Hava Durumu

#Dezenformasyonla Mücadele Merkezi

Bursa Hayat Gazetesi - Dezenformasyonla Mücadele Merkezi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Lübnan'dan tahliye sürecinde asılsız iddialara resmi açıklama Haber

Lübnan'dan tahliye sürecinde asılsız iddialara resmi açıklama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya platformlarında yayılan bir iddiaya ilişkin bir açıklama yaptı. "Türkiye'den Lübnan'a Türk vatandaşlarını tahliye etmek için yollanan gemiye önce yabancı uyruklular alındı ve kavga çıktı" şeklindeki iddiaların asılsız olduğu vurgulandı. Açıklamada, Lübnan'dan Türk vatandaşlarının tahliye sürecinde herhangi bir kavga veya huzursuzluk yaşanmadığına dikkat çekildi. Ayrıca, iddiaların aksine bu süreçte Lübnan askerlerinin herhangi bir müdahalede bulunduğuna dair bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi. Beyrut'tan Türk vatandaşlarının güvenli bir şekilde tahliye edilmesi, TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemileri aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bu gemiler, Türkiye'den Beyrut'a 300 ton insani yardım malzemesi taşıyarak, Türk vatandaşlarını tahliye etme görevine de devam etmektedir. Açıklamada, öncelikle Türk vatandaşlarının tahliye edildiği, ardından devletimizden talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da güvenli bir şekilde tahliye edildiği ifade edildi. Dışişleri Bakanlığı, tahliye sürecinin başarılı bir şekilde ilerlediğini duyurarak, toplamda 878 Türk vatandaşı, 24 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı ve birinci derece yakınları dahil olmak üzere toplam 966 kişinin Lübnan’dan güvenle tahliye edildiğini bildirdi. Bakanlık, gemilerin bu akşam (10 Ekim) Mersin Limanı'na varmasının beklendiğini de açıkladı. Son olarak, İletişim Başkanlığı yetkilileri, bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, kamuoyunu dikkatli olmaya ve doğrulanmamış bilgileri yaymamaya davet etti.

DMM'den 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne ilişkin açıklama Haber

DMM'den 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne ilişkin açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında yer alan manipülatif haberlere yanıt verdi. Merkez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, eski Cumhurbaşkanlarının korunmasına dair değişikliklerin yanlış bir şekilde aktarıldığını belirtti. Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmeden önceki mevzuata göre eski Cumhurbaşkanlarının koruma hizmetlerinin, görevden ayrıldıktan sonraki 10 yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından sağlandığı ifade edildi. 10 yılın sonunda bu hizmetin, eski Cumhurbaşkanının ikamet ettiği il valiliğine devredildiği vurgulandı. 14 Eylül 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bu 10 yıllık sınırlamanın kaldırıldığı ve eski Cumhurbaşkanlarının koruma hizmetlerinin süresiz olarak Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından devam edeceği belirtildi. Merkez, alınan kararın mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir ilgisi bulunmadığını, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin her zaman görevdeki Cumhurbaşkanı tarafından değiştirilebileceğini vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı personelinin tamamının Emniyet Genel Müdürlüğü personelinden oluştuğu ve özel bir koruma personeli bulunmadığı ifade edildi.

Haber

"Çuval çuval buğday toprağa gömüldü” iddiasına DMM’den açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaparında, TMO, çuval çuval buğdayı toprağa gömdü” iddiası hakkında açıklama yaptı. Bahse konu görüntülerde yer alan bölgedeki buğdayın çürümesi söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, “Bölgedeki ürünler, açık yığınlarda stoklama yöntemiyle stoklanmış olup yapılan analizlerde nicelik ve nitelik olarak kayda değer bir sorun belirlenmemiştir” denildi. DMM, Toprak Mahsülleri Ofisi’nin, alımla görevlendirildiği ürünleri kapalı depolarda, lisanslı depolarda ve bu depoların yeterli gelmemesi halinde açık yığınlarda depoladığını açıkladı. Açık yığınlarda ürün stoklama yöntemi; zemin hazırlığının yapılmasına müteakip, ürünün hem altına hem de üstüne polietilen serilmesi, sonrasında ise serilen polietilenin üzerine dış etkilerden korunması amacıyla toprak atılması suretiyle gerçekleştirilen geleneksel ürün stoklama yöntemidir. Yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bahse konu olan Merinos açık yığın alım sahasında 18 Temmuz 2023 tarihinden 31 Ağustos 2023’e kadar 40 ayrı yığında toplam 30 bin 49 ton buğday ve arpa ürünü alınmıştır. Alımı yapılan ürünlerin tamamı, mevzuata uygun olarak hazırlanan açık yığınlarda stoklanmıştır. Söz konusu stoklar, 8 Temmuz 2024’te tasfiye edilmeye başlanmış ve 30 Ağustos 2024’te tasfiye süreci tamamlanmıştır. Bugün itibariyle herhangi bir stok kalmamıştır. TMO açık yığınlarda stoklama yöntemini, kurulduğu yıldan bugüne kadar başarılı bir şekilde uygulamaktadır. Bu işlem süresince 15 günde bir rutin stok kontrolü yapılarak her türlü tedbir alınmaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik mesnetsiz iddialara itibar etmeyiniz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.