Emeklilerin aklını başından alan zam müjdesi! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri dikkat

Yeni maaş artışlarıyla ilgili SSK ve Bağ Kur emeklilerine müjdeli haber geldi. Maaş skalası kökten değişecek. Emeklilere yeni maaş zamları haberlerimizin detayında..

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
Emeklilerin aklını başından alan zam müjdesi! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri dikkat

SSK ile Bağ-Kur’dan emekli maaşı alan vatandaşlar uzun süredir beklenen ek maaş zammına nihayet kavuşacak. Temel emekli maaşı da artacak. Yeni bir büyüme oranı tablosu şekillendi.

Milyonlarca emekli büyük maaş artışları alacak. Tarihler kademeli olarak açıklanacak. Yeni ekleme emeklilik tablosunu tamamen değiştirecek. Peki SSK ile Bağ-Kur emeklilerinin ek maaşları ne zaman artırılacak, emekli maaşı ne kadar artacak? Yeni ek artışlar sonrası emeklilerin maaş seviyeleri şöyle..

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), emeklilerin, asgari ücretlilerin ve memurların merakla beklediği enflasyon verilerini yayınlamaya devam ediyor. Son verilere göre Mayıs ayında yıllık enflasyon beklentisi %73 seviyesindeydi. Bu rakamlara göre emekli maaşı artış hesaplamaları da yapılmaya başlandı. Temmuz ayı emeklilik artışlarına ilişkin ilk tahminler artık mevcut. Peki temel emekli maaşı ne kadar artacak? SSK ile Bağ-Kur emeklileri ne zaman ek zam alacak? İşte emeklilere yönelik yeni zam maaş tablosu.

“EMEKLİ MAAŞI ARTIŞ TARİHİ AÇIKLANDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi yaptığı açıklamada emekli maaşlarındaki artışın temmuz ayında yürürlüğe gireceğini duyurdu. SSK ile Bağ-Kur emeklileri artık enflasyon verilerini yakından takip ediyor. Temmuz ayındaki emeklilik zammı hem daha yüksek enflasyon hem de daha yüksek sosyal güvenlik primi anlamına geliyor.

Sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal, gelecekteki artışların enflasyonun üzerinde çıkmasının beklendiğini söyledi.

“EMEKLİLİK ÖDEMELERİNİN TEMMUZ AYINDA ARTMASI BEKLENİYOR”

Emeklilerin aklını başından alan zam müjdesi! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri dikkat -Bursa Hayat Gazetesi -2

Merkez bankasının raporuna göre bu yılın ilk beş ayı için beklenen enflasyon oranı %21. Bu oran Temmuz ayındaki emekli maaşı artışını doğrudan etkileyecek. Gündemde, diğer konuların yanı sıra, vatandaşlara yönelik ek sosyal katkılar ve asgari emeklilik maaşının artırılması da yer alıyor.

“EMEKLİ MAAŞI ARTIŞININ DETAYLARI”

İlk üç aya ilişkin emekli maaşı artış oranı yüzde 15,06 şeklinde belirlendi. Bu ücrete SSK ile Bağ-Kur meklileri dahildir. En düşük emekli maaşına yönelik beklenen başlangıç ​​değeri 12.500 TL iken bu değerin 17.002 TL olan asgari ücrete yükselmesi bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA ÖRNEĞİ!

Emekli aylıkları, ödenekler ve eklentiler aşağıdaki şekilde hesaplanır:

Kök maaş: 9.000 TL

Yüzde 15,06 artış: 10.355 TL

Yüzde 4 ek ödeme: 414 TL

Toplam maaş: 10.770 TL

Kök maaş: 10.000 TL

Yüzde 15,06 Zam: 11.506 TL

Yüzde 4 Ek Ödeme: 460 TL

Toplam maaş: 11.966 TL

Kök maaş: 12.000 TL

Yüzde 15,06 Zam: 13.807 TL

Yüzde 4 Ek Ödeme: 552 TL

Toplam maaş: 14.359 TL

Bu yeni düzenlemelerle emeklilerin mali durumlarının iyileştirilmesi ve aynı zamanda da yaşam standartlarının yükseltilmesi amaçlanıyor. Ayrıntılar Temmuz ayında açıklanacak ve bu noktada yeni kurallar yürürlüğe girecek ve emeklilere önemli mali destekler sağlanacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.