Başkan Büyükakın, sanayi esnafıyla bir araya geldi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
Başkan Büyükakın, sanayi esnafıyla bir araya geldi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek esnaflarla bir araya geldi. Ziyaretinde, İzmit Sanayi Sitesi Başkanı Muzaffer Gürfidan ve yönetimiyle görüşmeler gerçekleştiren Başkan Büyükakın, sanayinin kent ekonomisine sağladığı ticaret potansiyelinin yanı sıra, çıraklık sisteminin nitelikli iş gücü yetiştirilmesindeki kritik rolüne de vurgu yaptı.

Ziyaret sırasında, sanayi sitelerinin ekonomiye katkıları ve çırak-usta ilişkilerinin nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesindeki önemi üzerine önemli görüşmeler yapıldı. Sanayi sitelerinde çalışan gençlerin, usta-çırak ilişkisi sayesinde edindikleri tecrübenin hem bireysel kariyer gelişimleri hem de sanayinin sürdürülebilirliği açısından büyük bir değer taşıdığına dikkat çekildi. Ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sanayide nitelikli insan kaynağı oluşturma çabalarına nasıl destek verebileceği konusu da ele alındı.

Başkan Büyükakın’a, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Dokuzlar ve Başkan Danışmanı İsmail Yıldırım da eşlik etti. Başkan Büyükakın, sanayi esnafının her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Başkan Büyükakın, sanayi esnafıyla bir araya geldi! Bursa Hayat Gazetesi -2

Görüşmede, mesleki eğitim programları aracılığıyla sanayideki iş gücünün modern ve güncel becerilerle donatılması için yapılabilecek iş birliği olanakları tartışıldı. Sanayi sitelerinde yürütülebilecek eğitim programları, staj imkanları ve belediyenin sağlayabileceği destekler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Başkan Büyükakın, sanayi esnafıyla bir araya geldi! Bursa Hayat Gazetesi -3

Aynı zamanda Başkan Büyükakın, İzmit Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren Bülent Erdem ve Yaşar Keskin’in iş yerlerine ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Büyükakın, Kocaeli’nin sanayi gücünü daha da ileri taşımak için iş birliğinin önemine değindi. Büyükakın açıklamasında, "Çıraklık, sadece bir meslek öğrenme süreci değil, aynı zamanda kültürümüzün ve iş ahlakımızın nesilden nesile aktarılma şeklidir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreci desteklemek ve sanayimizin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak için gereken her türlü desteği sağlamaya hazırız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.