#Keles

Bursa Hayat Gazetesi - Keles haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Keles haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa Teknik Üniversitesi ile Keles Belediyesi arasında imzalar atıldı Haber

Bursa Teknik Üniversitesi ile Keles Belediyesi arasında imzalar atıldı

Kamu ve özel sektörle, ortak çalışmalarda buluşan Bursa Teknik Üniversitesi, paydaş ağını genişletiyor. Bu kapsamda son olarak BTÜ ile Keles Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol imza töreni, BTÜ ev sahipliğinde gerçekleşti. Protokolü, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ve Keles Belediye Başkanı Ali Doğru imzaladı. Protokol imza töreninde konuşan Rektör Naci Çağlar, bu tür iş birliklerini çok önemsediklerini vurguladı. Rektör Çağlar, “Geçmiş dönemde BTÜ bünyesinde de çalışan Sayın Başkan, Üniversitemizin akademik gücünün ve gelişmiş altyapısının yakın şahididir. Bu kapsamda da kendileriyle bugün bir protokol imzaladık. Bu protokol, Bursa Teknik Üniversitesi ile Keles Belediyesi arasında bilim, kültür, sanat ve spor alanında iş birliğini geliştirme, belirli projelerde ortak hareket etme ve her iki kurumun tesis ve imkânlarını belirli amaçlar doğrultusunda kullanmayı kapsıyor. Protokolümüzün her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Keles Belediye Başkanı Ali Doğru ise BTÜ’nün çalışmalarının yakın şahidi olduğunu, imzalanan protokol ile iş birliğinin daha da pekiştirildiğini söyledi. TEKNOLOJİ GELENEKSEL ÜRETİMLE BULUŞTURULACAK BTÜ ile Keles Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında; Keles yöresinin kalkınmasına destek sağlamak amacıyla; tarımda teknolojik gelişmeler, yenilenebilir enerji, kültürel mirasın teknoloji ile geliştirilmesi, kırsal turizm, orman endüstrisi ve kırsal kalkınmaya yönelik alanlarda TÜBİTAK, BEBKA ve Avrupa Birliği projeleri geliştirilecek. Yine eğitim öğretim faaliyetleri, yenilikçi tasarım ve teknolojilerle geleneksel üretimin buluşturulabilmesi, bilimsel ve teknolojik araştırma ve geliştirmeler, Ar-Ge faaliyetleri ve topluma hizmet uygulamalarına yönelik ortak projeler yapılacak.  Katma değerli ürünlerin üretimine ve geliştirilmesine yönelik Belediye ve Üniversite atölyeleri ile laboratuvarının, ücretsiz kullanılabilmesi sağlanacak. Protokol, belediyeye ait tesislerde Üniversite öğrencileri ve personeline indirim, salon ve etkinlik alanların kullanılabilmesi gibi maddeleri de içeriyor.

Bursalılar serinlemek için orayı tercih ediyor! Haber

Bursalılar serinlemek için orayı tercih ediyor!

