Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır?
Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır?
Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? sorusu arama motorlarında vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılan gündem konuları arasında yerini aldı. Peki, Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? İşte yanıtı!
Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 12:55
Kaynak:
Haber Merkezi
MasterChef 2024 ana kadrosunun belirlenmesi için başlayan düellolar, izleyicileri ekranlara kilitledi. Dün akşamki gerçekleştirilen düelloda ise yarışmacılardan geleneksel lezzetimiz Bursa Pideli Köfte yapmaları istendi. Heyecan verici yarışmayı takip eden izleyiciler ise Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? sorusunu arama motorlarında merak ederek araştırmaya başladı. İşte, Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? sorusunun yanıtını sizler için haberimizde derledik...
BURSA PİDELİ KÖFTE: EVDE BURSA PİDELİ KÖFTE NASIL YAPILIR?
Bir kapta kıyma, soğan, galeta unu, karbonat, baharatlar, tuz ve zeytinyağını iyice yoğurun.Harca biraz su ekleyip yoğurmaya devam edin.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.Köfteleri tepsiye dizin ve buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.Bir tavada tereyağını eritin ve köfteleri kızartın.Pideleri küp küp doğrayın ve tavada biraz ısıtıp kıtırlaştırın.Bir kapta domates salçası, su ve tuzu karıştırarak salçalı sosu hazırlayın.Servis tabağına pideleri yerleştirin.Üzerine salçalı sostan gezdirin.Kızarmış köfteleri pidelerin üzerine dizin.Erimiş tereyağı ile köftelerin üzerini gezdirin.Dilimli domates ve biber ile süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
Köfte harcını iyice yoğurmak önemlidir. Bu sayede köfteler dağılmadan pişer.Köfteleri kızartırken çok fazla yağ kullanmamaya dikkat edin.Pideleri fırında ısıtmak daha lezzetli bir sonuç verebilir.Domates sosunu dilerseniz baharatlar ile tatlandırabilirsiniz.
BURSA PİDELİ KÖFTE TARİHÇESİ
Bursa mutfağının en gözde lezzetlerinden biri olan pideli köfte, sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da tanınan ve beğenilen bir yiyecektir. Köftelerin pide üzerinde servis edilmesiyle oluşan bu lezzet, doyurucu ve pratik oluşuyla da ön plana çıkar.
Tarihçesi:
Pideli köftenin tam olarak ne zaman ortaya çıktığına dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, 19. yüzyılda Bursa'da yaygınlaştığı bilinmektedir. Kayhan Çarşısı'nda bulunan köftecilerin, zamanla köfteleri pide üzerinde sunmaya başlamasıyla pideli köfte ortaya çıkmıştır. Bu lezzet, kısa sürede tüm Bursa'ya yayılmış ve şehrin simgelerinden biri haline gelmiştir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır?
Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? sorusu arama motorlarında vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılan gündem konuları arasında yerini aldı. Peki, Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? İşte yanıtı!
MasterChef 2024 ana kadrosunun belirlenmesi için başlayan düellolar, izleyicileri ekranlara kilitledi. Dün akşamki gerçekleştirilen düelloda ise yarışmacılardan geleneksel lezzetimiz Bursa Pideli Köfte yapmaları istendi. Heyecan verici yarışmayı takip eden izleyiciler ise Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? sorusunu arama motorlarında merak ederek araştırmaya başladı. İşte, Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? sorusunun yanıtını sizler için haberimizde derledik...
BURSA PİDELİ KÖFTE: EVDE BURSA PİDELİ KÖFTE NASIL YAPILIR?
Köfte için:
500 gr kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
1 çay kaşığı karbonat
Karabiber, kimyon, toz biber (miktarları damak tadınıza göre)
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz zeytinyağı
1 çay bardağı kadar su
Salçalı sos için:
4 yemek kaşığı domates salçası
Su (salçayı inceltmek için)
Biraz tuz
Üzeri için:
Tereyağı
Ayrıca:
3 adet boş pide
Domates
Biber
Hazırlanışı:
Bir kapta kıyma, soğan, galeta unu, karbonat, baharatlar, tuz ve zeytinyağını iyice yoğurun.Harca biraz su ekleyip yoğurmaya devam edin.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.Köfteleri tepsiye dizin ve buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.Bir tavada tereyağını eritin ve köfteleri kızartın.Pideleri küp küp doğrayın ve tavada biraz ısıtıp kıtırlaştırın.Bir kapta domates salçası, su ve tuzu karıştırarak salçalı sosu hazırlayın.Servis tabağına pideleri yerleştirin.Üzerine salçalı sostan gezdirin.Kızarmış köfteleri pidelerin üzerine dizin.Erimiş tereyağı ile köftelerin üzerini gezdirin.Dilimli domates ve biber ile süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
Köfte harcını iyice yoğurmak önemlidir. Bu sayede köfteler dağılmadan pişer.Köfteleri kızartırken çok fazla yağ kullanmamaya dikkat edin.Pideleri fırında ısıtmak daha lezzetli bir sonuç verebilir.Domates sosunu dilerseniz baharatlar ile tatlandırabilirsiniz.
BURSA PİDELİ KÖFTE TARİHÇESİ
Bursa mutfağının en gözde lezzetlerinden biri olan pideli köfte, sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da tanınan ve beğenilen bir yiyecektir. Köftelerin pide üzerinde servis edilmesiyle oluşan bu lezzet, doyurucu ve pratik oluşuyla da ön plana çıkar.
Tarihçesi:
Pideli köftenin tam olarak ne zaman ortaya çıktığına dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, 19. yüzyılda Bursa'da yaygınlaştığı bilinmektedir. Kayhan Çarşısı'nda bulunan köftecilerin, zamanla köfteleri pide üzerinde sunmaya başlamasıyla pideli köfte ortaya çıkmıştır. Bu lezzet, kısa sürede tüm Bursa'ya yayılmış ve şehrin simgelerinden biri haline gelmiştir.
Kaynak: Haber Merkezi
Son Haberler
Uludağ beyaza büründü
Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü engel tanımıyor!
ANASİAD’dan Yenişehir’e tam destek!