Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kasap

Bursa Hayat Gazetesi - Kasap haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kasap haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa’da kıyma ve et alırken bunlara dikkat! Haber

Bursa’da kıyma ve et alırken bunlara dikkat!

Bursa’da baba mesleği kasaplıkla uğraşan Ali Güneş, kıyma ve et ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları paylaştı. Vatandaşların et ve kıyma alırken, kalitesiz ve hileli ürünlerle karşılaşmaması adına bilinçli seçimler yapması gerektiğini belirten Güneş, doğru kasap seçiminin bu konuda büyük rol oynadığını vurguladı. İLK ADIM: GÜVENİLİR KASAP SEÇİMİ Kasaplık mesleğiyle uzun yıllarını geçiren Ali Güneş, etin kalitesinin büyük ölçüde kasabın güvenilirliğine bağlı olduğunu söyledi. Güneş, “Hileli ürünlerden kaçınmak için güvenilir, tanınmış kasapları tercih edin. Kasabın hijyenik koşullarına ve etin nasıl saklandığına dikkat edin. Taze et, düzgün koşullarda saklandığında hem sağlıklı olur hem de lezzetli olur” dedi. KIYMA ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ? Kasap Güneş, kıyma alırken dikkat edilmesi gereken bazı ipuçlarını ise şu şekilde sıraladı: Taze kıyma, parlak kırmızı renkte olur. Eğer kıyma kararmış ya da donmuş bir görüntüdeyse, bu ürünün taze olmadığını gösterebilir. Kıyma alırken, kokusuna dikkat etmek gerekir. Taze etin kokusu hafif ve ferah olmalıdır. Keskin, ekşimsi bir koku, etin bozulmuş olabileceğinin bir işaretidir. İyi bir kıymanın içinde belirli bir yağ oranı olmalıdır. Etin yüzde 80-85’i kırmızı et, yüzde 15-20’si ise yağ olmalıdır. Yağ oranı fazla ya da az olan kıymalar, ya lezzet kaybı yaratır ya da daha sağlıksız olabilir. Kıyma, düzgün bir dokuda ve yapıda olmalıdır. Kıyma fazla su bırakıyor ve dağılma yapıyorsa, içinde su ve koruyucu madde bulunabilir. Bu, etin kalitesiz olduğu anlamına gelir. “ETİKET BİLGİLERİNE DİKKAT EDİN!” Kasapların, et ürünlerini müşterilerine sunarken etiket bilgilerini doğru şekilde vermesi gerektiğine dikkat çeken Güneş, "Etiketler, ürünün kaynağı hakkında bilgi verir. Kasabınızın etiket bilgilerine dikkat edin ve özellikle ürünlerin menşei, üretim tarihi ve son kullanım tarihini kontrol edin" diyerek uyarılarda bulundu. Sonuç olarak, kıyma ve et alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar arasında ürünün tazeliği, kokusu, yağı ve doğru kasap seçimi yer alıyor. Kasap Ali Güneş, tüketicilerin, sağlıklı ve kaliteli et ürünleri almak için güvenilir kasapları tercih etmelerini ve ürünlerin özelliklerini dikkatlice incelemelerini önerdi.

Bir ilde kırmızı ete yüzde 30 indirim Haber

Bir ilde kırmızı ete yüzde 30 indirim

Samsun’un Terme ilçesindeki kasaplar kırmızı ete yüzde 30 indirim yaptı. Kâr paylarını kısan 10 kasabın ortak fiyat tarifesine göre satış yaptığı ilçede, vatandaşlar uygun fiyata kırmızı ete ulaştı. Ortalama fiyatlara göre, dana kemikli etin kilogramı 450 TL’den 350 TL’ye, dana kemiksiz etin kilogramı 550 TL’den 390 TL’ye, dana kıymanın kilogramı 550 TL’den 390 TL’ye, dana kuşbaşının kilogramı 550 TL’den 390 TL’ye geriledi. “YÜKSEK RAĞBET OLUŞTU” Kasaplardaki tüm ürünlerin helal kesim olup, yetkili sertifikalarla satışa sunulduğunu belirten kasap işletmecisi Rıfat Alemdar, “İçerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlardan dolayı halkımızın kırmızı ete ulaşması zorlaşmıştı. Et tedarikçimizin de desteğiyle kasaplar olarak ortak fiyat tarifesiyle halkımıza uygun ve kaliteli eti ulaştırmayı amaçladık. Kampanyamızın 3. gününde yüksek rağbet oluştu. Kırmızı et grubunda yüzde 30 indirim büyük bir rakam. Kaliteli eti uygun fiyata halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi. “HAK ETTİĞİ FİYATLARA GERİLEMİŞ” Kasaptan 2 kilogram dana kıyma alan Serkan Orman ise kırmızı ete yapılan indirim hakkında şu ifadeleri kullandı: “Mahallemiz kasabında gerçekleştirilen indirimi duydum ve 2 kilogram kıyma aldım. Bu alışverişi geçtiğimiz hafta yapsaydım bin TL ödeyecektim, şimdi ise 780 TL ödedim. Tarım ve hayvancılığın bu kadar yaygın olduğu ülkemizde kırmızı et, hak ettiği fiyatlara gerilemiş.”

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.