DMM'den 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne ilişkin açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
DMM'den 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne ilişkin açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında yer alan manipülatif haberlere yanıt verdi. Merkez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, eski Cumhurbaşkanlarının korunmasına dair değişikliklerin yanlış bir şekilde aktarıldığını belirtti.

Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmeden önceki mevzuata göre eski Cumhurbaşkanlarının koruma hizmetlerinin, görevden ayrıldıktan sonraki 10 yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından sağlandığı ifade edildi. 10 yılın sonunda bu hizmetin, eski Cumhurbaşkanının ikamet ettiği il valiliğine devredildiği vurgulandı.

14 Eylül 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bu 10 yıllık sınırlamanın kaldırıldığı ve eski Cumhurbaşkanlarının koruma hizmetlerinin süresiz olarak Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından devam edeceği belirtildi.

Merkez, alınan kararın mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir ilgisi bulunmadığını, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin her zaman görevdeki Cumhurbaşkanı tarafından değiştirilebileceğini vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı personelinin tamamının Emniyet Genel Müdürlüğü personelinden oluştuğu ve özel bir koruma personeli bulunmadığı ifade edildi.

DMM'den 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne ilişkin açıklama Bursa Hayat Gazetesi -2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.