Marmarabirlik'ten bakan yardımcısına ziyaret!

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr.Ahmet Bağcı'yı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
Marmarabirlik'ten bakan yardımcısına ziyaret!

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yaklaşan 2024-2025 ürün alım kampanyası öncesi önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Bursa Tarım İl Müdürü İbrahim Acar ile birlikte Tarım Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı’yı ziyaret eden Asa, hasat dönemi öncesi sektördeki gelişmeleri değerlendirdi ve zeytin üreticilerinin beklentilerini aktardı.

Tarım Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, Marmarabirlik’in zeytin üreticileri için ne denli önemli olduğunu vurgulayarak, “Üreticimizin sıkıntı yaşamaması için gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Başkan Asa, ziyaretten verimli sonuçlar aldıklarını belirterek, “Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı’nın Marmarabirlik’e gösterdiği ilgi ve zeytin üreticisinin yanında olduğunu ifade etmesi, tarıma ve tarımsal üretime verdiği önemin bir göstergesidir. Ayrıca Tarım İl Müdürü İbrahim Acar’ın zeytin üreticisinin beklentileri konusundaki ilgisi bizleri mutlu etmiştir” şeklinde konuştu.

Hidamet Asa, Ticaret Bakanlığı’nın 1 Ağustos 2023’ten bu yana uyguladığı dökme ve varilli zeytinyağı ihracat yasağının kaldırıldığını ve 1 Kasım 2024 tarihine kadar 100 bin ton kota verildiğini hatırlattı. Asa, zeytinyağı ihracatına getirilen kısıtlamaların tamamen kaldırılmasının sektöre büyük katkı sağlayacağını ve sektörün rahat bir nefes alacağını ifade etti.

Başkan Asa, yağlık zeytin rekoltesinin geçen yıla göre yüksek olacağını belirterek, “Hasat öncesi zeytinyağı ihracat yasağının kalkması gerektiğini Sayın Bakanımıza ilettik. Piyasaların tansiyonunun düşmesi ve üreticinin emeğinin karşılığını alması için zeytinyağında ihracat kısıtlamalarının kaldırılması sektöre büyük fayda sağlayacaktır. Ayrıca ambalajlı zeytin ihracatına teşvik verilmesi halinde zeytinyağı ihracatımız daha da artacaktır” dedi.

Son yılların en yüksek rekoltesinin beklendiğini belirten Asa, “Sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyoruz. Tarım ve Ticaret Bakanlıklarımızla koordineli bir şekilde çalışarak, bu hasat yılını sıkıntısız bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz. Üreticimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Arz fazlalığının önlenmesi için üreticilere de uyarılarda bulunan Asa, “Üreticilerimizin hasat konusunda acele etmemesi, hasadın zamana yayılması onların menfaatine olacaktır. Aksi takdirde fırsatçılar devreye girebilir” şeklinde uyardı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.