başarılar diliyorum." Törende dua edilmesinin ardından muhtarlık makamı Kılıç'a devredildi.

CHP İzmir'de değişim rüzgarı Haber

CHP İzmir'de değişim rüzgarı

CHP İzmir İl Başkanlığı, 2024 yerel seçimlerinde aday olacak belediye başkanlarını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Cemil Tugay gösterildi. CEMİL TUGAY KİMDİR?  Tugay, 1972 yılında İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İzmir'de serbest hekimlik yapmaya başladı. 2014 yılında Karşıyaka Belediye Başkanı seçildi. Tugay, belediye başkanlığı döneminde Karşıyaka'nın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi için birçok projeye imza attı. Karşıyaka'yı "yeşil şehir" yapma hedefiyle birçok park ve yeşil alan oluşturdu. Ayrıca, Karşıyaka'yı sanat ve kültür merkezi haline getirmek için birçok festival ve etkinlik düzenledi. Tugay, evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce ve Fransızca biliyor. CHP İzmir ilçe belediye başkan adayları da açıklandı CHP İzmir İl Başkanlığı, ilçe belediye başkan adayları da açıkladı. 30 ilçeden 20'sinde yeni isimler aday gösterildi. Dikili, Selçuk ve Seferihisar'da mevcut belediye başkanlarıyla yola devam ediliyor. İŞTE CHP İZMİR'İN İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI: Aliağa: Çağatay Güç (İnşaat Mühendisi) Balçova: Onur Yiğit (Büyükşehir Meclis Üyesi) Bayındır: Davut Sakarsu (Şoförler Odası Başkanı) Bayraklı: İrfan Önal (Büyükşehir Meclis Üyesi) Bergama: Tanju Çelik (Doktor) Beydağ: Şakir Başaran (Veteriner) Bornova: Ömer Eşki (Tekstil Mühendisi) Buca: Görkem Duman (Mimar - Eski İl Başkan Yardımcısı) Çeşme: Lal Denizli (Mustafa Denizli’nin kızı) Çiğli: Uygar Yıldırım Dikili: Adil Kırgöz (Mevcut Belediye Başkanı) Foça: Saniye Fıçı (Eğitimci) Gaziemir: Ünal Işık (Mali Müşavir) Güzelbahçe: Mustafa Günay (Bld Bşk Yrd) Karabağlar: Emine Helil İnay Kınay (Çevre Mühendisi) Karaburun: Nurşen Balcı (Biyalog) Karşıyaka: Behice Yıldız İşçimenler (Yönetici) Kemalpaşa: Mehmet Türkmen (İş insanı) Kınık: Sema Bodur (Emekli) Kiraz: Nasuh Coşkun (Esnaf) Konak: Nilüfer Çınaraltı Mutlu (Mimar) Menderes: İlkay Çiçek (Elektronik Teknikeri) Menemen: Deniz Karakurt Narlıdere: Erman Uzun Ödemiş: Mustafa Turan Seferihisar: İsmail Yetişkin Selçuk: Filiz Ceritoğlu (Mevcut Belediye Başkanı) Tire: Hayati Okuroğlu Torbalı: Övünç Demir Urla: Selçuk Balkan

Zeynel Abidin Beyazgül'ün hayatı ve kariyeri... Haber

Zeynel Abidin Beyazgül'ün hayatı ve kariyeri...

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bir kez daha büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterileceği haberleriyle gündeme geldi. Beyazgül, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından aday gösterilecek ve bu seferki seçimde tekrar sahneye çıkacak. 1957 yılında Şanlıurfa'da doğan Beyazgül, eğitim hayatına şehrinde başladı ve ilerleyen yıllarda 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık kariyerine 1985-1996 yılları arasında başlayan Beyazgül, bu süre zarfında Şanlıurfa Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü görevini üstlendi. Noterlik mesleğine atılan Beyazgül, 1996 yılında Kayseri İncesu Noteri olarak atanarak bir dizi önemli görevde bulundu. Viranşehir, Adıyaman ve Malatya'da noterlik görevlerini başarıyla sürdürdükten sonra, Şanlıurfa 5'inci noterliğinde görev yaptı. Meslek hayatı boyunca 2011 yılında Malatya Noter Odası Başkanlığı ve 2014-2018 yılları arasında Türkiye Noterler Birliği Başkan Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda görev alan Beyazgül, siyasi arenaya da adım attı. 2004 yılında AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı ve 2015-2018 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı görevlerini üstlenerek başarıyla icra etti. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeynel Abidin Beyazgül, evli olup üç çocuk babasıdır. Şanlıurfa'nın yönetimindeki deneyimi ve siyasi kariyeriyle dikkat çeken Beyazgül'ün, 2024 seçimlerindeki adaylığı merakla bekleniyor.

