Balıkesir'de Satranç Turnuvası'na büyük ilgi!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Günü Satranç Turnuvası, 200 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
Balıkesir'de Satranç Turnuvası'na büyük ilgi!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği Satranç Turnuvası, geçtiğimiz hafta sonu Kent Konseyi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi. Türkiye Satranç Federasyonu ile iş birliği içinde düzenlenen turnuvaya 200 sporcu katıldı ve etkinlik büyük ilgi gördü.

Turnuva, 4 farklı kategoride yapıldı. 6 Eylül’de Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı şerefine düzenlenen bu etkinlikte, 8 Yaş Altı Kategorisinde 2016 ve 2017 doğumlu 60 sporcu mücadele etti. 10 Yaş Altı Kategorisinde 2014 ve 2015 doğumlu yaklaşık 50 sporcu yer aldı. 14 Yaş Altı Kategorisinde ise 2010-2013 yılları arasında doğan 30 sporcu yarıştı. Açık Turnuva Kategorisi ise 7 yaşından 70 yaşına kadar tüm yaş gruplarından 60 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Turnuvanın ardından, dereceye giren sporcular ödüllerini ve sertifikalarını aldı. Kendi kategorisinde ikinci olan Ömer Tepeli, "Turnuvam çok iyi geçti, çok mutluyum. Herkesi tebrik ediyorum," dedi. Üçüncü olan Mehmet Eymen, "10 yaş altı kategorisinde üçüncü oldum. Belediye Başkanımıza teşekkür ederim," şeklinde konuştu. Gökay Budak ise, "Turnuva çok güzeldi, belediyemizin bu tür etkinlikleri artırmasını istiyorum. Başkan Ahmet Akın’a teşekkür ederim," ifadelerini kullandı.

Balıkesir Kent Konseyi Fuaye Alanı’nda gerçekleşen iki günlük turnuva, satranç severler ve sporcular için keyifli anlara sahne oldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.