"Çuval çuval buğday toprağa gömüldü” iddiasına DMM’den açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) çuval çuval buğdayı toprağa gömdü iddiası üzerine bir açıklama yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
"Çuval çuval buğday toprağa gömüldü” iddiasına DMM’den açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaparında, TMO, çuval çuval buğdayı toprağa gömdü” iddiası hakkında açıklama yaptı.

Bahse konu görüntülerde yer alan bölgedeki buğdayın çürümesi söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, “Bölgedeki ürünler, açık yığınlarda stoklama yöntemiyle stoklanmış olup yapılan analizlerde nicelik ve nitelik olarak kayda değer bir sorun belirlenmemiştir” denildi.

DMM, Toprak Mahsülleri Ofisi’nin, alımla görevlendirildiği ürünleri kapalı depolarda, lisanslı depolarda ve bu depoların yeterli gelmemesi halinde açık yığınlarda depoladığını açıkladı.

Açık yığınlarda ürün stoklama yöntemi; zemin hazırlığının yapılmasına müteakip, ürünün hem altına hem de üstüne polietilen serilmesi, sonrasında ise serilen polietilenin üzerine dış etkilerden korunması amacıyla toprak atılması suretiyle gerçekleştirilen geleneksel ürün stoklama yöntemidir.

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Bahse konu olan Merinos açık yığın alım sahasında 18 Temmuz 2023 tarihinden 31 Ağustos 2023’e kadar 40 ayrı yığında toplam 30 bin 49 ton buğday ve arpa ürünü alınmıştır. Alımı yapılan ürünlerin tamamı, mevzuata uygun olarak hazırlanan açık yığınlarda stoklanmıştır.

Söz konusu stoklar, 8 Temmuz 2024’te tasfiye edilmeye başlanmış ve 30 Ağustos 2024’te tasfiye süreci tamamlanmıştır. Bugün itibariyle herhangi bir stok kalmamıştır.

TMO açık yığınlarda stoklama yöntemini, kurulduğu yıldan bugüne kadar başarılı bir şekilde uygulamaktadır. Bu işlem süresince 15 günde bir rutin stok kontrolü yapılarak her türlü tedbir alınmaktadır.

Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik mesnetsiz iddialara itibar etmeyiniz.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.