Balıkesir'de fiyat denetimi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kırtasiye malzemeleri ve okul alışverişlerinde fiyat denetimi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
Balıkesir'de fiyat denetimi

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Balıkesir'de vatandaşlar, kırtasiye malzemeleri ve okul alışverişlerine yoğun ilgi göstermeye başladı. Bu kapsamda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, tüketici haklarını korumak amacıyla kırtasiye malzemeleri ve okul alışverişlerinin yapıldığı alışveriş merkezleri, zincir marketler ve kırtasiyelerde fiyat etiketlerini denetlemeye başladı.

Zabıta Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, okulların açılmasıyla birlikte artan kırtasiye malzemesi talebini dikkate alarak fahiş fiyat artışlarını önlemek için denetimlerini sıklaştırdı. Tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumak ve mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla yapılan denetimlerde, ürünlerin etiket fiyatlarının ödeme noktalarında da eşleşip eşleşmediği kontrol ediliyor.

6502 Sayılı "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun" çerçevesinde, reyon fiyatı ile kasa fiyatının farklı olması durumunda, Zabıta ekipleri tespit tutanağı düzenleyerek cezai işlem başlatıyor. Bu uygulama, fırsatçılığın önüne geçmeyi ve tüketicilerin haklarını korumayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.