Başkan Eren büyüme rakamlarını değerlendirdi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, TÜİK’in açıkladığı 2024 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
Başkan Eren büyüme rakamlarını değerlendirdi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 2024 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını yazılı bir açıklama ile değerlendirdi. Eren, Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 büyüdüğünü belirtti.

Eren, inşaat sektörünün de bu süreçte önemli bir performans sergilediğini ifade ederek, “Ülkemizde istihdama en büyük katkıyı veren ve 200’ün üzerinde alt sektöre talep yaratarak ekonomide lokomotif görevi üstlenen inşaat sektörü, aynı dönemde %6,5 oranında büyümüştür” dedi. Eren, deprem bölgesindeki yeniden imar çalışmaları sayesinde inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin genelinden daha hızlı bir büyüme gösterdiğini vurguladı.

İnşaat sektörünün ilk çeyrekte yüzde 11,1 oranında büyüdüğünü hatırlatan Eren, yılın ikinci çeyreğinde büyüme oranının yüzde 6,5’e gerilemesini, önceki dönemlerin baz etkisi ve Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin olası etkileri ile ilişkilendirdi. Eren, bu daralmanın, sektörün büyüme hızının gelecekte de düşebileceğini ve bu durumun kamu projelerinde firmalara tasfiye hakkı verilmesiyle hafifletilebileceğini söyledi.

Son olarak, Eren, daralmaya dayanamayan firmaların hayatta kalabilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.