Bursa’da iyi olacak hastanın ayağına doktor gidiyor

Bursa Keles'te doktor Mirsad Beadini, köylülerin sağlık sorunlarını yerinde tespit ederek tedavi ediyor. Hasat zamanı doktora gidemeyen çiftçileri doktor Beadini tarlalarına giderek muayene ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 11:27
Kaynak: İHA
Bursa’da iyi olacak hastanın ayağına doktor gidiyor

Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Kocakovacık köyünde, hasat sezonunun yoğunluğu nedeniyle sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken çiftçilere yönelik etkileyici bir uygulama hayata geçirildi.

Keles İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli aile hekimi Dr. Mirsad Beadini, her ay düzenli olarak köye gelmekte, ancak hasat zamanı kimsenin muayeneye gelemediğini öğrenince muhtar Mustafa Ferik'in önerisiyle tarlalara gitme kararı aldı.

Bu sayede, doktor Beadini tarlalarında çalışan vatandaşların yanına giderek muayenelerini gerçekleştirdi.

Dr. Beadini, köylülerin şaşkınlıkla karşıladığı bu hizmette, ihtiyaç duyanların şikayetlerini dinleyip gerekli tedavileri uygularken, sağlığı yerinde olanların da genel muayenelerini yaptı.

Muhtar, reçeteleri alarak köylülerin ilaçlarına ulaşmalarını sağladı. Dr. Beadini, bu deneyimin hem kendisi hem de köylüler için oldukça keyifli geçtiğini belirtirken, kışın zor şartlarda ev ziyaretleri yapmalarının önemine de dikkat çekti.

Köy sakinleri, bu değerli hizmet için aile hekimlerine minnettarlıklarını ifade ederek, sağlıklarını önemseyen bir yaklaşımın, tarım sezonunun yoğunluğuna rağmen sağlık hizmetlerine erişimlerini artırdığını vurguladılar.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.