#Bursa Pideli Köfte

Bursa Hayat Gazetesi - Bursa Pideli Köfte haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bursa Pideli Köfte haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? Haber

Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır?

MasterChef 2024 ana kadrosunun belirlenmesi için başlayan düellolar, izleyicileri ekranlara kilitledi. Dün akşamki  gerçekleştirilen düelloda ise yarışmacılardan geleneksel lezzetimiz Bursa Pideli Köfte yapmaları istendi. Heyecan verici yarışmayı takip eden izleyiciler ise Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır?  sorusunu arama motorlarında merak ederek araştırmaya başladı. İşte, Bursa Pideli Köfte: Evde Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? sorusunun yanıtını sizler için haberimizde derledik... BURSA PİDELİ KÖFTE: EVDE BURSA PİDELİ KÖFTE NASIL YAPILIR?  Köfte için: 500 gr kıyma 1 adet soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış) 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu 1 çay kaşığı karbonat Karabiber, kimyon, toz biber (miktarları damak tadınıza göre) 1 tatlı kaşığı tuz Biraz zeytinyağı 1 çay bardağı kadar su Salçalı sos için: 4 yemek kaşığı domates salçası Su (salçayı inceltmek için) Biraz tuz Üzeri için: Tereyağı Ayrıca: 3 adet boş pide Domates Biber Hazırlanışı: Bir kapta kıyma, soğan, galeta unu, karbonat, baharatlar, tuz ve zeytinyağını iyice yoğurun.Harca biraz su ekleyip yoğurmaya devam edin.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.Köfteleri tepsiye dizin ve buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.Bir tavada tereyağını eritin ve köfteleri kızartın.Pideleri küp küp doğrayın ve tavada biraz ısıtıp kıtırlaştırın.Bir kapta domates salçası, su ve tuzu karıştırarak salçalı sosu hazırlayın.Servis tabağına pideleri yerleştirin.Üzerine salçalı sostan gezdirin.Kızarmış köfteleri pidelerin üzerine dizin.Erimiş tereyağı ile köftelerin üzerini gezdirin.Dilimli domates ve biber ile süsleyerek servis yapın. Püf Noktaları: Köfte harcını iyice yoğurmak önemlidir. Bu sayede köfteler dağılmadan pişer.Köfteleri kızartırken çok fazla yağ kullanmamaya dikkat edin.Pideleri fırında ısıtmak daha lezzetli bir sonuç verebilir.Domates sosunu dilerseniz baharatlar ile tatlandırabilirsiniz. BURSA PİDELİ KÖFTE TARİHÇESİ Bursa mutfağının en gözde lezzetlerinden biri olan pideli köfte, sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da tanınan ve beğenilen bir yiyecektir. Köftelerin pide üzerinde servis edilmesiyle oluşan bu lezzet, doyurucu ve pratik oluşuyla da ön plana çıkar. Tarihçesi: Pideli köftenin tam olarak ne zaman ortaya çıktığına dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, 19. yüzyılda Bursa'da yaygınlaştığı bilinmektedir. Kayhan Çarşısı'nda bulunan köftecilerin, zamanla köfteleri pide üzerinde sunmaya başlamasıyla pideli köfte ortaya çıkmıştır. Bu lezzet, kısa sürede tüm Bursa'ya yayılmış ve şehrin simgelerinden biri haline gelmiştir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.