Sıcak havalardan bunalan vatandaşlar, serinlemek için Bursa'nın Keles ilçesindeki Kocayayla'yı tercih ediyor. Keles'e 5 kilometre uzaklıkta olan Kocayayla, Uludağ'ın güney yamacında bin 100 metre rakımda yer alıyor. Sıcak havaların etkisinin her geçen gün artmasıyla serinlemek isteyenler Kocayayla'nın yolunu tutuyor. Kocayayla'ya gelenler konaklamak için bungalov evlerde, çadırlarda, karavanlarda kalabiliyorlar. Kocayayla'ya serinlemeye gelen insanlar, kendilerini aynı zamanda tarihi bir atmosferin içinde de buluyorlar. Türk toplumunun mihenk taşlarından bir tanesi olan Orhun Kitabeleri'nin bir kopyası burada bulunuyor ve ziyaretçiler haftanın her günü bu eserleri görme şansını yakalıyor. Vatandaşlar serinlemek için geldikleri bu yayladan sonra bölgenin yakınlarındaki tarihi Gelemiç köyünü, Gököz Göleti'ni, Yakup Çelebi Hamamı'nı, Baraklı Göleti'ni, Keles Göleti'ni, alabalık restoranları ile ünlü Pınarcık ve Dağdibi köylerini, ve Belenören köyünde bulunan Kültür Evi'ni görebiliyor. "BURSA'DA 32-33 DERECELİK SICAKLIK VARKEN BURADA HAVA KAPALI, SERİN VE YAĞMUR YAĞIYOR" Tarihe tanıklık eden bir yaylada olduklarını vurgulayan İzzet Battır, “Orhangazi'nin düğününün yapıldığı, Osmangazi'nin ilk otağının kurulduğu bin 200 metrekare Keles Kocayayla'dayız. Kocayayla tarihiyle, doğasıyla, manzarasıyla, serinliğiyle tabiat harikası bir bölge. Bu bölgeler 21 günde insanın kanının temizlendiği iddia edilen bir oksijene sahip. Biz her sene bungalovlarda konaklamaya geliyoruz. Yiyecek içeceklerimizi şehir merkezinden getiriyorduk fakat bu sene restoran açıldığını gördük. Restoranda kahvaltı, akşam, öğlen yemeği ve aktivitelerle güzel bir tesis açılmış. Eşlerimizde yemek yapmayacağı için tatili çok daha keyifli geçireceği bir ortam haline getirilmiş. Bursa'da 32-33 derecelik sıcaklık varken burada hava kapalı, serin ve yağmur yağıyor. Herkesi buraya görmeye davet ediyor” dedi. Nihal Karatoyuk, ara sıra bungalov evlerde konakladıklarını söyleyerek, “Çok keyifli ve serin bir ortam. Burada hafta sonu şenlikler yapılıyor. Şenliklere katılmak ayrı keyifli. Buranın doğası ve serinliği çok güzel. Severek geliyoruz. Tesisler çok donanımlı, içerisinde her türlü ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Geldiğimizde herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Daha önceden geldiğimizde restoran kapalıydı, şimdi açılmış. Bizim için bir artı oldu. Burası çok güzel tasarlanmış” dedi. Kütahya'dan Kocayayla'ya gelen Mehmet Ali Anatoprak ise “Buraya ilk defa geliyorum tesis son derece güzel. Bungalov evler iyi şekilde tasarlanmış. Burada kalmaktan çok memnunum. Bundan sonra tatil planımızın içerisinde yer alacak. Ormanın içerisinde oksijeni bol bir ortam" diye konuştu.  

Kocayayla'da bungalov ev var mı? Kocayayla'da bungalov fiyat tarifesi nedir? Haber

Kocayayla'da bungalov ev var mı? Kocayayla'da bungalov fiyat tarifesi nedir?

