Dilan Çıtak Tatlıses’ten açıklama: Hakkımda algı oluşturulmaya çalışıldı

THY'nin Bodrum-İstanbul uçağında bulunan İbrahim Tatlıses'in kızı Dilan Çıtak, kedisini pusetten çıkardığı için kendisini uyaran kabin memuru ile tartıştı. Tartışmanın ardından Dilan Çıtak açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
Dilan Çıtak Tatlıses’ten açıklama: Hakkımda algı oluşturulmaya çalışıldı

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in kızı Dilan Çıtak Tatlıses, Bodrum'dan İstanbul'a giden bir THY uçağına bindi. Uçak İstanbul hava sahasına yaklaştığı sırada Tatlıses’in kedisi aniden miyavlamaya başladı. Dilan Çıtak, kedisini pusetinden çıkararak kucağına aldı. Ancak, uçağın İstanbul Havalimanı’na inişine yaklaşırken kabin memuru, kediyi tekrar pusete koyması için Tatlıses’i uyardı. Bu uyarı üzerine aralarında başlayan sözlü tartışma hızla kavgaya dönüştü. Olayın büyümesi üzerine pilot, durumu kontrol altına almak için uçağa polis ekiplerini çağırdı.

DİLAN ÇITAK TATLISES’TEN UÇAK OLAYINA İLİŞKİN AÇIKLAMA: "BU HAKSIZLIĞI KİM SAVUNACAK ŞİMDİ?"

Dilan Çıtak Tatlıses, uçağında yaşadığı olayla ilgili ilk açıklamasında, sokak hayvanlarıyla ilgili yasanın gündemde olduğu bir dönemde, bu olay üzerinden kendisi hakkında olumsuz bir algı yaratılmaya çalışılmasının kendisini şaşırttığını belirtti. Uçakta kedisinin pusetinde olduğunu, ancak inişe kısa bir süre kala kedisinin fenalaşması üzerine onu pusetten çıkarmak istediğini ifade etti.

Tatlıses, bu sırada bir hostesin kendisini sert bir dille uyardığını ve durumu açıklamaya çalışmasına rağmen hostesin tutumunun değişmediğini, hatta kedisine sert davranarak zorla pusete sokmaya çalıştığını aktardı. Kedisinin nefes almakta zorlandığını belirten Tatlıses, yolcuların da durumu fark ederek hostesi uyarmasına rağmen, hostesin tavrında bir değişiklik olmadığını vurguladı.

Uçaktan indikten sonra durumu polis ekiplerine bildirdiğini ifade eden Tatlıses, olayda kendisine anlayış gösteren diğer çalışanlara teşekkür etti. Ancak, hostesin kedisine yönelik sert tutumları nedeniyle şikayetçi olduğunu açıkladı.

Tatlıses, sosyal medyada paylaşılan videonun manipüle edilmiş olduğunu, kedisine yapılan sert tutumların öncesinin gösterilmediğini belirtti. “Hayvanlar dilsiz varlıklardır; benim kedim de bir dilsiz varlık olarak ona yapılan bu haksızlığı kim savunacak şimdi?” diyerek hayvanlara karşı gösterilen merhametsizliğe dikkat çekti.

Dilan Çıta'tan bir açıklama daha 

Dilan Çıtak Tatlıses önceki açıklamasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama daha gerçekleştirdi. Dilan Çıtak şu ifadeleri kullandı: Gerçekleri görebilen ve olayın arkasındaki esas konuyu anlayan herkese teşekkür ederim. Burada mesele meslekler veya vasıflar değil, bir insanın bir kediye gösterdiği merhametsizliktir. Yapılan mobbingin ve daha da önemlisi, güvendiğim bir kurumun personelinin kedime yönelik agresif davranışlarının gizlenmeye çalışılmasına sessiz kalmayacağım. Konuyla ilgili olarak avukatlarım hukuki süreci başlatmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.