O ilde şehir içi ring seferleri 1 TL oluyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Marina sahilindeki geniş otoparktan şehir merkezine 15 dakikada bir hizmet verecek özel ring hattının sadece 1 TL olacağını duyurdu. Yeni uygulama, 9 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlayacak ve vatandaşlara ekonomik bir ulaşım seçeneği sunacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
O ilde şehir içi ring seferleri 1 TL oluyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit İnönü Caddesi esnafıyla düzenlediği toplantıda önemli yenilikleri duyurdu. Toplantıda Başkan Büyükakın, İzmit Marina sahilindeki geniş otoparktan şehir merkezine 15 dakikada bir hareket edecek yeni bir ring servis hattı kurduklarını açıkladı. Bu hat, şehir merkezine ekonomik bir ulaşım sağlaması amacıyla sadece 1 TL ücretle hizmet verecek.

Başkan Büyükakın, bu uygulamanın asıl amacının esnaf ile vatandaşı buluşturmak olduğunu belirtti. Yeni ring hattı, 09 Eylül Pazartesi gününden itibaren hizmete girecek ve 41Ç hattı olarak adlandırılacak. Her 15 dakikada bir hareket edecek olan 41Ç hattı, günde 50 sefer yapacak ve sadece 1 TL ücretle şehir merkezine ulaşım sağlayacak. Bu hat sayesinde vatandaşlar, sahilde bulunan Vapur iskelesi ve Balıkhan'a da kolayca ulaşabilecek.

İnönü Caddesi esnafıyla yapılan toplantıda, Başkan Büyükakın, caddenin görünümünü güzelleştirmek ve esnafın desteklenmesi amacıyla yapılacak diğer düzenlemeleri de duyurdu. Cadde üzerindeki binaların dış cepheleri estetik bir şekilde boyanacak, dükkânların saçak ve tabelaları yeniden düzenlenecek. Ayrıca esnafa tanıtım desteği sunulacak ve ring hattında görseller hazırlanacak.

O ilde şehir içi ring seferleri 1 TL oluyor! Bursa Hayat Gazetesi -2

Başkan Büyükakın, vatandaşların caddede dinlenebileceği alanlar oluşturacaklarını da söyledi. Cumhuriyet Parkı karşısındaki kaldırımda ve diğer geniş kaldırımlarda oturma bölümleri yapılacak. Ayrıca, Akça cami çevresine yaşlılar için dinlenme bankları konulacak. Esnaflardan gelen talepler doğrultusunda yol üstü parklanma bölgelerinin kalması kararlaştırıldı ve ilk yarım saat ücretsiz park etme olanağı sunulacak, sonrasında ise yüksek park ücreti uygulanacak.

Başkan Büyükakın, İzmit'te yapılan düzenlemelerle şehrin canlılığının artacağını ve Körfez-Kartepe metro hattının şehir içine girmesiyle kalıcı değişimlerin yaşanacağını belirtti. Ayrıca, Baç mevkiinde eski Kocaelispor hizmet binasının yerine yapılacak 125 araçlık katlı otoparkın önümüzdeki yıl başlayacağı bilgisi verildi.

Toplantı, esnaf tarafından yoğun ilgiyle karşılandı ve Başkan Büyükakın’ın açıklamaları büyük memnuniyetle karşılandı.

O ilde şehir içi ring seferleri 1 TL oluyor! Bursa Hayat Gazetesi -3

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.