Bursa'nın eşsiz doğal güzellikleriyle öne çıkan Keles ilçesinde yer alan Kocayayla Turizm Tesisi, hem tarihi dokusu hem de modern konaklama imkanlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Uludağ'ın güney yamacında, 1.100 metre rakımda yer alan tesis, şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenler için ideal bir alternatif. BUNGALOV EVLERDE KONFORLU KONAKLAMA Tesis içerisinde yer alan iki katlı bungalov evler, konuklarına hem doğayla iç içe hem de konforlu bir konaklama imkanı sunuyor. Her bir bungalov evde; Tam donanımlı mutfak: Misafirler, kendi yemeklerini hazırlayabilmek için gerekli tüm ekipmana sahip mutfaklarda yemek pişirebilirler. Barbekü alanı: Bungalov evlerin hemen dışında yer alan barbekü alanlarında keyifli barbekü partileri düzenleyebilirsiniz. Isıtma, elektrik ve su: Tüm bungalov evlerinde merkezi ısıtma, elektrik ve su sistemi bulunmaktadır.Doğayla İç İçe Aktiviteler Kocayayla Turizm Tesisi, sadece konaklama hizmeti vermekle kalmıyor, aynı zamanda ziyaretçilerine birçok aktivite imkanı da sunuyor. Doğa yürüyüşleri: Tesisin çevresindeki ormanlık alanlarda düzenleyebileceğiniz doğa yürüyüşleriyle hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Bisiklet ve ATV turları: Tesisin sağladığı bisiklet ve ATV’lerle çevreyi keşfe çıkabilirsiniz. Rafting: Yakınlardaki Kocasu Çayı’nda rafting yaparak adrenalin dolu anlar yaşayabilirsiniz. Tarihi ve doğal güzellikleri keşfetme: Tesisin yakın çevresinde bulunan tarihi Gelemiç Köyü, Gököz Göleti, Yakup Çelebi Hamamı, Baraklı Göleti, Keles Göleti ve alabalık restoranlarıyla ünlü Pınarcık ve Dağdibi köylerini ziyaret edebilirsiniz. Ek Hizmetler Kamp ve karavan alanı: Çadır veya karavanıyla gelen misafirler için özel olarak ayrılmış alanlar bulunmaktadır. Kafeterya: Tesis içerisinde yer alan kafeteryada kahvaltı ve yemek hizmeti verilmektedir. Boz-üy çadırları: Geleneksel boz-üy çadırlarında konaklama imkanı sunulmaktadır. Turizm danışma bürosu: Tesis hakkında ve çevredeki gezilecek yerler hakkında bilgi almak için anfi tiyatronun zemin katında yer alan turizm danışma bürosunu ziyaret edebilirsiniz. Orhun Yazıtları: Tesisin yakınında bulunan Orhun Yazıtları, Türk tarihine ilgi duyanlar için önemli bir ziyaret noktasıdır.Rezervasyon ve Bilgi Kocayayla Turizm Tesisi hakkında daha detaylı bilgi almak ve rezervasyon yapmak için Keles Belediyesi'nin resmi web sitesini ziyaret edebilir veya 0224 8612052 numaralı telefonu arayabilirsiniz. FİYAT TARİFESİ Keles Kocayayla'da bulunan bungalov evlerin fiyat tarifesi belirli zamanlarda değişkenlik gösterebilmektedir. Günlük fiyatı ise 1000 TL ile 2000 TL arasında bulunuyor. Keles Kocayayla Turizm Tesisi, hem doğal güzellikleri hem de tarihi zenginlikleriyle unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor.

Bursa Kocayayla nerede, nasıl gidilir? Kocayayla’da hangi aktiviteler yapılır? Haber

Bursa Kocayayla nerede, nasıl gidilir? Kocayayla’da hangi aktiviteler yapılır?

Bursa Kocayayla kent için tarihsel bir öneme sahip bölgedir. Yöre halkı tarafından Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarında Osman Gazi ve Orhan Gazi’ye ev sahipliği yaptığına inanılan Kocayayla’da özellikle Orhan Gazi’nin Nilüfer Hatunla evlilik düğününün yapıldığı düşünülmektedir. BURSA KOCAYAYLA NEREDE? Kocayayla Bursa’nın Keles ilçesinde bulunmaktadır. Uludağ’ın güney yüzünde yer alan Kocayayla Keles ilçesine 4 kilometre, Bursa kent merkezine ise 65 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Kocayayla bin 225 metre rakımda bulunmakta ve 40 dekar alan yayılmış bir bölgedir. KOCAYAYLA’YA NASIL GİDİLİR? Bursa şehir merkezinden Keles Kocayayla’ya gitmek oldukça basittir. Acemler-Bursaspor Metro İstasyonu’nun yanında bulunan aktarma merkezinden kalkan minibüsler ile Keles araçlarına binerek Kocayayla’ya ulaşılmaktadır. BURSA KELES KOCAYAYLA’DA NE YAPILIR? 400 bin kilometrekaralik bir alanda bulunan Kocayayla günümüzde ilçe halkının yanından Bursa’da yaşayanlarında en fazla ziyaret ettiği bölgeler arasında yer almaktadır. Özellikle yaz aylarında birçok kurum ve dernek çeşitli etkinliklerini burada yapmaktadır. Kocayayla Şenlikleri olarak bilinen şenliklerde burada  yapılmaktadır ve aynı gün içerisinde 25-30 bin kişiye kadar ziyaretçiyi ağırlayabilmektedir. Bölge daha çok piknik yapmak için kullanılmaktadır. KOCAYAYLA’DA HANGİ OLANAKAR BULUNUR, GİRİŞLER ÜCRETLİ Mİ? Kocayayla’da piknik yapmak isteyenler için birçok olanak sağlanmıştır. Girişlerin ücretsiz olduğu bölge yılın her dönemi ziyarete açıktır. Piknik yapmak için piknik masası, mangal, çocuk parkı ve mescit alanlarının yanı sıra kamp ve karavan alanı ile tuvalet imkanlarını da bünyesinde barındırmaktadır. Kocayayla’da Keles Belediyesi ve Orman İşletmesi tarafından muhtelif spor alanları, masa-bank, ocak, restaurant, kır kahvesi, büfenin yanında şehir şebekesinden ayrı olarak su getirilmiştir. Bu sayede Kocayayla bölgeyi ziyaret edenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek niteliktedir. GELENEKSEL KOCAYAYLA ŞENLİKLERİ Kocayayla’da geleneksel şenliklerin yanı sıra siyasi partiler, dernekler ve çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından da zaman zaman Kocayayla’ da büyük şölenler tertip etmektedir. Yaylada yağlı güreş, cirit ve boğa güreşi müsabakaları yapılmaktadır. Bu şölenlerle birlikte Kocayayla, her yaz mevsiminde ortalama 200 bin kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçiye destek Haber

