#Gastronomi Festivali

Bursa Hayat Gazetesi - Gastronomi Festivali haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gastronomi Festivali haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa’da dev kazanda süt helvası rekoru denemesi Haber

Bursa’da dev kazanda süt helvası rekoru denemesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, Bursa’nın özgün tatlarını tanıtmak ve dünyaya duyurmak amacıyla büyük bir etkinlik haline geldi. Festivalde, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen yaklaşık 150 şefin katılımıyla, dev bir kazanda ‘Bursa Süt Helvası’ rekor denemesi gerçekleştirildi. 5 ton civarındaki süt helvası, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından festival ziyaretçilerine ikram edildi. Bu yıl “Damağımdaki Bursa” temasıyla düzenlenen festival, Bursa’nın zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak ve global ölçekte tanıtmak amacı taşıyor. Merinos Parkı’nda Bursa Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla yapılan rekor denemesinde, 150 şef dev kazanın başına geçerek büyük bir süt helvası hazırladı. Başkan Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte dev kazanın başında yer aldı, ateşi yaktı ve dev tahta kepçelerle helvayı karıştırdı. İlk tadımı eşiyle birlikte yapan Başkan Bozbey, ardından büyük bir coşkuyla helvayı alanı dolduran misafirlere sundu. Başkan Bozbey, “Şeflerimiz bu yıl 5 ton süt helvası hazırladı. Gelecek yıllarda bu rekoru daha da yukarıya taşıyacağız. Bursa’nın coğrafi işaretli tatlısı olan süt helvasının Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alması gerektiğini düşünüyorum. Merinos Parkı’nda ve Kent Meydanı’nda 20 bin kişiye süt helvası ikram edeceğiz,” dedi. Başkan Bozbey, etkinlik sırasında mutfakta da yer aldı. Yerel şef aşçıların eşliğinde Bursa’nın geleneksel lezzetlerini hazırlamak için mutfağa geçti. Bursa Aşçılar Derneği’nin düzenlediği programda, Başkan Bozbey, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Bursa’nın coğrafi işaretli tatlılarını yapma yeteneklerini sergiledi. Başkan Bozbey ve eşi, mutfaktaki becerilerini göstererek büyük takdir topladı ve hazırlanan yemekler, misafirlere ikram edildi.

Bursa'da lezzet şöleni! 3. Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali'nin programı belli oldu Haber

Bursa'da lezzet şöleni! 3. Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali'nin programı belli oldu

Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla  ‘Gastronomi Festivali’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlenecek. Festival 13 Eylül Cuma günü kortej yürüyüşüyle başlayacak. Birçok sanatçının katılım sağlayacağı festival programı şöyle olacak: 3. BURSA GASTRONOMİ FESTİVALİ PROGRAMI 13 EYLÜL CUMA 10:00  Açılış 14:00 - 15:30 Kortej Yürüyüşü Başlangıç: Cumhuriyet Caddesi (Zafer Plaza Önü) – Bitiş: Reşat Oyal Kültür Parkı – Atatürk Stadyumu Caddesi 15:00 - 16:00 Yarışma Çadırı Yarışma - Glutensiz Süt Helvası Tadım Yarışması – Çölyak ile Yaşam Derneği Katkılarıyla 15:30 - 16:30 Merinos AKKM Doğu Kapısı Açılış Töreni ve Bursa Üreten Kadınlar Sokağı, Yabancı Kardeş Şehir Stantları ve Festival Alanının Ziyareti 16:30 - 16:50 Ana Sahne Açılış Konuşmaları 16:50-17:30 Ana Sahne Şed Töreni 17:30 -18:30 Festival Alanı Bursa Süt Helvası ile Rekor Denemesi ve Süt Helvası Dağıtımı – Bursa Aşçılar Derneği katkıları ve protokol ve tüm paydaşların katılımıyla 18:30 -19:30 Ana Sahne Gastro Söyleşi ve Tadım – Şef Dr. Esat ÖZATA Moderatörlüğünde, Prof. Dr. Fügen DURLU ÖZKAYA ve Prof. Dr. Mücahit Taha ÖZKAYA “Sağlıklı Yaşamın İksiri Zeytinyağı!” 18:30 -19:45 Yarışma Çadırı Yarışma – Protokolümüzün Yerel Şef Aşçılar Eşliğinde Bursa Yemekleri Yapması ve İkramı – Bursa Aşçılar Derneği Katkılarıyla 19:00 -20:30 Ana Sahne Bursa’nın Yaşayan Kültürü – Tavuk Alma Ritüelimiz – Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Katkılarıyla 21:00 -23:00 Ana Sahne Konser – Oğuzhan KOÇ 14 EYLÜL CUMARTESİ 10:00  Açılış 12:00 -13:00 Ana Sahne Farkındalık Etkinliği – Bursa Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Serkan DURMUŞ Moderatörlüğünde, Diyetisyen İrem ÜŞENMEZ, Diyetisyen Hilal İĞDELİ ve Dernek Genel Koordinatörü Nurevşan KARAAĞAÇ eşliğinde Altıparmak Ortaokulu Tiyatrosu “ Çölyak ile Yaşam Gösterisi” – Çölyak ile Yaşam Derneği’nin Katkılarıyla 12:00 -13:30 Yarışma Çadırı Açık Mutfak –Şef Recep KANTAR ve Yabancı Kardeş Şehirlerimizin Misafir Şefleriyle ile Muradiye Çorbası Atölyesi 13:00 -14:00 Ana Sahne Gastro Söyleşi – Doç. Dr. Sebla ARIN ENSARİOĞLU Moderatörlüğünde, Yusuf PİDECİ ile “Cantığın Hikayesi” Söyleşi 13:30 -15:00 Yarışma Çadırı Yarışma – Bursa Mutfağından Seçmeler Yarışması – Bursalı Şefler ile Unutulmaya Yüz Tutmuş Bursa Yemekleri – Bursa Aşçılar Derneği Katkılarıyla 14:00 -14:30 Ana Sahne Yarışma – Ramazan BAŞAN ile Gastro Tabu – Bursa Gastronomi ve Seyahat Derneği Katkılarıyla 14:30 -15:30 Ana Sahne Gastro Sahne ve Söyleşi – Şef Dr. Esat Özata Moderatörlüğünde, “Şef Maria EKMEKÇİOĞLU ile Çınarlık Lezzetlerle Aynı Sofrada” 15:00 -16:30 Yarışma Çadırı Yarışma – Ulusal Şefler Yarışıyor – Bursa Lezzetleri ile Füzyon Mutfağı – Bursa Aşçılar Derneği Katkılarıyla 15:30 -16:30 Ana Sahne Gastro Söyleşi – Prof. Dr. Gül SAYAN ATANUR Moderatörlüğünde, Nebil ÖZGENTÜRK ile “Bursa’nın Tarihi Kültür Mirası ve Gastronomisi – Belgesel Gösterimi ile” 16:30 -18:00 Yarışma Çadırı Açık Mutfak – Şef Sinem ÇAPRAZ (gastronomi öğrencileri ve aşçılara yönelik) 16:30 -17:30 Ana Sahne Gastro Sahne ve Söyleşi – Şef Dr. Esat ÖZATA Moderatörlüğünde, Michelin Yıldızlı Şef Serkan GÜZELÇOBAN ile “Michelin Yıldızı Serüveni, Michelin Destinasyonu ve Bursa Gastronomisi” 17:00 -18:00 Çarşı Sahne Yarışma – Hacı Hasanoğulları ile Avrupa Birliği ve Coğrafi İşaret Tescilli Bursa Siyah İncirli Baklava Yeme Yarışması 17:30 -18:30 Ana Sahne Gastro Sahne – Sahrap SOYSAL ve Melek BAYKAL ile Bursa Dudugiller Salatası – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mustafa BOZBEY ve Eşi Sn. Seden BOZBEY’in katılımıyla 18:00 -19:30 Yarışma Çadırı Yarışma – Eşler Yarışıyor (Bursa yemekleri yarışması) – BUSMEK ve Bursa Aşçılar Derneği katkılarıyla 18:30 - 19:00 Festival Alanı Mevlit