Bursa Teknik Üniversitesi'nde coşkulu mezuniyet

Bursa Teknik Üniversitesi, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 20:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Teknik Üniversitesi'nde coşkulu mezuniyet

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), yüksek lisans ve doktora öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi. Tören, Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salonunda gerçekleştirildi ve tüm mezunların katılımıyla coşkulu bir atmosferde yapıldı.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, törende yaptığı konuşmada, yüksek lisans ve doktora tezlerinin hem akademik dünyaya hem de çeşitli paydaşlara önemli katkılar sağladığını vurguladı. Çağlar, "Sizler, geleceğin bilim insanları ve araştırmacıları olarak, bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerinizle bir adım öne çıktınız." dedi.

BTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yunus Kaya, üniversitenin bugüne kadar toplam 1680 lisansüstü mezunu verdiğini ve yılda 300-350 mezun verdiklerini belirtti. Ayrıca, uluslararası öğrencilerin enstitüdeki önemli yerini vurgulayarak, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin eğitim almasının hedeflendiğini ifade etti.

Törende, en başarılı doktora tezlerine ödüller verildi. Polimer Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalı'ndan Dr. Yasin Altın, Dr. Sibel Tuna, Dr. Mert Büyükköprü ve Dr. Alper Yılmaz, çeşitli yıllarda en başarılı tez ödüllerini aldı. Ayrıca, en çok doktora mezunu veren öğretim üyesi plaketi de Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu’na takdim edildi.

Tören, mezunların kep atma seremonisi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.