Bursa Uludağ Üniversitesi'nde organik enginar üretimi başladı
Bursa Uludağ Üniversitesi'nde organik enginar üretimi başladı
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi öğrencileri, organik tarım prensipleri doğrultusunda enginar üretimi için 3000 metrekarelik alana fide dikimi gerçekleştirdi.
Haber Giriş Tarihi: 23.12.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2024 11:21
Muhabir:
Nagihan ER
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi, öğrencilerinin teorik eğitimlerini pratikle pekiştirmeleri için organik tarım ürünleri üretmeye devam ediyor.
Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevinç Başay’ın yönetiminde, yaklaşık 3000 metrekarelik bir alana organik enginar fide dikimi gerçekleştirdi.
Enginar üretiminin bölgeye uygun olduğu vurgulanan projede, sağlıklı beslenme için organik tarımın önemine dikkat çekildi. Doç. Dr. Sevinç Başay, “Enginar, insan sağlığına son derece faydalı bir sebzedir. Ancak bu faydalardan tam olarak yararlanabilmek için organik üretim yapmak gereklidir. Bu nedenle öğrencilerimizle birlikte organik enginar üretimi konusunda çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Başay, öğrencilerin organik ve konvansiyonel enginar üretimi arasında kıyaslama yaparak, birçok projeye materyal temin etmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu projeyle, öğrencilerin uygulamalı eğitim alarak, organik tarım hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa Uludağ Üniversitesi'nde organik enginar üretimi başladı
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi öğrencileri, organik tarım prensipleri doğrultusunda enginar üretimi için 3000 metrekarelik alana fide dikimi gerçekleştirdi.
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi, öğrencilerinin teorik eğitimlerini pratikle pekiştirmeleri için organik tarım ürünleri üretmeye devam ediyor.
Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevinç Başay’ın yönetiminde, yaklaşık 3000 metrekarelik bir alana organik enginar fide dikimi gerçekleştirdi.
Enginar üretiminin bölgeye uygun olduğu vurgulanan projede, sağlıklı beslenme için organik tarımın önemine dikkat çekildi. Doç. Dr. Sevinç Başay, “Enginar, insan sağlığına son derece faydalı bir sebzedir. Ancak bu faydalardan tam olarak yararlanabilmek için organik üretim yapmak gereklidir. Bu nedenle öğrencilerimizle birlikte organik enginar üretimi konusunda çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Başay, öğrencilerin organik ve konvansiyonel enginar üretimi arasında kıyaslama yaparak, birçok projeye materyal temin etmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu projeyle, öğrencilerin uygulamalı eğitim alarak, organik tarım hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.
Kaynak: Nagihan ER
Son Haberler
AK Parti Bursa Davut Gürkan ile yola devam edecek
Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yüzde 43,93 oranında artış yapılacak
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'dan başsağlığı mesajı