Kandili Tatlı İkramı – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mustafa BOZBEY ve Eşi Sn. Seden BOZBEY’in katılımıyla 19:00 -20:00 Ana Sahne Gastro Söyleşi – Prof. Dr. Alpaslan TÜRKKAN Moderatörlüğünde, Abidin Şakir ÖZEN (BTSO Mutfak Akademi), Hakan ZİYA (Gastro Akademi), Fatih YILDIRIM (Bursa Uludağ Üniversitesi), Ayça TAYAR (Bursa Büyükşehir Belediyesi – BUSMEK) katılımlarıyla “Gastronomi Akademileri ile Gastronominin Geleceği” 20:00 -21:00 Ana Sahne Gastro Söyleşi – Ramazan BAŞAN Moderatörlüğünde, Güzin ABRAŞ (İşletmeci – Yazar), Nedim ATİLLA (Gastronomi Yazarı), Burçak ŞENER (Gastronomi Yazarı) ile “Bursa Gastronomisi” 21:00 -22:00 Ana Sahne Gastro Söyleşi - Bursa Uluslararası Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Gökhan ÇAKAR Moderatörlüğünde, “Bursa Gastronomisine Yön Verenler” Rıfat SINMAZ (Bursa Aşçılar Derneği), Selahattin CAN (Bursa Aşçılar ve Pastacılar Derneği), Emre İDRİSOĞLU (Bursa Gastronomi Derneği), Haluk DEDEOĞLU (Bursa Tüm Aşçılar Derneği), Şef Bülent BARIŞ  15 EYLÜL PAZAR 10:00  Açılış 12:00 - 13:30 Yarışma Çadırı Yarışma - Liseler Yarışıyor (Amatör Şefler Yarışıyor) Yemek Yarışması (Bursa Mutfağı) – Bursa Aşçılar Derneği Katkılarıyla 12:30 -13:00 Ana Sahne Yarışma – Kahoot! Platformunda “Çınarlık Lezzetlerle Aynı Sofrada” Emirhan YILMAZ’ın Sunumuyla 13:30 - 14:30 Çarşı Sahne Gastro Söyleşi – Bursa Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Serkan DURMUŞ Moderatörlüğünde, “Bursa Göç Mutfağı” Öğr. Gör. Hakan GÜLEÇ ve Mudanya Giritliler Ve Yanyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zehra Nur BİRİCİK 13:30 - 15:00 Yarışma Çadırı Yarışma – Akademisyen Şef Fatih YILDIRIM eşliğine “Annem ve Babamla Yemeğe Sevgi Kattık” Çocuk Yemek Yarışması 14:30 - 15:30 Ana Sahne Gastro Sahne ve Söyleşi – Şef Dr. Esat Özata Moderatörlüğünde, Şef Yağız İZGÜL ile “Mutfakta Pratik Çözümler” 15:00 - 16:30 Yarışma Çadırı Yarışma – Gelenekten Geleceğe Bursa Mutfağı Yarışması – Bursa Aşçılar Derneği Katkılarıyla 14:30 -15:30 Çarşı Sahne Gastro Söyleşi – Tuğçe AKSULU Moderatörlüğünde, Bursa’nın Çınarları Söyleşisi- Enes KAVAN Tarihi Taş Fırın, Yüksel AKTAŞ-Hacı Hasanoğulları ve Burçin BULURMAN-Gıda Mühendisi-Ömür BOZA 15:30 - 16:30 Ana Sahne Gastro Söyleşi – Gastro Bursa Dergisi Yayın Yönetmeni Önder UÇAR Moderatörlüğünde, “Bursa Gastronomisine Yön Verenler” Metin KOYUN (Bursa Profesyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği), Hasan AÇAR (Bursa’nın Meşhurları Derneği), Ercan AKMAN (Dağder Aşçılar Birliği), Adem BULUŞ (Bursa Fırıncılar ve Pastacılar Derneği) 16:30 - 18:00 Yarışma Çadırı Yarışma – Minik Şefler Yarışıyor – Bursa Fırıncılar Pastacılar ve Unlu Mamulleri Derneği Katkılarıyla 16:30 - 17:15 Ana Sahne Konser – Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Orkestrası Eşliğinde Şef Dr. Aysel Gürel ile Gastro Müzik Korosu Konseri 17:00 -18:00 Çarşı Sahne Yarışma – İkizler Börek ile Börek Yeme Yarışması 17:15 - 18:15 Ana Sahne Gastro Söyleşi – Şef Dr. Esat ÖZATA Moderatörlüğünde, Aslıhan KORUYAN SABANCI ile “Sağlıklı Beslenme” 18:00 - 19:30 Yarışma Çadırı Açık Mutfak – Şef Maxime Joseph PETIT (gastronomi öğrencileri ve aşçılara yönelik) 18:15 - 19:15 Ana Sahne Gastro Söyleşi – Prof. Dr. Ertuğrul AKSOY Moderatörlüğünde, Ömer PİRGE (Pirge) ile “Bursa Bıçağının Hikayesi” 19:15 -20:15 Ana Sahne Gastro Sahne ve Söyleşi – Şef Dr. Esat Özata Moderatörlüğünde, Sanatçı Pınar ALTUĞ ATACAN ile Atıksız Mutfak 19:00 - 20:45 Çarşı Sahne Bursaspor – Tokat Belediye Plevne Spor Mücadelesi Canlı Yayını 19:30 - 20:30 Yarışma Çadırı Açık Mutfak – Şef Adem BULUŞ (gastronomi öğrencileri ve aşçılara yönelik) – Bursa Fırıncılar Pastacılar ve Unlu Mamulleri Derneği Katkılarıyla 21:00 - 23:00 Ana Sahne Konser – Fettah CAN

