OpenAI ChatGPT nedir? Google devri bitiyor mu?

ChatGPT ile adını duyuran yapay zeka laboratuvarı OpenAI, şimdi de arama motorlarına yepyeni bir boyut kazandıracak bir proje üzerinde çalışıyor. "SearchGPT" adı verilen bu prototip, geleneksel arama motorlarının sunduğu sonuçları aşarak, kullanıcı sorularına daha kapsamlı ve anlamlı yanıtlar vermeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 08:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 08:08
Kaynak: Haber Merkezi
OpenAI ChatGPT nedir? Google devri bitiyor mu?

Teknoloji dünyasının en büyük tartışmalarından biri olan "Google devri kapanıyor mu?" sorusu, OpenAI'nin ChatGPT gibi geliştirdiği güçlü dil modelleri ve yeni nesil arama motoru projeleriyle yeniden alevlendi.

OPENAI'NİN YENİ NESİL ARAMA MOTORU NEDİR?

OpenAI, ChatGPT'nin başarısının ardından arama motorlarına entegre edilebilecek yeni bir yapay zeka modeli üzerinde çalışıyor. Bu model, kullanıcıların sorularını daha iyi anlamayı, daha alakalı sonuçlar sunmayı ve hatta karmaşık konularda daha derinlemesine araştırmalar yapmayı mümkün kılabilir.

OpenAI Üst Yöneticisi Sam Altman X hesabından bir paylaşında bulundu.

Sam Altman, paylaşımında 'Aramayı bugün olduğundan çok daha iyi hale getirecek alan olduğunu düşünüyoruz. SearchGPT adında yeni bir prototipi başlatıyoruz. Prototipten öğreneceğiz, onu daha iyi yapacağız ve ardından gerçek zamanlı ve maksimum düzeyde yararlı hale getirmek için teknolojiyi ChatGPT'ye entegre edeceğiz.' dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.