Tektonik ve karstik etkilerle oluşmuş tatlı su gölü: Eğirdir Gölü

Eğirdir Gölü, Isparta ili sınırları içerisinde yer alan tektonik ve karstik etkilerle oluşmuş, bir tatlı su gölüdür. Eğirdir Gölü, 35° 37′ 41″ Kuzey – 38° 16′ 55″ Kuzey enlemleri ile; 30° 44′′ 39″″ Doğu – 30° 57′ 43″ Doğu boylamı arasında yer alır.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 21:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 16:22
Kaynak: Fethiye AKIN
Tektonik ve karstik etkilerle oluşmuş tatlı su gölü: Eğirdir Gölü

482 km² yüzölçümüne sahip Eğirdir Gölü'nün deniz seviyesinden yüksekliği 917 metredir. Gölün en derin noktası ise 16,5 metredir.

EĞİRDİR GÖLÜ'NÜN ÖZELLİKLERİ

Doğal Güzellik: Eğirdir Gölü, turkuaz renkli suları, yemyeşil adaları ve çam ormanlarıyla çevrili kıyılarıyla Türkiye'nin en güzel göllerinden biridir.

Tarihi ve Kültürel Zenginlik: Eğirdir Gölü ve çevresi, antik kentlere, tarihi camilere ve kiliselere ev sahipliği yapmaktadır. Gölün kıyılarında bulunan Eğirdir, Akseki, Isparta ve Sütçüler ilçeleri, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir atmosfere sahiptir.

Su Sporları: Eğirdir Gölü, yelkencilik, kano ve su kayağı gibi su sporları için ideal bir ortamdır. Gölde her yıl ulusal ve uluslararası su sporları yarışmaları düzenlenmektedir.

Balıkçılık: Eğirdir Gölü, alabalık, sazan, turna balığı ve yılan balığı gibi balık türlerinin yaşam alanı olan önemli bir balıkçılık alanıdır. Gölde sportif ve ticari balıkçılık yapılmaktadır.

Doğa Yürüyüşü ve Kamp: Eğirdir Gölü'nün etrafında bulunan doğa yürüyüşü ve kamp parkurları, doğayla iç içe bir tatil yapmak için idealdir.

EĞİRDİR GÖLÜ'NE NASIL GİDİLİR?

Eğirdir Gölü'ne Isparta il merkezinden arabayla yaklaşık 45 dakikada, Antalya il merkezinden ise arabayla yaklaşık 3 saatte ulaşabilirsiniz. Gölün Eğirdir, Akseki, Isparta ve Sütçüler ilçelerinde bulunan kıyılarından her birine ulaşım mümkündür.

Tektonik ve karstik etkilerle oluşmuş tatlı su gölü: Eğirdir Gölü -Bursa Hayat Gazetesi-2

EĞİRDİR GÖLÜ'NDE YAPILACAK AKTİVİTELER

Tekne Turu: Eğirdir Gölü'nde tekne turu yapmak, gölün muhteşem manzarasının keyfini çıkarmak için en güzel yollardan biridir. Tekne turları ile göldeki adaları ziyaret edebilir, Eğirdir Kalesi'ni ve Yeşil Ada'yı görebilirsiniz.

Yüzme: Eğirdir Gölü'nün temiz ve serin sularında yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Gölün kıyılarında birçok plaj ve yüzme alanı bulunmaktadır.

Balık Tutma: Eğirdir Gölü'nde sportif ve ticari balıkçılık yapılmaktadır. Gölde alabalık, sazan, turna balığı ve yılan balığı gibi balık türlerini tutabilirsiniz.

Doğa Yürüyüşü ve Kamp: Eğirdir Gölü'nün etrafında bulunan doğa yürüyüşü ve kamp parkurları, doğayla iç içe bir tatil yapmak için idealdir. Göl manzaralı kamp alanlarında kamp yapabilirsiniz.

Tarihi ve Kültürel Geziler: Eğirdir Gölü ve çevresi, antik kentlere, tarihi camilere ve kiliselere ev sahipliği yapmaktadır. Gölün kıyılarında bulunan Eğirdir, Akseki, Isparta ve Sütçüler ilçelerini ziyaret ederek tarihi ve kültürel açıdan zengin bir deneyim yaşayabilirsiniz.

EĞİRDİR GÖLÜ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Eğirdir Gölü, Milli Park statüsündedir.

Gölde motorlu tekne kullanımı yasaktır.

Göl çevresinde çöp atmak yasaktır.

Ziyaretçiler gölün doğal güzelliğini korumak

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.