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçiye destek

Türkiye'de bir ilke imza atarak makamını ilçelere taşıyan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, verdiği müjdelerle de vatandaşın yüzünü güldürdü. Dağ ilçelerinde tarım, hayvancılık, kırsal turizm ve kültürel faaliyetlerle ayağa kaldıracaklarını belirten Başkan Bozbey, yapılacak desteklerle şehirden köye geri göçü sağlayacaklarını söyledi. Bozbey'e saman ve hayvan desteği için Keles’e gelen Tarım Peyzaş A.Ş.’nin kamyonlarının yanında vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların isteklerini ve şikayetlerini dinleyen Başkan Bozbey, kendisinden destek isteyen yaşlı bir kadının ise isteğini anında yerine getirilmesini sağladı. Vatandaşlarla yaptığı sohbette hayvancılığı çoğaltacaklarını belirten Başkan Bozbey, “BESAŞ olarak biz buradaki süt tesisimiz için süt alımını yapıyoruz. Fiyatları da köylümüzün de gelirini yükseltmek için yukarıya çekeceğiz. İşleyip bir çok yerdeki BESAŞ büfelerimizde satıyoruz. Sütünden yoğurduna, peynirinden kaşarına kadar en kaliteli ürünleri üretiyoruz. Daha farklı ürünleri de ortaya çıkaracağız. Biz en sağlıklı ürünü vatandaşımıza, vatandaşımızdan aldığımız süt veya diğer malzemelerle üreterek ulaştırıyoruz. Süt konusunda köylümüzün hayvancılıktan vazgeçmesini değil, tam tersine hayvancılığı arttırarak devam etmesini istiyoruz. Onun için elimizden gelen desteği sağlayacağız. Buradaki gençlerin gelirlerini yükseltirsek, şehirlere göçlerinin önüne geçmiş oluruz. Onun için çabalıyoruz” diye konuştu. Başkan Bozbey, yaptıkları ve yapacakları destekleri açıkladı. Bozbey, “Çiftçimize ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşımıza hem saman desteği, hem de küçükbaş hayvan konusunda destek veriyoruz. Zaten bundan önce de yaptıklarımız var. Ama bundan sonra bunları daha planlı bir şekilde bütün köylerimize, hayvancılığı yapmak isteyen hemşerilerimize ulaştırıp oralarda aile işletmeleri adı altında bu aile işletmelerini çoğaltarak hem gelirlerinin artmasını aynı zamanda da kendilerinin de bulundukları yerlerde güvenli bir yaşam sürmesini arzu ediyoruz. Dağ yöresi son derece önemli bir yer. Burada turizm, hayvancılık, özellikle tarım yapılıyor. Bugün buranın kirazı Avrupa’ya da ihraç ediliyor. Birçok yere gidip özel stantlarda satılıyor. Ama biraz daha tanıtmamız lazım” diye konuştu. “ARTIK GENÇLER, KÖYLERE GÖÇ EDECEK” Yakın süre içinde bir kooperatif kurarak gereken desteği profesyonel olarak vereceklerini belirten Başkan Bozbey, “Biz de elimizden gelenin fazlasını vereceğiz. Bu sayede artık gençler şehre değil, şehirden gerisin geriye buraya yerleşecekler. Hem burada gelirlerini yükseltecekler aynı zamanda sağlıklı huzurlu bir yaşam sürecekler. Bunun yanında tabi sosyal imkanları ve kültürel imkânları da çoğaltmayı planlıyoruz. Bu yöremiz hem yaşanabilir aynı zamanda da temiz bir havayı soluduğumuz gibi sağlık bir hayat sürmemiz anlamında da önemli bir yer bunu mutlaka başaracağız ve sağlayacağız” dedi. Başkanın yapmış olduğu açıklamadan mutluluk duyan vatandaşlar, ‘Sizlere çok güveniyoruz. Allah sizden bin kere razı olsun” diye temennide bulundu.