Bursa'da Gastronomi Tırı’nın yeni durağı Karacabey Haber

Bursa'da Gastronomi Tırı’nın yeni durağı Karacabey

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Gastronomi Festivali, Karacabey’de de büyük bir heyecanla kutlandı. Tarihi, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle tanınan Bursa'nın, eşsiz mutfağını tanıtmak amacıyla yola çıkan Gastronomi Tırı, 17 ilçeyi dolaşarak festivali yerel halkla buluşturmayı sürdürüyor. Karacabey’in meşhur yemekleri yapıldı Karacabey’de düzenlenen etkinlikte, Başkan Yardımcıları Bora Akın ve A. Celal Gürer, eşleri Elif Akın ve Vildan Gürer ile birlikte ünlü şef Dr. Esad Özat’ın önderliğinde, Karacabey’in meşhur yemekleri olan Karacabey Mantısı ve Soğan Aşı’nın yapımına katkıda bulundular. Bu yöresel lezzetler, hem etkinlik katılımcılarından hem de Karacabey halkından büyük ilgi gördü. Karacabey Mantısı ve Soğan Aşı için patent işlemleri başladı Etkinlikte bir diğer önemli konuşma ise Kent Konseyi Üyesi ve Karacabey Dağkadı Üreten Kadınlar Kooperatifi Başkanı Aylin Yıldız’dan geldi. Yıldız, Kent Konseyi ve Ticaret Borsası iş birliğiyle Karacabey Mantısı ve Soğan Aşı’nın patent işlemlerinin başlatıldığını ve bu yemeklerin Karacabey’e marka değer kazandırılacağını duyurdu. Müzik dinletisi Bursa’nın zengin mutfak kültürünün tanıtıldığı bu etkinlik, gastronomi severler için unutulmaz anlar sundu. Yemeklerin hazırlanmasının ardından, Şef Dr. Aysel Gürel ve Gastro Müzik Korosu tarafından sunulan müzik dinletisi etkinliğe renk kattı. Geleneksel ve modern melodilerin harmanlandığı performans, katılımcılara keyifli dakikalar yaşatarak etkinliğe etkileyici bir kapanış yaptı. Karacabey mutfaği geniş kitlelere tanıtılacak Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, etkinliğe katkıda bulunan tüm katılımcılara ve organizatörlere teşekkür ederek, “Bu tür etkinliklerin Karacabey’in kültürel ve gastronomik zenginliklerini tanıtma ve yaşatma açısından büyük öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Gelecek yıllarda da benzer organizasyonlarla, Karacabey’in mutfak kültürünü daha geniş kitlelere tanıtmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bursa’ya özgü ürünler, tatlar bu festivalde! Geri sayım başladı Haber

