Evde bakım maaşı ne kadar? Evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım maaşı ödemelerinin yatacağı tarih, destekten faydalanan vatandaşlar tarafından arama motorları üzerinden merak edilerek araştırılıyor. Peki, evde bakım maaşı ne kadar? Evde bakım maaşı yattı mı?

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
Evde bakım maaşı ne kadar? Evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım maaşı ile ilgili detaylar arama motorları üzerinden araştırılıyor. Yapılan araştırmanın ardından, "Evde bakım maaşı ne kadar?"sorusuna yanıt bulundu. Peki, evde bakım maaşı ne kadar? Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde aylık 7.608 TL ödeme yapılırken, Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle bu yardım miktarı 9.077 TL’ye çıkarıldı. Bu artış, evde bakım hizmeti alan vatandaşların maddi yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'inde yapılıyor. Bu nedenle, Temmuz ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Ağustos'ta başlaması bekleniyor. Hak sahipleri, bu tarihten itibaren ödemelerini alabilecekler.

EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı sorgulama işlemleri, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından gerçekleştirilebiliyor. Sisteme kayıtlı vatandaşlar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sorgulama işlemini yapabiliyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ödenen evde bakım desteği, engelli bireylerin bakımını üstlenen akraba veya vasilerine verilen bir destektir. Bu destek, engelli bireylerin kendisine değil, onların bakımıyla ilgilenen üçüncü kişilere sağlanmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.