Bursa'da hasat erken başladı! 60 liradan alıcı buluyor Haber

Bursa'da hasat erken başladı! 60 liradan alıcı buluyor

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'te ahududu hasadı bu yıl 20 gün erken başladı. Olumsuz hava şartlarından dolayı ahududuların birden olgunlaştığını gören çiftçiler erken hasada başlamak durumunda kaldı. Çoğunluğu aile işletmelerinden olan Keles'te mevsimlik işçilerin de bulunamamasıyla birlikte mahsullerin dalında kalabilme ihtimali olduğunu ifade eden çiftçiler, hasadı yetiştirememe durumunda ürünlerin bir kısmının ziyan olabileceklerini söyledi. Yaz ve sonbahar aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan ahududunun kilogramının 60 liradan satıldığı kaydedildi. Hava şartlarından dolayı ahududuların bu sene erken olduğu belirten Ali Dündar ürünün ziyan olduğunu söyledi. Kendi bahçesinde ahududu yetiştiren Dündar, "Organik toprağımızda ahududu var. 2 çeşit ahududu var. Biri yediveren diğeri normal. Normali bir kere olan mahsul olduğu için en çok tercih edilendir. Normal ahudududan en çok reçel yapılır. Bu ahududuyu her yerde bulamazsınız. Gelen müşterilerimize memnuniyetle veriyoruz. Her yıl daha fazlasını tercih ediyorlar ama elimizden gelen imkanımız bunlardır. Bu kadar tedarik yapabiliyoruz. Bu sene kilogramı 60 liradan sattık. Hava şartlarından dolayı meyveler birden oldu. Ahududunun olmasına daha 20 gün vardı. Yetiştiremiyoruz, mahsuller dökülüyor. Eleman bulma sıkıntısı çekiyoruz. Köyler bitiyordu; insanlar dinleniyordu, ondan sonra ahududu topluyorduk. Bizim mahsulümüz ziyan olmuyordu. Şimdi ziyan oluyor. Dökülüyor ama yapacak bir şeyimiz yok. Esinti olduğu için ahududu erken oldu. Elimizden geldiğince topluyoruz" şeklinde konuştu.

