Bursa'da Gastronomi Festivali için geri sayım

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceği Gastronomi Festivali için geri sayımı sürdürüyor. 13-14-15 Eylül tarihlerinde ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla yapılacak festival öncesinde, Bursa’nın lezzetlerini tanıtan ‘Gastronomi Tırı’, Osmangazi, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Keles, Orhangazi, Karacabey ve İnegöl’de ünlü şeflerle vatandaşlara unutulmaz tatlar sundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da Gastronomi Festivali için geri sayım

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin zengin mutfak kültürünü tanıtmak ve uluslararası alanda tanıtımını yapmak amacıyla 3. Gastronomi Festivali'ni 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Park'ta düzenleyecek.

Bu yıl ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla gerçekleştirilecek festival, uluslararası katılımlı etkinlikler, konserler, yarışmalar ve ünlü şeflerle söyleşilerle dolu bir program sunacak.

Festival öncesinde, Bursa’nın lezzetlerini tanıtmak ve halkı festivale davet etmek için hazırlanan ‘Gastronomi Tırı’, şehrin çeşitli ilçelerinde büyük ilgi gördü.

Osmangazi, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Keles, Orhangazi, Karacabey ve İnegöl’de gerçekleştirilen etkinliklerde, Şef Dr. Esat Özata ve diğer usta şefler, Bursa’nın tescilli lezzetlerini ve bu lezzetlerin hikayelerini anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız ve Bursa Kültür AŞ Genel Müdürü Yankı İçöz de bu buluşmalarda yer aldı.

Etkinliklerde, tescilli lezzetlerin tadılma fırsatı bulan Bursalılar, Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü ve Şef Dr. Aysel Gürel'in Gastro Müzik Korosu'nun konserleriyle de eğlenceli anlar yaşadı.

Bu yılki festivalde birçok yeniliğin sunulacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız, etkinliğin uluslararası düzeyde yapılacağını açıkladı. Ayrıca, festivalde kardeş şehirlerin katılımı ve sokak hayvanları için yapılan çalışmaların paylaşılacağı farkındalık çadırları kurulacak.

Bursa'nın köklü firmalarının da yer alacağı festivalde, sadece Bursa'ya özgü ürünler ve unutulmaya yüz tutmuş mutfak örnekleri sergilenecek. Işıkyıldız, tüm gastronomi tutkunlarını 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Park’a davet etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.