Paranın satın alacağı şeyler

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2024 06:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 19:08

Paranızla ancak ve ancak parayla satın alınamayacak şeyleri satın alabilirsiniz.

Para bir araçtır ve aynı zamanda bana sorarsanız kültürdür. Kültür olansa paranın nasıl harcanacağıdır. Hangi amaç için araç olarak kullanma şekli temelinde almış olduğunuz kültürü ve anlık psikolojiyi açıkça göstermektedir. Bu söyleme kanıtı henüz gerçekleşmemiş teori veya iddia diyebilirsiniz. Fakat toplumun genel kısmının para harcama yöntemine ve neye harcadığına bakacak olursak durum iddia konusunu biraz geçiyor kanıtlanmamış teori sınıfına giriyor diyebiliriz.

Herkes paradan ve satın alacaklarından konuşur. Alışveriş kimine göre haz kimine göre ihtiyaçlar çerçevesinde araç olarak ihtiyacı giderme aracı.

Kimse paranın satın alamayacağı şeylerden bahsetmiyor!

Yazımızda bu konuya dikkat çekeceğiz, paranın icadından bugüne yeryüzünde değerini yitirmemiş tek gündem para en nihayetinde. Para vermemizin karşılığında mutlaka bir şey almamız gerekiyor değil mi? Bir ürün, hizmet, gezi aklınıza gelebilecek her şey ucu bucağı yok bu kategorinin fakat harcarken bir şey sahibi oluyoruz fakat diğer kapıdan aynı zamanda paramızın yanında da kaybettiklerimiz oluyor. Hatırlatan çıkana kadar ruhumuz duymuyor veya işimize gelmiyor.

Bazı şeylerin fiyatı yoktur. Fiyat biçilmez, değer biçilmez sadece kıymeti vardır. Onu da korumanın tek yolu kişinin kendi karakteri ve sahiplenmesidir. Parayla dost alamazsın, düşünce yaratamazsın, yazı yazamasın, müzik yapamazsın, sır paylaşamazsın, insan olamazsın, yardımsever olamazsın toplumun hassas olduğu konularda duyarlı olamazsın. Örneklerini tam anlamıyla yazıyor olsak sabaha kadar örnek çıkarabiliriz fakat bu örnekler o kadar çok değil. Paranın limiti yoktur, hesabını tutamayacağınız kadar çok paraya sahip olabilirsiniz fakat parasal karşılığı olmayan kıymetlerin limiti vardır. O limit sizin kendinize ve yakın çevrenizden başlayarak verdiğiniz kıymet ve duyarlılıktır.

Bugün kazanırsınız, yarın kaybedersiniz değişim gösterebilecek bir göstergeye sahip durumdur bu garantisi asla yoktur. Kendinize kazandığınız, kazandırdığınız kıymetler yarın paranız olmasa da hayata geçebilecek veya kullanabileceğiniz kıymetlerdir. Onlar sizinle ahirete kadar yanınızda sahip olduğunuz misafirlerdir. Kıymet verdiğimiz şeyleri hayatımızda paylaştırırken bonkör olmayın kaybedeceğiniz şeylerin geri dönüşü veya telafisi olmayabilir fakat para harcayabilirsiniz. Paranız olduğu takdirde para harcayabilirsiniz aradaki ince çizgiyi unutmamalısınız. Paranın birde kazanma dönemi vardır, kısa yoldan para kazanma amacı güdersen eğer o yolda kısa olur.

Para kazanmanın yöntemi çok, bize limitsiz değerler lazım evrende ölene dek yanımızda misafir olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.