MHP 55 belediye başkan adayını daha duyurdu Haber

MHP 55 belediye başkan adayını daha duyurdu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 2’si il, 53’ü ilçe olmak üzere 55 belediye başkan adayını daha açıkladı. MHP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'ne ilişkin 2’si il, 53’ü ilçe olmak üzere 55 belediye başkan adayı daha açıklandı. Buna göre Kilis Belediye Başkan Adayı Hasan Kara olurken, Uşak Belediye Başkan Adayı Sezer Ateş olarak belirlendi. HATAY MHP’nin Hatay ilçe belediye başkan adayları şöyle: "Dörtyol Belediye Başkan Adayı Ömer Oğuz Uçar, Erzin Belediye Başkan Adayı Erhan Akı." AFYONKARAHİSAR MHP’nin Afyonkarahisar ilçe belediye başkan adayları şöyle: "Hocalar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Onur Turan, İscehisar Belediye Başkan Adayı Necati Günsel, Şuhut Belediye Başkan Adayı Muhittin Özaşkın." BOLU MHP’nin Bolu ilçe belediye başkan adayları şöyle: "Dörtdivan Belediye Başkan Adayı Kadir Altundağ, Gerede Belediye Başkan Adayı Mustafa Çiçek, Göynük Belediye Başkan Adayı Metin Ölmez, Kıbrısçık Belediye Başkan Adayı Ersin Oktay Olkan, Mengen Belediye Başkan Adayı Gültekin Uysal, Mudurnu Belediye Başkan Adayı Necdet Türker, Seben Belediye Başkan Adayı Murat Özkan, Yeniçağa Belediye Başkan Adayı Ersin Baş." BURDUR MHP’nin Burdur ve ilçe belediye başkan adayları şöyle: "Burdur Belediye Başkan Adayı Hasan Düden, Ağlasun Belediye Başkan Adayı Selen Kınalı, Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, Çavdır Belediye Başkan Adayı Süleyman Kayacan, Çeltikçi Belediye Başkan Adayı Ramazan Ezin, Gölhisar Belediye Başkan Adayı Ramazan Canural, Kemer Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınkaynak, Tefenni Belediye Başkan Adayı Ümit Alagöz, Yeşilova Belediye Başkan Adayı Yusuf Yıldırım." ELAZIĞ MHP’nin Elazığ ilçe belediye başkan adayları şöyle: "Ağın Belediye Başkan Adayı Ali Uslu, Keban Belediye Başkan Adayı Yücel Doğan, Sivrice Belediye Başkan Adayı Turgay Gündoğan." KARAMAN MHP’nin Karaman ilçe belediye başkan adayları şöyle: "Ayrancı Belediye Başkan Adayı Yüksel Büyükkarcı, Başyayla Belediye Başkan Adayı Güranı Bulut, Ermenek Belediye Başkan Adayı Soydan Evci, Kazımkarabekir Belediye Başkan Adayı Nurullah Necat Güven, Sarıveliler Belediye Başkan Adayı Mehmet İlgün." KARS MHP’nin Kars ilçe belediye başkan adayları şöyle: "Akyaka Belediye Başkan Adayı Halil Kerem Aydın, Arpaçay Belediye Başkan Adayı Erdal Mert, Digor Belediye Başkan Adayı Yener Kaya, Sarıkamış Belediye Başkan Adayı Serdar Kılıç, Selim Belediye Başkan Adayı Ali Elma, Susuz Belediye Başkan Adayı Orhan Şarkir." KASTAMONU MHP’nin Kastamonu ilçe belediye başkan adayları şöyle: "Abana Belediye Başkan Adayı Hasan Özlü, Ağlı Belediye Başkan Adayı Şahin Çolak, Küre Belediye Başkan Adayı Mustafa Canbaz, Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Lütfü İpek." KIRŞEHİR MHP’nin Kırşehir ilçe belediye başkan adayları şöyle: "Akçakent Belediye Başkan Adayı Musa Şahin, Akpınar Belediye Başkan Adayı Erdal Urcan, Boztepe Belediye Başkan Adayı Musa Ceylan, Çiçekdağı Belediye Başkan Adayı Ahmet Hikmet Erdoğan, Mucur Belediye Başkan Adayı Fatih Yıldırım." KÜTAHYA MHP’nin Kütahya ilçe belediye başkan adayları şöyle: "Altıntaş Belediye Başkan Adayı Hikmet Tunç, Aslanapa Belediye Başkan Adayı Gökhan Gürel, Çavdarhisar Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Topbaş, Domaniç Belediye Başkan Adayı Sahvet Ertürk, Dumlupınar Belediye Başkan Adayı Yavuz Karaayvaz." Öte yandan Denizli'nin Serinhisar Belediye Başkan Adayı Cemal Kobaş, Çankırı'nın Ilgaz Belediye Başkan Adayı ise Ayşenur Bulamaççı oldu.

