BTSO Başkanı Burkay, yeni Orta Vadeli Programı değerlendirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, açıklanan Orta Vadeli Program’ın iş dünyası için hayırlı olmasını diledi. Başkan Burkay, açıklanan program hakkında değerlendirmelerde de bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
BTSO Başkanı Burkay, yeni Orta Vadeli Programı değerlendirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan yeni Orta Vadeli Program hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Burkay, “Enflasyonla mücadeleyi önceliğine alan ve makroekonomik hedeflerin bu çerçevede oluşturulduğu program, öngörülebilir ve istikrarlı bir büyüme için önemli bir yol haritası oluşturmaktadır” dedi.

Döviz kuru ile enflasyon arasındaki dengenin korunması önemli”

İş dünyası olarak temel beklentilerinin, finansal istikrarın sağlanması, kalıcı ve düşük enflasyon, sürdürülebilir kalkınma ve yapısal reformlara öncelik verilmesi olduğunu ifade eden BTSO Başkanı Burkay, “Özellikle programın uygulanma sürecinde, reel sektörümüzün finansmana erişiminin kolaylaştırılması ve ihracatın büyümeye katkısının artarak devam etmesi için döviz kuru ile enflasyon arasındaki dengenin korunmasını önemli görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin hedefine önemli katkılar sağlayacak”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın dikkat çektiği ‘kaliteli büyüme ve sanayideki dönüşüm’ hedeflerinin iş dünyası için motive edici bir unsur olacağına dikkat çeken Başkan Burkay, organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi siteleri gibi planlı sanayi alanlarının artırılmasının programda öngörülen Türkiye’yi yüksek gelirli ülkeler grubuna çıkarma hedefine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Burkay açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Küresel ölçekte sıkı finansal koşulların, zayıf ticari büyümenin ve iklim felaketleri ve savaş gibi jeopolitik risklerin ön planda olduğu bir dönemde; Türkiye ekonomisinde üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyüme sürecinin devam edeceğine inanıyoruz.

İş dünyası olarak ülkemizin gelecek üç yıllık makro yol haritasındaki bu hedefleri inşallah el birliği ile gerçekleştireceğiz.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.