Hava Durumu

60 bin ton ürün alınacak! Fiyatlar açıklandı

Marmarabirlik, 2024/2025 iş yılı için sofralık zeytin avans fiyatlarını 180 dane için 125 TL, yağlık zeytin fiyatını ise 45 TL olarak belirledi. Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, bu yıl 60 bin ton ürün almayı hedeflediklerini ve üreticilerin destek olacağına inandığını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2024 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2024 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
60 bin ton ürün alınacak! Fiyatlar açıklandı

Marmarabirlik, 2024/2025 iş yılı için ürün alım kampanyasının avans fiyatlarını belirledi. Sofralık zeytin için tavan fiyatlar 180 dane için 125 TL, 200 dane için 105 TL; taban fiyat ise 380 dane için 47 TL olarak açıklandı. Yağlık zeytin fiyatı ise 45 TL olarak belirlendi.

BU YIL 60 BİN TON ÜRÜN ALINACAK

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), Kooperatif Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin katılımıyla yapılan bir toplantıda, avans fiyatlarla ürün alımına karar verildi. Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, bu yıl 60 bin ton ürün almayı hedeflediklerini ifade etti. Ödemelerin on beş günlük periyotlarla, ürün bedelinin yüzde 50'sinin peşin, kalanının ise ürün alımları sona erdikten sonra ödeneceğini belirtti. Asa, bu süreçte üreticilerin destek olacağına inandığını vurguladı.

GEÇEN YILIN FİYATLARI AVANS FİYAT OLARAK BELİRLENDİ

Bu yıl tarihi bir rekolte artışı yaşandığını dile getiren Asa, üreticileri piyasa dalgalanmalarından korumak amacıyla geçen yılın fiyatlarının avans fiyat olarak belirlendiğini söyledi. 2023’teki ikinci fiyat artışının, yüksek arz ve alım sıkıntıları nedeniyle gerçekleştiğini kaydetti. Ayrıca, Marmarabirlik'in 35 bin ton ürün alması gerektiğini ve geçtiğimiz yıl bu miktarın sağlandığını belirterek, bu yıl tüm kooperatif bölgelerinde en yüksek rekoltelerin yaşandığını ifade etti.

ZEYTİN ÜRETİM MALİYETİ 34,20 TL

Zeytin üretim maliyetinin kilogram başına 34,20 TL olarak belirlendiğini belirten Asa, bu yıl verimliliğin yüksek olduğu için üreticilere destek olacaklarını vurguladı. Son iki yılda ürün alım fiyatlarının arttığını aktaran Asa, 2021’den 2023’e kadar fiyat artışlarının büyük bir destek sağladığını söyledi.

“ÜRETİCİ KAZANMALI Kİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SAĞLANSIN”

Asa, hasadın zamana yayılmasının önemli olduğunu belirterek, arz fazlalığı oluşmaması için üreticilerin acele etmemeleri gerektiğini ifade etti. Ayrıca, üreticinin korunmasının sürdürülebilirlik için kritik olduğunu vurguladı. “Üretici kazanmalı ki sürdürülebilirlik sağlansın” diyen Asa, Marmarabirlik’in kapasitesini zorlayarak 60 bin ton ürün almayı planladıklarını belirtti.

Son olarak, Marmarabirlik’in her zaman üreticilerin yanında olduğunu hatırlatan Asa, ortakların bu zor dönemde bir arada durarak güçleneceklerine inandığını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.