Ali Babacan Bursa'ya geliyor! Haber

Ali Babacan Bursa'ya geliyor!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Bursa'ya geliyor. Babacan'ın katılımı ile bir basın toplantısı gerçekleştirilecek.  Toplantı 19 Ocak Cuma günü BAOB Toplantı Salonu'nda saat 10.00'da yapılacak.  ALİ BABACAN KİMDİR?  4 Nisan 1967 tarihinde Ankara'da, Hilmi Babacan ve Güner Babacan çiftinin oğlu olarak dünyaya geldi. Gençlik yıllarından itibaren dedesinin 1928 yılında başlattığı aile işinde çalıştı. TED Ankara Koleji'nden 1985 yılında birincilikle mezun oldu. Lisans eğitimini tamamlamak üzere Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'ne giren Ali Babacan, bu bölümden 1989 yılında 4.00 üzerinden 4.00 ortalamayla üniversite birincisi olarak mezun oldu. 1990 yılında dünyanın birçok ülkesindeki üstün başarı gösteren öğrencilere verilen Fulbright bursunu kazanarak, Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Babacan, 1990-1992 yılları arasında Northwestern University Kellogg School’da işletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı. Yüksek lisans çalışmalarında pazarlama, organizasyon davranışı ve uluslararası iş idaresi dallarında uzmanlaştı, 1992-1994 yılları arasında finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette danışman olarak çalıştı. 1994 yılında Ankara'ya döndükten sonra aile şirketinin başına geçti; 2001 yılında AK Parti’nin kurucu üyesi oldu, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Ankara’da uzun yıllar ticaretle uğraşan Babacan ailesinin bir ferdi ilk defa siyasete girmiş oldu. 58. ve 59. Hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. Türkiye tarihinin en yıkıcı ekonomik krizlerinden olan 2001 krizinin ardından, ekonomiden sorumlu devlet bakanı koltuğuna oturduğunda 35 yaşındaydı. 58. Hükümet'te Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. 2008’de dünyayı etkileyen ekonomik kriz sonrası 2009 yılında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı oldu. 28 Ağustos 2015’e kadar Başbakan Yardımcılığı görevine devam eden Babacan, aynı zamanda 22.,23.,24. ve 26. Dönemlerde TBMM’de Ankara milletvekilliği görevinde bulundu. 13 yıl boyunca kesintisiz bakanlık yapan Ali Babacan, son dönemlerin en uzun süre bakanlık yapmış ismi oldu. 8 Temmuz 2019 tarihinde kurucu üye olduğu AK Parti’den istifa etti. Babacan, istifasının ardından kamuoyuna yaptığı açıklamada, Türkiye’nin geleceği için yeni bir siyasi parti oluşturmak üzere çalışmalara başladıklarını duyurdu. Ali Babacan, 1995 yılında Zeynep Babacan ile evlendi. Kerem, Dilara ve Emir adlarında üç çocuk babasıdır.