Bursa’ya özgü ürünler, tatlar bu festivalde! Geri sayım başladı

Bursa’nın sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘Gastronomi Festivali’nin üçüncüsü, 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Park’ta düzenlenecek. Geçmiş yıllardan farklı olarak Bursa’ya özgü ürünlerin, tatların ve Bursa’ya özgü ürünlerle üretilen yenilikçi lezzetlerin öne çıkacağı festivalde, gastronomiye dair yarışmalar, söyleşiler, atölyeler yer alacak. Renkli ve öğretici bir yolculuğun sunulacağı festivalde, misafirleri yöresel tatların ön planda olacağı stantlar karşılayacak. Festivale destek olan üretici kadın kooperatifleri de yörelerinin en özel lezzetlerini ziyaretçilere sunacak. Bu sene uluslararası niteliğe bürünen festivalde, aralarında Bulgaristan, Ukrayna, Yunanistan ve Çin’in de olduğu 7 farklı ülke ve 10 farklı şehirden katılımcılar yer alacak. TANITIM TOPLANTISI YAPILDI Bu yıl 'Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlenecek lezzet şöleninin tanıtım toplantısı Kestel ilçesi Çataltepe Köyü’ndeki bir kara incir bahçesinde düzenlendi. Toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız’ın da aralarında olduğu belediye bürokratları, iştiraklerin yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Taner Hoş, Şef Dr. Esat Özata, Uludağ Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Fatih Yıldırım, şefler, çiftçiler ve basın mensupları katılım sağladı. Hazırlanan tadım masasında yaban mersini, incir, ahududu, şeftali, anjelika reçelleri, kekikli zeytinyağı, kulaca salça, yeşil ve siyah zeytin, armut, şeftali, incir, yaprak sarması, köy peyniri, manda yoğurdu, armut pekmezi, domates, salatalık, Yenişehir biberi, köy ekmeği, enginar, börek, enginar tatlısı, patatesli kıvrım böreği, tahanlı pide, cevizli lokum, simit, kestane, çam, ıhlamur, Sadağı Kanyonu balı, Gedelek turşusu ve kahvaltılık zeytinyağı gibi geniş bir yelpazede sunulan yöresel tatlar yer aldı. 'BU TESCİLİ ALMAMIZ GERÇEKTEN SON DERECE ÖNEMLİ' Kısa bir süre önce ‘Bursa Siyahı’nın Avrupa Birliği tarafından da coğrafi işaret olarak tescillendiğini hatırlatan Başkan Bozbey, “Bu tescili almamız gerçekten son derece önemli. Bu konuda dünyada üç ürüne yükselmiş durumdayız. Bursa’nın Siyahı, deveci armudu, Gemlik zeytini, müşküle üzümü gibi dünyada ün salmış, ülke bütçesine önemli döviz girdisi sağlayan meyvelerimiz, Bursa’nın tarımsal zenginliğinin birer simgesidir. Ancak bu noktada çiftçimizin feryadını duymazdan gelip pembe bir tablo da çizmeyeceğim. Eğer hemen harekete geçip, tarımı çiftçi için tatmin edici bir hale getiremezsek bugün keyfine varacağımız sofra her sene biraz daha fakirleşecektir. Atalarımızın emek emek işledikleri tohumlarla bize miras kalan bu tarımsal zenginliğimiz, Bursa’yı gastronomide öne çıkaran bir konudur. Bu zenginliği koruyacak olan yine çiftçilerimizdir. Bu, ancak onlara verilecek desteklerle mümkündür. ‘Köylü milletin efendisidir’ söylemi bizim için son derece önemli. Bunu lafta bırakmayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bu sofranın zenginliğini devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız. Çiftimize de olağanüstü destekleri vermeye devam edeceğiz.' dedi. 