Sonbahar sanattır

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2024 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 10:11

Her yaşta farklı karşıladık sonbaharı. Okul dönemlerimizde; öğrencilik hayatımız, yeni okula kayıt telaşlarımız, heyecanlarımız. İş hayatında ise seçtiğimiz mesleğe göre yoğunluk yada durgunluğumuz. Yeni döneme hazırlıklar analizler, raporlar. Dönem sonu, sene sonu grafikleri.. Yazın rehaveti üzerimizden yavaş yavaş sıyrılırken kişisel olarak kafamızdaki projelere hayat vermeye adım atan bir mevsim; Sonbahar.

Rengarenk yaprakların görsel şöleni ardından bütün yaprakların toprakla kavuşması ve başka diyarlara göç eden kuşlar. Dökülen yapraklar gibi bizimde değişen düşüncelerimiz, kendimizin isteyerek göç ettiği yada göç etmeye mecbur bırakıldığımız yerler. Hayatımızın her döneminde kaçınılmaz olan değişim, nasibini alan, almayan zorlanan kimliklerimiz.

Yaprak dökümünün en bol olduğu zaman; okul dönemlerimiz, aynı zamanda göç etmeye yatkın bir dönem. Değişen öğretmenler, nakille gelen öğrenciler yada adres değişikliğinden başka okula zorunlu gidişimiz. Yeniye alışmaya çalışıp, değişime ayak uydurmaya zorlandığımız dönemler. Geçmişte yaşadığın okul dönemindeki göç edenleri, göç edip ayrıldığın yerleri, sen nasıl karşıladın? İlkokulda adres değişikliğinden dolayı okul değişikliği yapmak zorunda kaldım. Zıt olan davranışlarla karşılaştığım için değişime ayak uyduramadım. Uzun bir süre kusuru kendimde aradım. Oysa ki ayak uyduramamakta normal bir durum, biraz geç öğrendim. Sonrasında hiçbir şeye geç kalmadığımı da öğrendim.

Sonbahardan ilham alıp değişimin peyderpey olduğunu, yaprakların yavaşça sararıp toprakla buluştuğunu. Ruhsal yolculuğumuzun ömrümüz boyunca sürdüğünün farkına vardım. Zıttıyla karşılaştığım hayat tecrübemin bana farkındalık olarak yansıdığını, değişimin her an olduğunu keşfettim.

“Sonbahar sanattır” der, Cemal Süreyya. Sanat; bir duygunun tasarımın güzelliğin dışavurumunda kullanılan yöntem. Hayat yolculuğumuzun her dönemi güzellikler dolu, sanata çevirmekte kişisel tercihimiz. Bütün mevsimlerini sanata çevirip sonbahar gibi dönüştürmeni temenni ederim. “Hiçbir şeye geç kalmadın” bunu sürekli kendine hatırlat. Sevgiyle..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.