Bursa'da zehir saçan derede alarm! Balık ölümleri yaşanıyor

Bursa'nın Kestel ilçesinde, fabrika atıklarının bırakıldığı iddia edilen Serme Deresi çevresinde ciddi bir çevre kirliliği yaşanıyor. Derede yaşanan balık ölümleri ve derenin suyunun rengi bölge sakinlerinin yaşam kalitesini etkiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 10:05
Kaynak: İHA
Bursa'da zehir saçan derede alarm! Balık ölümleri yaşanıyor

Bursa’da Serme Deresi, Gölbaşı Gölü'nden doğarak Nilüfer Çayı ile birleşiyor. Ancak, son dönemde fabrikaların sanayi atıkları nedeniyle derede ciddi bir kirlenme gözlemleniyor. Tarım alanlarının sulama kaynağı olan derenin suyunun koyulaşması ve balıkların ölmesi, bölge halkını endişelendiriyor.

Bölge halkı şikayetçi

Kestel ilçesinde vatandaşlar, derenin geçtiği bölge boyunca kimyasal ve boya atıkları nedeniyle suyun kirletildiğine dikkat çekiyor. Ancak, bu sorunun çözülmesi için Kestel Belediyesi ve diğer yetkililerden herhangi bir destek almadıklarından şikayet ediyorlar. Derenin balık tutmaya gelen ziyaretçileri, karşılaştıkları kötü manzara nedeniyle oltalarını açmadan geri dönmek zorunda kalıyorlar.

“Bursa’nın büyük bir kısmı bu suyu kullanıyor”

Bölge sakinlerinden İrfan Dağlı, "Burada 4 yıldır yaşıyorum ve bu süre zarfında böyle bir kirliliğe şahit olmadım. Dün, derenin kötü kokusu dayanılmaz hale geldi. Yetkililere başvurduk ama bizi başka yerlere yönlendirdiler. 'Müdürlerimiz yok, başka birini arayın' dediler ve kimse bizimle ilgilenmedi. Derenin durumu içler acısı; balıklar su yüzeyine çıktı.

Bu derenin suyu ile bahçeler sulanıyor ve Bursa'nın büyük bir kısmı bu sulama suyunu kullanıyor. Kokudan duramıyoruz ve yetkililerden yardım istedik ama kimse ilgilenmedi. Kimyasal atıkların hangi fabrikalardan geldiğini bilmiyoruz ama sorun oradan kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.