'BURSA’NIN ÜRÜNLERİNİN HAK ETTİĞİ DEĞERDE PAZARLANACAK' Başkan Bozbey, 'Tarımsal Üretimi Araştırma Destekleme ve Eğitim merkezimiz, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız, BUSKİ, iştiraklerimizden Tarım Peyzaj AŞ, BESAŞ ve HAGEL ile birlikte Bursa tarımının sürdürülebilir bir biçimde yapılması için tüm gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz. Yeşil enerjinin, dijital teknoloji ve yapay zekanın Bursa tarımını bir üst seviyeye çıkarması için projelerimizi hazırlamaya başladık. Çatı oluşumlarla Bursa’nın ürünlerinin hak ettiği değerde pazarlanmasına desteklerimiz olacak. Onların yanında ve yardımcı olmaya devam edeceğiz. Burada kırsal üretimi, hasat turizm ve kırsal turizm seçenekleriyle destekleyecek turizm işletmelerimize ve tur operatörlerimize de önemli görevler düşmektedir. Yerel ürünlerimize katma değer kazandırarak Bursa’da faaliyet gösteren turizm işletmelerine yerel tedarikin önemini benimsetmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilir gastronomi turizmi uygulamalarıyla tarladaki ürünün masada hak ettiği değeri bulması için çalışacağız. Bu sayede hem turizm ürünleri çeşitlenecek. Hem de sürdürebilir turizm prensiplerine uygun olarak çiftçi ve yerel yönetim de güçlenmiş olacaktır.' açıklamasında bulundu. 'BURSA’NIN HER KÖŞESİNDE AYRI BİR LEZZET OLDUĞUNU BİLİYORUZ' Etkin paydaşlıkların kurulması, dünyadaki iyi örneklerin incelenerek kente en uygun modelin belirlenmesi konusunda sonuç aşamasına gelindiğini söyleyen Başkan Bozbey, Bursa’daki turistik tesislerin menülerinde Bursa’ya özgü yemeklere ve onların tariflerine yer verilmesini önemsediklerini söyledi. Gastronomi turistlerinin yemeğin hazırlanışını ve hikayesini de öğrenmek istediğini hatırlatan Başkan Bozbey, 'Öğrenmek istedikleri hikayenin aktörleri arasında şeflerimiz kadar yüzyıllardır bu topraklardaki bereketin muhafızı olmuş çiftçilerimiz de var. Her ürününün mutlaka hikayelendirilmesi, hikayesinin tekrarlanarak anlatılması gerekiyor. O zaman bu ürünler turizme ve geleceğe katkı sağlayacaktır. Bu sebeple mobil gastronomi mutfağımız ilçe ilçe geziyor. Gastronomi Festivali adım adım yaklaşırken ilçe belediyelerimizle ortaklaşa yol alıyoruz. Bursa’nın her köşesinde ayrı bir lezzet olduğunu biliyoruz. Şef Dr. Esat Özata’ya teşekkür ediyorum. Oluşturduğumuz gastronomi tırında, başarılı şeflerimiz tüm ilçelerimizdeki gastronomi değerlerini halkımızla buluşturuyor. Festivalimiz boyunca ilçelerimizdeki kadın dayanışma dernekleri, kooperatifler, kültür ve kalkındırma dernekleri kendi ürünlerini tanıtma fırsatını bulacak. Bu kapsamda köylerdeki imece usulünü kendimize örnek aldık. Kentin tüm dinamikleriyle birlikte Bursa mutfağını dünyaya tanıtacak, Bursa’nın marka değerini hep beraber yükseltmiş olacağız.' ifadelerine yer verdi. EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR Geleneksel lezzetlerin sunulacağı festivalde, gıda sektöründe Bursa’yı temsil eden markalarla gastronomi paydaşlarının bir araya geleceğini anlatan Başkan Bozbey, 'Bu seneki festivalimiz uluslararası bir niteliğe büründü. 7 ülkeden ve 10 farklı şehirden festivale katılım olacak. Yabancı ülkelerden gelen katılımcılarımız, kendi ülkelerindeki lezzetleri bizlere sunacak. Bir sonraki adımda ise bizler o ülkelerdeki gastronomi festivallerine katılarak kendi lezzetlerimizi tanıtacağız. Bir zincirin halkaları misali Bursa’yı bütün olarak ele almalıyız. Hedeflediğimiz noktaya varabilmek için kentimiz turizmiyle, tarımıyla, sanayicisiyle birlikte güçlenebilsin diye hep birlikte çalışmalıyız. Bursa mutfağının tanıtımına katkı sağlayan, unutulmaya yüz tutmuş tariflerimizi gün ışığına çıkaran tüm paydaşlarımıza ve bu yolda bizlere çok destek olan kadınıyla, erkeğiyle tarlada güneşin altında, ocak başında ateşle yüz yüze lezzete değer katan gıda emekçilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Sofralarımızın bereketli olmasını diliyorum.' diyerek sözlerini noktaladı. Konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Mustafa Bozbey, daha sonra incir toplayarak katılımcılara ikram etti.