MHP, 55 adayını daha açıkladı Haber

MHP, 55 adayını daha açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi, Elazığ, Isparta ve Kars ile birlikte 52 ilçenin daha belediye başkan adaylarını açıkladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, partinin yetkili kurullarının yaptığı değerlendirmede ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin onayı sonucunda 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde 3. etap olarak adaylıkları kesinleşen 3 il, 10 Büyükşehir ilçe, 42 ilçe Belediye Başkan adaylarını olmak üzere toplam 55 adayını açıkladı.  MHP’nin Belediye Başkan adayları ise şu şekilde, “Elazığ Murat Aygen, Isparta Yusuf Ziya Günaydın, Kars Ötügen Senger, Ankara’nın Ayaş ilçesi Mehmet Kirazdibi, Antalya’nın Korkuteli ilçesi Sadık Önal, Denizli’nin Buldan ilçesi Mesut Sarıbaloğlu, Eskişehir’in Alpu ilçesi Alpaslan Kokulu, İzmir’in Çeşme ilçesi Esat Tanık, Kayseri’nin Bünyan ilçesi Selahattin Metin, Konya’nın Çumra ilçesi Fatih Demirci, Konya’nın Doğanhisar, Savaş Özdemir, Konya’nın Emirgazi ilçesi Nurişen Koçak, Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi Barış Öztürk, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Melek Yavuz, Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesi Hamit Çakır, Aksaray Ağaçören ilçesi Fevzi Yalman, Aksaray’ın Eskil ilçesi Niyazi Alçay, Aksaray’ın Gülağaç ilçesi Doğan Başbuğ, Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi Sadullah Er, Aksaray’ın Ortaköy ilçesi Ahmet Koyuncu, Aksaray’ın Sarıyahşi ilçesi Doğan Mutlu, Aksaray’ın Sultanhanı ilçesi Fiyay Şanlı, Çankırı’nın Atkaracalar ilçesi Ali Rıza Küçükkutlu, Çankırı’nın Bayramören ilçesi Halil Muratoğlu, Çankırı’nın Çerkeş ilçesi Nurullah Öztürk, Çankırı’nın Eldivan ilçesi Alpaslan Aşlar, Çankırı’nın Kızılırmak ilçesi Erol Şentürk, Çankırı’nın Kurşunlu ilçesi Şerafettin Uslu, Çankırı’nın Korgun ilçesi Hasan Hüseyin Kozan, Çankırı’nın Orta ilçesi Ömer Bezci, Çankırı’nın Şabanözü ilçesi Ahmet Gümüş, Çankırı’nın Yapraklı ilçesi Ömer Güngör, Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinde Yusuf Tektaş, Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde Mehmet Karaman, Erzincan’ın Kemah ilçesinde Cevdet Bayram, Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde Oktay Efe, Erzincan’ın Üzümlü ilçesi Lütfü Yakut, Erzincan’ın Ilıç ilçesi Mehmet Elçi, Erzincan’ın Tercan ilçesi Mehmet Yılmaz, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Birol Toğlu, Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Mutlu Özel, Gümüşhane’nin Köse ilçesi Turgay Kesler, Gümüşhane’nin Torul ilçesi Evren Evrim Özdemdir, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi Enver Şen, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi Bozkurt Ekeş, Kastamonu’nun Çatal Zeytin ilçesi Ahmet Demir, Kastamonu’nun Devrekani ilçesi Kenan Öz, Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesi Şerafettin Ortaç, Kastamonu’nun Hanönü ilçesi Metin Yamalı, Kastamonu’nun İhsangazi ilçesi Hayati Sağlık, Kastamonu’nun İnebolu ilçesi Engin Uzuner, Kastamonu’nun Seydiler ilçesi Mehmet Erdoğan, Kastamonu’nun Şenpazar ilçesi Suat Saygın, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Yıldıran Yüksel, Kastamonu’nun Tosya ilçesi Volkan Kavaklıgil”.

