Akif Manaf’ın 95.kitabı yayımlandı!

Dünyaca ünlü yazar ve Nobel Barış Ödülü adayı Akif Manaf'ın merakla beklenen yeni kitabı “Beden Nedir ve Nasıl Kullanılır?” yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
Akif Manaf’ın 95.kitabı yayımlandı!

Dünyaca ünlü yazar ve Nobel Barış Ödülü adayı Akif Manaf’ın kitapları, 73 dile çevrilmiş ve 95 eşsiz eseriyle edebiyat dünyasında önemli bir yer edinmiştir. Manaf’ın merakla beklenen yeni kitabı “Beden Nedir ve Nasıl Kullanılır?” nihayet raflardaki yerini aldı.

Dünyaca ünlü yazar Akif Manaf, kitapta beden üzerine önemli tespitler yapıyor ve şunları söylüyor:

“Beden, canlı varlıkların fiziki veya maddi bölümü ya da vücududur. Ayrıca vücudun baş, kol ve bacak dışında kalan bölümüne yani gövdeye de bazen beden denilmektedir. Bunun dışında “beden” denilen unsur bir makine veya biyorobottur.

Gerçek şudur ki “insan” denilen canlı varlık iki unsurdan ibarettir: Beden ve Ruh. Beden maddeden, ruh ise bilinçten ibarettir. Maddi bedeni bilinçli yapan ruhtur çünkü ruh bilincin kaynağıdır.

Beden dinamik, hareketli ve etkilere açıktır. Görülebilen bu beden üzerinde birey bir kimlik kurmaktadır. Bedensel imgeyle bağlantılı olarak sosyal dünyadan çeşitli etkiler gelir ve bedene müdahale eder.

İnsan, sosyal bir varlıktır ve sosyalleşmek için bedeni bir iletişim aracı olarak kullanır. Beden sosyolojisine göre insan bedeni sosyal olarak yapılandırılmakta ve kültürel temsil sistemi oluşturulmaktadır.

Beden her türlü deneyimin somutlaşma ve ifade edilme alanıdır. Şayet bedende dengeler bozulursa bu hastalık belirtisi olarak görülür. İnsan psikolojisindeki bir bozulma bedende açığa çıkan bir hastalığa neden olur.

Gerçek şudur ki beden tekâmül etmek için bir enstrümandır. Bir insan tekâmül ettiğinde beden enstrümanından ahenkli bir müzik ortaya koyar. Tekâmül eden insan bütün semptomların ötesini görür ve hem bedensel hem de ruhsal iyileşmeyi sağlar.”

Günümüzün en sıra dışı yazarlarından biri olarak tanınan Akif Manaf, kişisel gelişim alanındaki okurlar tarafından yakından takip ediliyor. Manaf, kitaplarında farkındalığı artıran keskin analizleriyle öne çıkıyor.

Yaratıcılıktan aşka, zekâdan başarıya kadar geniş bir yelpazede konuları ele alan Manaf, toplamda 95 eseriyle insanın birçok yönünü derinlemesine inceliyor. Eserlerinde şöhret, siyaset, ahlak, merhamet, aydınlanma, bilinç ve daha birçok konuda sürükleyici bir anlatım sergileyen yazar, şaşırtıcı bir sadelik ve akıcı üslubu ile her kesime hitap ediyor.

Kitapseverler, Akif Manaf’ın yüze yakın kitabına dair güncel paylaşımları ve eserlerinin tanıtımlarını yazarın sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirler.

Akif Manaf’ın 95.kitabı yayımlandı! Bursa Hayat Gazetesi -2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.