Bursa’da kasaplık yapan Ali Güneş, kıyma ve et ürünleri alırken tazelik, renk, koku ve yağ oranına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, güvenilir kasapları tercih ederek hileli ve kalitesiz ürünlerden kaçınılması gerektiğini belirtti.
Haber Giriş Tarihi: 05.11.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2024 10:41
Muhabir:
Nagihan ER
Bursa’da baba mesleği kasaplıkla uğraşan Ali Güneş, kıyma ve et ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları paylaştı. Vatandaşların et ve kıyma alırken, kalitesiz ve hileli ürünlerle karşılaşmaması adına bilinçli seçimler yapması gerektiğini belirten Güneş, doğru kasap seçiminin bu konuda büyük rol oynadığını vurguladı.
İLK ADIM: GÜVENİLİR KASAP SEÇİMİ
Kasaplık mesleğiyle uzun yıllarını geçiren Ali Güneş, etin kalitesinin büyük ölçüde kasabın güvenilirliğine bağlı olduğunu söyledi. Güneş, “Hileli ürünlerden kaçınmak için güvenilir, tanınmış kasapları tercih edin. Kasabın hijyenik koşullarına ve etin nasıl saklandığına dikkat edin. Taze et, düzgün koşullarda saklandığında hem sağlıklı olur hem de lezzetli olur” dedi.
KIYMA ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Kasap Güneş, kıyma alırken dikkat edilmesi gereken bazı ipuçlarını ise şu şekilde sıraladı:
Taze kıyma, parlak kırmızı renkte olur. Eğer kıyma kararmış ya da donmuş bir görüntüdeyse, bu ürünün taze olmadığını gösterebilir.
Kıyma alırken, kokusuna dikkat etmek gerekir. Taze etin kokusu hafif ve ferah olmalıdır. Keskin, ekşimsi bir koku, etin bozulmuş olabileceğinin bir işaretidir.
İyi bir kıymanın içinde belirli bir yağ oranı olmalıdır. Etin yüzde 80-85’i kırmızı et, yüzde 15-20’si ise yağ olmalıdır. Yağ oranı fazla ya da az olan kıymalar, ya lezzet kaybı yaratır ya da daha sağlıksız olabilir.
Kıyma, düzgün bir dokuda ve yapıda olmalıdır. Kıyma fazla su bırakıyor ve dağılma yapıyorsa, içinde su ve koruyucu madde bulunabilir. Bu, etin kalitesiz olduğu anlamına gelir.
“ETİKET BİLGİLERİNE DİKKAT EDİN!”
Kasapların, et ürünlerini müşterilerine sunarken etiket bilgilerini doğru şekilde vermesi gerektiğine dikkat çeken Güneş, "Etiketler, ürünün kaynağı hakkında bilgi verir. Kasabınızın etiket bilgilerine dikkat edin ve özellikle ürünlerin menşei, üretim tarihi ve son kullanım tarihini kontrol edin" diyerek uyarılarda bulundu.
Sonuç olarak, kıyma ve et alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar arasında ürünün tazeliği, kokusu, yağı ve doğru kasap seçimi yer alıyor.
Kasap Ali Güneş, tüketicilerin, sağlıklı ve kaliteli et ürünleri almak için güvenilir kasapları tercih etmelerini ve ürünlerin özelliklerini dikkatlice incelemelerini önerdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa’da kıyma ve et alırken bunlara dikkat!
Bursa’da kasaplık yapan Ali Güneş, kıyma ve et ürünleri alırken tazelik, renk, koku ve yağ oranına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, güvenilir kasapları tercih ederek hileli ve kalitesiz ürünlerden kaçınılması gerektiğini belirtti.
Bursa’da baba mesleği kasaplıkla uğraşan Ali Güneş, kıyma ve et ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları paylaştı. Vatandaşların et ve kıyma alırken, kalitesiz ve hileli ürünlerle karşılaşmaması adına bilinçli seçimler yapması gerektiğini belirten Güneş, doğru kasap seçiminin bu konuda büyük rol oynadığını vurguladı.
İLK ADIM: GÜVENİLİR KASAP SEÇİMİ
Kasaplık mesleğiyle uzun yıllarını geçiren Ali Güneş, etin kalitesinin büyük ölçüde kasabın güvenilirliğine bağlı olduğunu söyledi. Güneş, “Hileli ürünlerden kaçınmak için güvenilir, tanınmış kasapları tercih edin. Kasabın hijyenik koşullarına ve etin nasıl saklandığına dikkat edin. Taze et, düzgün koşullarda saklandığında hem sağlıklı olur hem de lezzetli olur” dedi.
KIYMA ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Kasap Güneş, kıyma alırken dikkat edilmesi gereken bazı ipuçlarını ise şu şekilde sıraladı:
Taze kıyma, parlak kırmızı renkte olur. Eğer kıyma kararmış ya da donmuş bir görüntüdeyse, bu ürünün taze olmadığını gösterebilir.
Kıyma alırken, kokusuna dikkat etmek gerekir. Taze etin kokusu hafif ve ferah olmalıdır. Keskin, ekşimsi bir koku, etin bozulmuş olabileceğinin bir işaretidir.
İyi bir kıymanın içinde belirli bir yağ oranı olmalıdır. Etin yüzde 80-85’i kırmızı et, yüzde 15-20’si ise yağ olmalıdır. Yağ oranı fazla ya da az olan kıymalar, ya lezzet kaybı yaratır ya da daha sağlıksız olabilir.
Kıyma, düzgün bir dokuda ve yapıda olmalıdır. Kıyma fazla su bırakıyor ve dağılma yapıyorsa, içinde su ve koruyucu madde bulunabilir. Bu, etin kalitesiz olduğu anlamına gelir.
“ETİKET BİLGİLERİNE DİKKAT EDİN!”
Kasapların, et ürünlerini müşterilerine sunarken etiket bilgilerini doğru şekilde vermesi gerektiğine dikkat çeken Güneş, "Etiketler, ürünün kaynağı hakkında bilgi verir. Kasabınızın etiket bilgilerine dikkat edin ve özellikle ürünlerin menşei, üretim tarihi ve son kullanım tarihini kontrol edin" diyerek uyarılarda bulundu.
Sonuç olarak, kıyma ve et alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar arasında ürünün tazeliği, kokusu, yağı ve doğru kasap seçimi yer alıyor.
Kasap Ali Güneş, tüketicilerin, sağlıklı ve kaliteli et ürünleri almak için güvenilir kasapları tercih etmelerini ve ürünlerin özelliklerini dikkatlice incelemelerini önerdi.
Kaynak: Nagihan ER
Son Haberler
Billur Kalkavan'ın kardeşi Rıza Kalkavan, sahte alkol kurbanı oldu
Bursalılar yeni asgari ücret ile ilgili ne düşünüyor?
Yeni asgari ücret belirlendi! Gözler en düşük emekli maaşında...