AK Parti'nin Bursa Büyükşehir adayı belli oldu mu? Flaş iddia Haber

AK Parti'nin Bursa Büyükşehir adayı belli oldu mu? Flaş iddia

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimi öncesinde belediye başkan adayları da belli olmaya başladı. Gözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapacağı açıklamaya çevrildi. Buna göre yarın, AK Parti'nin İstanbul adayı dahil 12 büyükşehir ile 16 ilin belediye başkan adaylarının açıklanması planlanıyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken, gazeteci İsmail Saymaz'dan flaş bir iddia geldi. Saymaz, AK Parti'nin bazı illerde göstereceği adayların isimlerini X hesabından paylaştı.  Gazeteci Saymaz'ın iddiasına göre, AK Parti'nin Bursa adayı mevcut başkan Alinur Aktaş. Bu iddia üzerine pek çok kesim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Alinur Aktaş'ı açıklayacağını ifade ediyor. ALİNUR AKTAŞ KİMDİR? 1970, Bursa / İnegöl doğumlu olan Aktaş; ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını Kütahya Dumlupınar Üniversitesi  Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda yapan Aktaş, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir’dir. Mobilya sektöründe uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra ortakları ile birlikte kurduğu mobilya firmasıyla ticari hayata atılmıştır. Aktif ticaretine inşaat-yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren şirketinde devam etmektedir. 2002 yılında AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasi hayatı başlamış, ardından 2004 yılındaki yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanı seçilmiştir. Ekonomi, ticaret, turizm, sanayi, eğitim, spor, alt ve üst yapı çalışmalarındaki vizyon projeleri ve marka şehir hedefiyle 3 dönem boyunca Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Aktaş, farklı alanlarda yaptığı projelerle birçok kez ‘Yılın Belediye Başkanı’ seçilmiştir. 02 Kasım 2017 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan olağanüstü oturumda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirilmiş, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Alinur Aktaş aynı zamanda Bursa Turizm Tanıtma Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı’dır. İngilizce ve Arapça bilen Aktaş, evli ve 2 çocuk babasıdır. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ GÖREVLERİ NELERDİR?  Büyükşehir Belediye Başkanının görevleri şunlardır:  Belediye teşkilatının en üst amiri olarak belediye teşkilâtını sevk ve idare etmek, beldenin ve belediyenin hak ve menfaatlerini korumak. Belediyeyi stratejik plâna uygun olarak yönetmek, belediye idaresinin kurumsal stratejilerini oluşturmak, bu stratejilere uygun olarak bütçeyi hazırlamak ve uygulamak, belediye faaliyetlerinin ve personelinin performans ölçütlerini belirlemek, izlemek ve değerlendirmek, bunlarla ilgili raporları meclise sunmak. Büyükşehir belediye meclisi ve encümenine başkanlık etmek, bu organların kararlarını uygulamak. Bu Kanunla büyükşehir belediyesine verilen görev ve hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde uygulanabilmesi için gerekli önlemleri almak. Büyükşehir belediyesinin ve bağlı kuruluşları ile işletmelerinin etkin ve verimli yönetilmesini sağlamak, büyükşehir belediyesi ve bağlı kuruluşları ile işletmelerinin bütçe tasarılarını, bütçe üzerindeki değişiklik önerilerini ve bütçe kesin hesap cetvellerini hazırlamak. Büyükşehir belediyesinin hak ve menfaatlerini izlemek, alacak ve gelirlerinin tahsilini sağlamak. Yetkili organların kararını almak şartıyla, büyükşehir belediyesi adına sözleşme yapmak, karşılıksız bağışları kabul etmek ve gerekli tasarruflarda bulunmak. Mahkemelerde davacı veya davalı sıfatıyla ve resmî mercilerde büyükşehir belediyesini temsil etmek, belediye ve bağlı kuruluş avukatlarına veya özel avukatlara temsil ettirmek. Belediye personelini atamak, belediye ve bağlı kuruluşlarını denetlemek. Gerektiğinde bizzat nikâh kıymak. Diğer kanunların belediye başkanlarına verdiği görev ve yetkilerden büyükşehir belediyesi görevlerine ilişkin olan hizmetleri yerine getirmek ve yetkileri kullanmak. Gerektiğinde görev ve yetkilerinden bir veya birkaçını ilçe veya ilk kademe belediye başkanına devretmek. Bütçede yoksul ve muhtaçlar için ayrılan ödeneği kullanmak, özürlülerle ilgili faaliyetlere destek olmak üzere özürlü merkezleri oluşturmak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.