Bursa'da 900 rakımlı serada yılda 3 milyon süs bitkisi üretiyor Haber

Bursa'da 900 rakımlı serada yılda 3 milyon süs bitkisi üretiyor

Bursa'nın kırsal Keles ilçesinde 900 rakımda sera kuran çiftçi Mehmet Sakarya, bölgenin iklim nedenleriyle tarıma uygun olmamasına rağmen süs bitkileri yetiştiriyor. Deniz seviyelerine göre 5 kat daha fazla verim aldığını söyleyen Sakarya, Uludağ'dan eriyen kar sularını kullanarak 1 dönüm alana 1 kilogram gübre ile sulama yapılabildiğini, seraların merkezi Yalova'da bile en az 5 kilogram gübre kullanıldığını aktardı. Yakın bölgede başka süs bitkisi üretilmediğinden toprakta hastalık olmadığını kaydeden Sakarya ayrıca, bölgeden çıkan ürünlerin daha uzun ömürlü olduğunu ifade etti. “KAMU BİZİ DESTEKLERSE DAHA İLERİYE GİDERİZ” Üretim konusunda sorun yaşamadıklarını fakat pazarlama konusunda daha çok desteğe ihtiyaç duyduklarını söyleyen Mehmet Sakarya, “Toplamda 15 dönümde çalışıyoruz. Şu an yazlık begonya gibi yazlık bitkilerde çalışıyoruz. Nasip olursa Eylül ayında kışlık bitkilerde başlayacağız. İklimsel olarak dezavantajlı bir bölgede yaşıyoruz. Rakımın yüksek olduğu bir bölge. Bu bölgede bir değişiklik yapmak gerekiyordu. Bizim şartlarımızda açık alanda üretim yapmak biraz zor. İnsanlar bu sene fasulye ve patatesi kırağıdan dolayı ikinciyi ektiler. 6-10 Mayıs arası bir don yaşandı. Dolayısıyla örtü altı üreticiliğine geçmemiz gerekiyordu. Ufak ufak denemelerle başladık. Bu yıl bizim üretimde 7 yılımız. Üretim yapıyoruz. Ürettiklerimizle kamunun ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bu işte üretmekten daha önemlisi ürünü iyi pazarlayabilmek. Üretimde iyi bir ivme yakaladığımızı düşünüyorum. Mevsimlik üretimimizi 3 milyona çıkardık. Kamudan desteğimizi aldık. Şimdiye kadar bizi desteklediler. Biz dağın başında olduğumuz için yoldan geçen kişiye ürün satma şansımız yok. Bizim müşterimiz kamu. Kamu bizi desteklerse daha ileriye gideriz. Biz yaz döneminde kadın işçilere 450 lira yevmiye ödedik. Biz burada köyde boş olan bütün insanlara iş imkânı sağladık. 1 yıl içinde bin kişiye iş imkânı sağladık” dedi. “BU YIL 3 MİLYON ADET ÜRETİMİMİZ GERÇEKLEŞTİ” Sezonda 3 milyon adet üretim yaptıklarını ve desteklenmeleri durumunda daha da büyüyebileceklerini belirten Sakarya, “Üretici olarak 14 tane üyemiz var. Hedefimiz üreticiyi arttırmak. Üreticiyi çoğaltabilmemiz için kamunun da bize destek olması lazım. Biz burada çiçek üretiyoruz. Sebze üretimine ve topraksız tarıma da başladık. Biz bölge olarak örtü altı üreticiliğine geçmemiz gerekiyor. Kamu bize destek verirse gelişmememiz için hiçbir sebep yok. Süs bitkisi üretiminde su çok önemli bir etken. Bizim en büyük avantajımız su. Bir kilo gübreyle 1 dönüm yer suluyoruz. Yalova'da 5 kilo gübreyle 1 dönüm yer suluyorlar. Dezavantajlarımız olduğu kadar avantajlarımız da var. Bulunduğumuz konum mevsimlik bitki üretimi için çok güzel. Bu avantajı fark ettik. Yalova'dan İstanbul'dan tecrübeli insanlar da geldi. Buranın süs bitkisi üretimi için güzel bir bölge olduğunu söylediler. Bizim burada yaşadığımız en büyük zorluk pazarlama. Üretim kısmı çok kolay pazarlama için aynı şeyleri söyleyemem. Bu seneki üretimiz 3 milyon adet. Bu rakamı 1 milyona kadar düşürdük. Kamu kuruluşları ürün alımında bize destek oldular” ifadelerini kullandı. “FİYAT NEDENİYLE MÜŞTERİLER BURSA'YI TERCİH EDİYOR” Diğer bölgelere göre maliyetlerin düşük olması sebebiyle daha verimli çalıştıklarını aktaran Sakarya, “Bu işe başlarken İzmir Büyükşehir Belediyesini örnek aldık. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 5 tane kooperatifi idare ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de aynı şekilde 18 yıl boyunca kırsal bölgelerde kooperatifler kurmuşlar. Bizde bu modelleri örnek alarak bu işe giriştik. Ufak tefek aksamalar olsa da işlerimiz iyi gidiyor. Bu işin ana merkezi Yalova'dır. Biz burada aile işçiliği yaptığımız için bizim maliyetimiz oraya göre biraz daha düşük. Müşteriler bizim piyasamızın Yalova ve Bursa merkeze göre biraz daha düşük olduğu için bizi tercih ediyorlar” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.