Mehmet Abdülkadir Uslu kimdir?

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdülkadir Uslu hayatını kaybetti. Peki, Mehmet Abdülkadir Uslu kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
Mehmet Abdülkadir Uslu kimdir?

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdülkadir Uslu'nun hayatını kaybettiği bildirildi. Uslu'nun vefatının ardından, hayatına dair detayları öğrenmek isteyenler için "Mehmet Abdülkadir Uslu kimdir?" sorusu gündeme geldi. İşte Uslu'nun hayatı ve kariyeri hakkında bilinenler:

MEHMET ABDÜLKADİR USLU KİMDİR?

1953 yılında Denizli'nin Tavas ilçesinde doğan Mehmet Abdülkadir Uslu, ilk ve orta öğrenimini Denizli'de tamamladıktan sonra eğitimine İstanbul'da devam etti. 1973 yılında İstanbul'a giderek hem eğitim hayatına hem de tekstil sektörüne adım attı. İlk yıllarda iplik ve ham bez ticareti ile uğraşan Uslu, 1980 yılında üretici ve ihracatçı olmaya karar verdi.

Ticaretten üretime geçiş yapmak isteyen Uslu, ilk yatırımını doğup büyüdüğü Denizli'de yaptı. 1980 yılında sadece 6 dikiş makinesi ile kurduğu ilk şirketi, tekstil sektöründe bir başlangıç olarak kabul edildi. Uslu'nun iş dünyasındaki başarıları, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na kadar uzandı.

Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Abdülkadir Uslu, ayrıca Türkiye Sanayi ve İş Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Derneği (TÜSİAD) üyesidir. Uslu'nun vefatı, iş dünyasında ve Denizli'de derin bir üzüntü yarattı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.