Asgari ücrete 5000 TL ara zam ışığı yandı! Bakanlık son dakika ezber bozdu

Bakan ara zam olmayacak demişti. Asgari ücretlilerin yüzünü güldürecek haber geldi. Bu zamla beraber asgari ücretlilerin alım gücü artacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
Asgari ücrete 5000 TL ara zam ışığı yandı! Bakanlık son dakika ezber bozdu

Bakan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada asgari ücrete zam olmayacağını açıklamıştı. SGK uzmanı yaptığı açıklama ile asgari ücretlilerin yüzünü güldürdü. Türkiye’de asgari ücretle çalışan pek çok çalışan asgari ücret için ara zam bekliyor.

TAM 5.100 TL ZAM BEKLENİYOR

SGK uzmanı İsmail Sevinç enflasyon karşısında alım gücü düşen asgari ücretliye müjdeli haberi verdi. Ara zamla Tam 5.100 TL ile asgari ücretlinin alım gücünün arttırılması planlanıyor.  

Asgari ücrete 5000 TL ara zam ışığı yandı! Bakanlık son dakika ezber bozdu Bursa Hayat Gazetesi -2

Çalışma bakanı gündemimizde ara zam yok dese de artan enflasyon oranı asgari ücretliye zam yapılmasını gerekli kıldı. İsmail Sevinç canlı yayında asgari ücretliye yapılacak temmuz zammını açıkladı. Asgari ücrete yapılacak 5.100 TL ara zam ile yeni rakam 22.102 TL olacak.

2024 yılının ilk altı ayında gerçekleşecek enflasyon oranları merak ediliyor. Çünkü bu enflasyon oranları asgari ücretlinin yeni zam oranını da belirleyecek etkiye sahip olacak.

İsmail Sevinç canlı yayında yaptığı açıklamada bu konuya da değindi. Ocak ayında enflasyon oranı %6.70 iken Şubat ayında bu rakam %4.53 olarak değişti. Mart ayı enflasyon oranı ise %3.16 olarak gerçekleşti. Bu enflasyon oranları örnek alındığında temmuz ayı hesaplamaları zam oranının olacağı tahmin ediliyor. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.