Bursa'da Gastronomi Festivali için geri sayım Haber

Bursa'da Gastronomi Festivali için geri sayım

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin zengin mutfak kültürünü tanıtmak ve uluslararası alanda tanıtımını yapmak amacıyla 3. Gastronomi Festivali'ni 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Park'ta düzenleyecek. Bu yıl ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla gerçekleştirilecek festival, uluslararası katılımlı etkinlikler, konserler, yarışmalar ve ünlü şeflerle söyleşilerle dolu bir program sunacak. Festival öncesinde, Bursa’nın lezzetlerini tanıtmak ve halkı festivale davet etmek için hazırlanan ‘Gastronomi Tırı’, şehrin çeşitli ilçelerinde büyük ilgi gördü. Osmangazi, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Keles, Orhangazi, Karacabey ve İnegöl’de gerçekleştirilen etkinliklerde, Şef Dr. Esat Özata ve diğer usta şefler, Bursa’nın tescilli lezzetlerini ve bu lezzetlerin hikayelerini anlattı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız ve Bursa Kültür AŞ Genel Müdürü Yankı İçöz de bu buluşmalarda yer aldı. Etkinliklerde, tescilli lezzetlerin tadılma fırsatı bulan Bursalılar, Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü ve Şef Dr. Aysel Gürel'in Gastro Müzik Korosu'nun konserleriyle de eğlenceli anlar yaşadı. Bu yılki festivalde birçok yeniliğin sunulacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız, etkinliğin uluslararası düzeyde yapılacağını açıkladı. Ayrıca, festivalde kardeş şehirlerin katılımı ve sokak hayvanları için yapılan çalışmaların paylaşılacağı farkındalık çadırları kurulacak. Bursa'nın köklü firmalarının da yer alacağı festivalde, sadece Bursa'ya özgü ürünler ve unutulmaya yüz tutmuş mutfak örnekleri sergilenecek. Işıkyıldız, tüm gastronomi tutkunlarını 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Park’a davet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.